Ga knock-out met deze 16 onbekende weetjes over Rocky

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Rocky balboa film training

In 1976 maakte een onbekende acteur geschiedenis met zijn vertolking van de bokser Rocky Balbao. Tegenwoordig kennen we allemaal deze Sylvester Stallone die, nadat Rocky een gigantisch succes en cultfilm werd, daarna nog vele klassiekers heeft gemaakt. Maar waarschijnlijk weet je niet alles over deze hitserie, dus daarom een overzicht.

Rocky: klassieke filmserie

Niet meer weg te denken uit de filmgeschiedenis is natuurlijk de Rocky-serie. In totaal zijn 5 Rocky films en nog 3 andere vervolgen gekomen (Rocky Balboa, Creed en Creed II). In totaal beslaat de serie dus 8 films! Reden genoeg om even stil te staan bij de leuke (en geheime) feitjes van deze klassieke filmserie

Rocky film
Via: Rocky (cover)

Trailer eerste Rocky film

En natuurlijk herkent iedere fan dit deuntje meteen van de eerste Rocky film uit 1976. Dit was het startsein van een hele reeks aan films!

1. And the oscar goes to…

Inderdaad, de eerste Rocky film won als eerste sportfilm een oscar voor beste film. Daarna volgde er meer, maar Rocky heeft de trend gezet.

2. Mijn hond

In de eerste twee delen uit de Rocky serie heeft Rocky een hond. Deze Butkus was de echte hond van acteur Sylvester Stallone.

Omdat ‘Sly’ voor Rocky nog helemaal niet bekend was, had hij erg weinig geld om te overleven, dus verkocht hij zijn hond voor 40 dollar. Maar met het geld wat hij verdiende aan het succes van zijn film, kocht hij zijn favoriete hond meteen terug. In 1981 overleed Butkus.

https://youtu.be/tohyTw3GIso

3. Oei, dat doet pijn!

Een van de meeste iconische scènes in de film is natuurlijk het slaan op de grote hompen vlees. Rocky deed dat om te trainen. Sly deed dat zo overtuigend en zo veel keer dat hij nu zijn hele verdere leven met platte knokkels rond moet lopen.

Dat is pas doorzettingsvermogen! Sly was op het moment van het maken van de film platzak en hij wilde zo graag dat zijn film (hij schreef ook het script) een succes werd.

4. Alle eerste versies zijn slecht

En zo ook voor Rocky. Sylvester schreef het script in DRIE dagen, maar er waren nog heel veel rewrites nodig voordat het de film werd die we nu allemaal kennen.

Schrijven is zo moeilijk
Via: Hamlett II (capture)

5. Niet zonder mij

Toen Sylvester Stallone met zijn script ging shoppen, wilde de meeste studios hem helemaal niet als hoofdrolspeler hebben. Dat kan ook komen omdat een van de eerste rollen voor Sly een soft erotische film was.

Dus United Artists wilde voor Ryan O’Neal, Robert Redford, James Caan of Burt Reynolds gaan. Maar Sly wilde dat niet, dus ze konden zijn script alleen krijgen als hij ook de titelrol mocht spelen. En de rest is geschiedenis.

Sylvester_Stallone Rocky balboa film
Via: Wikimedia Commons | Towpilot, CC

6. Bestseller

Omdat Sylvester de hoofdrol uiteindelijk toch kreeg, besloot UA het budget voor de film te halveren. Dus bleef er van de oorspronkelijk 2 miljoen dollar maar 1 miljoen dollar over. Uiteindelijk maakte de film een omzet van 225 miljoen dollar.

Ga knock-out met deze 16 onbekende weetjes over Rocky
Via: giphy.com

7. Adrian!

Adrian speelde natuurlijk een grote rol in het leven van Rocky. Deze rol werd ingevuld door Talia Shire. Zij werd er beroemd door.

Adrian Rocky
Via: Rocky (capture)

Eigenlijk zou de rol naar Susan Sarandon gaan. Zij deed auditie maar bleek te knap voor de rol. Cher deed ook auditie. Het is niet bekend waarom zij de rol niet kreeg.

Ga knock-out met deze 16 onbekende weetjes over Rocky
Via: giphy.com

8. De ijsbaan

Omdat het budget voor de film zo krap was, konden de makers zich niet veroorloven om de bekende scène op de ijsbaan met figuranten uit te voeren.

Dus vroeg de regisseur aan het ‘paar’ om ’s avonds een rondje te schaatsen. Dat leverde wel een memorabele scène op. O, en Sly kon niet schaatsen, dus daarom liep hij het rondje.

We hebben nog meer Rocky-feitjes op de volgende pagina! Wat dacht je bijvoorbeeld van die grote ‘bad guy’ die daadwerkelijk pijn deed… (zie 13.)

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...