Via: Lord of the Rings (capture)

Iedereen heeft wel een van de bekende Lord of the Rings films gezien. Deze avonturenfilms zijn prachtig gemaakt en hebben veel fans! Ben jij een echte fan? Dan zijn we benieuwd of je onderstaande 20 dingen al wist!

Lords of the Rings

The Lord of the Rings, wie kent de films niet? In deze mysterieuze avonturenfilms draait het om één ding: de ring die macht geeft over alle andere ringen. Doet het een belletje rinkelen? De films werden gebaseerd op boeken van J.R.R Tolkien. Laten we er eerst even goed inkomen; hieronder de trailers van de films.

Via: Lord of the Rings (capture)

The Fellowship of the Ring

De eerste film verscheen in 2001, het was een instant succes.

The Two Towers

De tweede Lord of the Rings-film verscheen in 2002 en sleepte maar liefst twee Oscars in de wacht (van de zes nominaties).

Return of the King

De derde en laatste film verscheen in 2003. Deze film haalde alle Oscars binnen waarvoor het genomineerd was, namelijk elf(!). Een record dat de film deelt samen met Titanic en Ben Hur.

The hobbit, de prequel

In 2013 verscheen The Hobbit: The Desolation of Smaug. Het werd opnieuw een driedelige fantasy-avonturenfilm gebaseerd op de fantastische boeken van Tolkien. The Hobbit is de prequel en vertelt dus het verhaal van voor de Lord of the Rings-films. Ook deze films werden een gigantisch succes.

Via: The Hobbit (capture)

Wist je dit al over LOTR?

Er zijn weinig mensen die de Lord of the Rings films NIET hebben gezien. Deze filmtrilogie was (en is nog steeds) immens populair! Ben jij een echte kenner? Denk jij dat je alles weer over de spannende avonturenfilms? Wij dagen je uit. We hebben 20 dingen gevonden, die je waarschijnlijk nog NIET wist!

1. Ring of ringEN?!

In totaal werden er 15 identieke exemplaren gemaakt van ‘de ring’, die de andere ringen zou domineren en daarom zo belangrijk is. Zou het daarom misschien Lord of the Rings zijn?! 😉

Via: ebay.com

2. Filmrol, véél filmrol

Voor de drie films werd in totaal 915.000 meter aan filmrol gedraaid(!). Dat is bijna 1000 kilometer!

Via: giphy.com

3. Nicholas Cage

Cage werd in eerste instantie benaderd voor de rol van Aragorn. Hij weigerde echter omdat hij familieverplichtingen had… Zou hij daar achteraf spijt van gehad hebben?

Via: flickr.com | nicolas genin, CC

4. Goede vechter!

Viggo Mortensen deed al zijn stunts zelf en gebruikte een echt stalen zwaard tijdens de opnames. Volgens zijn ‘vechttrainer’ was Viggo de beste zwaardvechter die hij ooit getraind heeft!

Via giphy.com

5. Sean Connery

Sean werd in eerste instantie gevraagd om de rol van Gandalf te spelen. Hij had echter nooit de boeken gelezen en begreep geen zak van het script…

Via: Nationaal Archief | Bogaerts, Rob / Anefo, CC

6. Enorme type-baas!

Tolkien kon niet heel goed typen. Hij gebruikte maar 2 vingers om alle 1.200 pagina’s van de Lord of the Rings te schrijven!

Via: pixabay.com | AnnieSpratt, CC

7. Praten tegen een ping pongbal

In de eerste film staat Gandalf tegenover Balrog. In werkelijkheid stond Ian McKellen tegen een pingpongbal te praten. Balrog werd later met behulp van special effects gecreëerd.

Via giphy.com

8. Rock ’n Roll!

Christopher Lee, de acteur die Saruman speelt, is naast acteur ook muzikant. Zo heeft hij meerdere Heavy Metal albums uitgebracht!

9. The special one…

Hij, Christopher Lee (Saruman), is tevens de enige van de cast die Tolkien in het echt heeft ontmoet. Hij kwam hem per toeval tegen in een bar in Oxford.

Christopher Lee at the Women's World Awards 2009 in Vienna, Austria
Via: Wikimedia Commons | Manfred Werner – Tsui, CC

We hebben nog 11 Lord of the Rings-weetjes in petto voor je op de volgende pagina, zoals de vele Hobbit-siliconenvoeten die ze nodig hadden tijdens de opnames…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

3 gedachten over “20 dingen die je nog NIET wist over de Lord of the Rings”

  1. eh.. lord of the rings is omdat er meerdere ringen werden weggegeven aan de verschillende rassen… Sauron maakte stiekem de “master ring” waarmee hij de meester (lord) van de andere ringen (of the rings) werd… Hell.. zelfs de boeken heten “lord of the ringS”… waarom zou dat gebaseerd zijn op hoeveel ringen er voor de film waren gemaakt…. En dat is nog maar de eerste fout in dit artikel.. Bagger stuk.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer