De Lion King (De Leeuwenkoning) is een van de meest geliefde Disney animatiefilms. We hebben deze film vroeger allemaal wel gezien. Maar er zijn ook een hoop dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Leeuwenkoning. Wist jij deze 23 weetjes al?

Weetjes van De Leeuwenkoning

De Lion King is voor veel mensen de meest favoriete Disneyfilm. We zwijmelen bij Simba die koning wil worden, we huilen als Simba’s vader dood gaat en we lachen om Timon en Pumbaa. Maar er zijn ook een hoop dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over de Leeuwenkoning.

De leeuwenkoning film Lion King
Via: De Leeuwenkoning / Disney (capture)

1. Maken van de tekeningen

Om de tekeningen van de leeuwen te maken, kwam er een echte leeuw in de studio. Ook gingen de tekenaars vaak naar de dierentuin om schetsen te maken die zo realistisch mogelijk waren.

leeuw
Via: pixabay.com

2. Meer dan een miljoen tekeningen

In totaal werden er meer dan een miljoen tekeningen gemaakt om de Lion King te realiseren.

Via giphy.com

3. Het is de best verkochte video allertijden

De videoband van de Leeuwenkoning werd in totaal ruim 55 miljoen keer verkocht en dit is een record!

lion king video
Via: marktplaats.nl

4. De filmmuziek

Ook de cd met de filmmuziek brak alle records tijdens de verkoop. Deze werd namelijk 10 miljoen keer verkocht. Zo vaak werd de filmmuziek van een animatiefilm nooit eerder verkocht. Nochtans bestaan er ontzettend veel leuke disneyliedjes.

filmmuziek lion king
Via: Disney / The Lion King (cover) via ebay.com

5. Pocahontas

Disney had verwacht dat de film Pocahontas het veel beter zou doen in de verkoop. Daarom werd een B-team van tekenaars op de Leeuwenkoning gezet.

Via giphy.com

6. Scar

Scar was in eerste instantie geen familie van Mufasa, later werd besloten dat het beter was voor het verhaal als ze wel familie waren.

Via giphy.com

7. De brul van Mufasa

Wanneer Simba bij de hyena’s is, redt zijn vader Mufasa hem door te brullen en de hyena’s aan te vallen. Wist je dat het geluid van deze brul niet van een leeuw was? Het is namelijke en combinatie van het geluid van een beer, een tijger en van een F16 vliegtuig.

brul De leeuwenkoning
Via: De Leeuwenkoning / DIsney (capture) via youtube.com

Kan jij de beer, de tijger en het vliegtuig onderscheiden in het geluid?

8. Oscar voor Can you Feel the Love Tonight

Het nummer Can you Feel the Love Tonight van Elton John won een Oscar voor beste liedje.

Wij gaan verder op pagina 2 met nog meer weetjes over de Lion King die je nog niet wist! Zoals over de topsong ‘Can You Feel The Love’… (#9)

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

4 gedachten over “23 dingen die je nog niet wist over De Leeuwenkoning (Lion King)”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer