Dit zijn de briljante stemmen achter De Leeuwenkoning

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Leeuwenkoning Simba

Iedereen heeft De Leeuwenkoning gezien, maar nog nooit de briljante en hilarische stemmen achter de karakters! Laten we daar verandering in brengen…

de leeuwenkoning
Via: De Leeuwenkoning / DIsney (capture)

De Leeuwenkoning goed gestemd

Wie heeft er geen traantje weggepinkt bij De Leeuwenkoning. De film is gezien door bijna alle kinderen en ongelooflijk veel volwassenen.

Dat moment dat Scar de vader van Simba, Mufasa, van de klif smeet: “Lang leve de koning…!” Wat was je boos en verdrietig! En die stemvan Scar vergeet je ook nooit meer! Brrrrrr!

Gelukkig waren er ook die twee vrolijkerds…

De leeuwenkoning film Lion King
Via: De Leeuwenkoning / DIsney (capture)

Timon en Pumbaa

Het eerst moment dat je ze zag vergeet je ook nooit meer! Zo relaxed en vrolijk en dat kwam mede door die briljante stemmen! “Timon… Het is maar een klein leeuweke!”

Op het schoolplein werden ze maar al te vaak na gedaan en Hakuna Matata was legendarisch!

€10,00
€10,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
€13,99
Voorraad: ✔️
Bol.com

De stem van Timon werd ingesproken door David Verbeeck. Die van Pumbaa door Door van Boeckel. Wat hebben we gelachen…

Timon en Pumba leeuwenkoning vrienden.png
Via: De Leeuwenkoning / Disney (capture)

Stemmen Lion King: wie waren het?

Wie zijn eigenlijk de personen achter de Nederlandse stemmen van de Lion King? En hoe gaat het nu met ze? We hebben het voor je uitgezocht.

1. Jonge Simba – Piet Hein Snijders

Simba is het leeuwenwelpje dat al op jonge leeftijd zijn vader verliest… Waar we allemaal om moeten snikken. De stem van jonge Simba in de Lion King (Nederlands) werd ingesproken door Piet Hein Snijders.

Piet Hein Snijders kon goed zingen, luister maar (en swing mee!):

De Leeuwenkoning was zijn eerste en enige film. Tegenwoordig woont Piet Hein in Wenen, Oostenrijk. Hij geeft Engelse les aan kinderen. Zo ziet hij er nu uit. Vrolijkerd hè?

Geplaatst door Piet Hein Snijders op Woensdag 19 januari 2022

2. Volwassen Simba – Jurrian van Dongen

Simba wordt groot. Na jarenlang met Timon en Pumbaa te hebben geleefd, keert hij terug naar de Leeuwenrots om zijn plaats als koning in te nemen. Met Nala aan zijn zijde, natuurlijk.

Lion-King-Simba-volwassen-1
Via: Lion King (capture)

Jurrian van Dongen is de acteur die de volwassen Nederlandse Simba stem inspreekt. Hij is inmiddels 49 jaar. Hij is een Nederlandse script- en lied acteur. Zo schreef hij liedteksten voor o.a. Karin Bloemen.

Sinds 1997 is hij werkzaam op de redactie van Het Klokhuis. Hij is voor zijn liedjes erg vaak in de prijzen gevallen. Voor het laatst in 2023: de Willem Wilminkprijs voor het lied ‘Een soort van’.

Zo ziet Jurrian er nu uit:

3. Scar – Arnold Gerderman

Scar is de slechterik uit de film. Hij vermoordt Mufasa, de vader van Simba, en maakt Simba het leven zuur. Hij is eigenlijk gewoon stinkend jaloers… En wil óók Koning zijn.

Scar-Lion-King
Via: Lion King (capture)

De Stem van Scar in de Lion King (Nederlands) werd ingesproken door Arnold Gelderman. Hij is Nederlands stemregisseur en stemacteur. Zijn stem kun je in gigantisch veel Disneyfilms terughoren. Zo is hij Lumière in Belle en het Beest, en Kaa in Jungle Boek. Wie had dat gedacht!

Tegenwoordig is Arnold niet meer actief als stemacteur. Hij is dan ook alweer 85 jaar. Wél hebben we nog een leuke stemcompilatie van hem gevonden!

4. Timon – David Verbeeck

Timon is het hilarische drukke stokstaartje die nooit van Pumbaa’s zijde wijkt.

Timon-Lion-King
Via: Lion King (capture)

De stem van Timon werd ingesproken door David Verbeeck. David is inmiddels 55 jaar. Hij is een Belgisch stemacteur en speelt daarnaast in musicals. De laatste stem die hij insprak van in 2013, van Mike Wazowski in ‘Monsters University’.

Voor zijn theatervoorstelling ‘Leven over leven’ werd David in 2018 geïnterviewd. Zo zie je hoe hij er al die jaren later uitziet:

5. Pumbaa – Door van Boeckel

Pumbaa, ons lievelings knobbelzwijn. Luidruchtig en stinkend gaat hij door het leven. Zonder zorgen, uiteraard.

Pumbaa-Lion-King
Via: Lion King (capture)

De stem van Pumbaa werd ingesproken door Door van Boeckel, een Vlaams (musical) acteur. Hij is inmiddels 71 jaar. In België heeft hij in enorm veel musicals gespeeld, waaronder ‘The Sound of Music‘. Nog steeds is hij actief in de showbizz. Zo had hij in 2023 een rol in de Belgische muzikale jeugdserie ‘#LikeMe’.

Zo ziet Door van Boeckel er nu uit! In onderstaand filmpje werd hij geinterviewd voor theatervoorstelling ‘Paprika’ die hij regisseerde in 2020.

6. Volwassen Nala – Ryan van den Akker

Nala was het vriendinnetje van Simba. Als ze ouder zijn, worden ze verliefd op elkaar. Het is ook wel een hele leuke leeuwin…

Nala Lion King
Via: Lion King (capture)

Nala’s Nederlandse stem werd ingesproken door Ryan van den Akker. Zij is een Nederlandse musical- en stemactrice. In 2002 speelde ze een kleine rol in Baantjer. Voor het laatst was ze te zien bij The Voice of Holland in 2012. Tegenwoordig is het stil rondom Ryan.

Hier zie je haar terug in 2018, waar ze liedjes zong bij een zorginstelling voor ouderen. Ze is nu 62 jaar.

7. Zazoe – Paul van Gorcum

Zazoe was de strenge roodsnaveltok die Simba probeerde te behoeden voor problemen. Niet echt gelukt, natuurlijk…

Zazoe-Lion-King
Via: Lion King (capture)

De stem van Zazoe werd ingesproken door Paul van Gorcum, een bekende in de filmwereld en televisiewereld. Je kent hem waarschijnlijk wel als de Baron in Bassie en Adriaan!

In 2002 spreekt hij de rol van Perkamentus in, in Harry Potter en de Geheime Kamer. In 2015 leent hij zijn stem aan de ‘Baron 1898’ attractie in de Efteling. Leuk hè?

Onlangs gaf hij in een interview met RTL Boulevard aan het wat ‘rustiger aan te doen’. Dat mag ook wel, op 89-jarige leeftijd. Zo ziet Paul van Gorcum er nú uit (nog errug goed voor z’n leeftijd!):

Lion King Nederlandse stemmen: bonus!

Met zo’n geweldig film, die vol emotie zit, is het natuurlijk extra moeilijk daar ook zo’n karakteriserende stemmen bij te vinden. Toch is dat geweldig gelukt! Nu is er een fantastische reportage van Stemmen van Vroeger over de stemmen achter de Nederlandse Leeuwenkoning.

Hij duurt wel 22 minuten, maar geloof ons: het is het waard!

€10,00
€10,99
Voorraad: ✔️
Bol.com
€13,99
Voorraad: ✔️
Bol.com

Stemmen Lion King: jouw favoriet

Welke van deze stemmen van de Leeuwenkoning vind jij het leukst? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...