Via: Rocket Power (capture)

Wanneer je thuis kwam van school keek jij, net als heel veel andere kinderen, naar Rocket Power. Waarschijnlijk heb je het wel uren gekeken, maar wist je ook dat de personages werden ingesproken door deze mensen?

Ken je Rocket Power nog?

Ze skateten, surften en deden aan streethockey. Waarschijnlijk wilde jij ook net zo zijn als Otto, Twister, Reggie of misschien wel Sam. Deze vriendengroep was stoer en super sportief. Grote kans dat jij ook een skateboard kocht om je net zoals een Rocket Power-personage een stoere skater worden.

Laten we eerst even herinneringen ophalen. Ken je de titelsong nog?

Vanaf 2001 was Rocket Power ook in Nederland te zien (in België vanaf 2003). Het was één van de populairdere tekenfilmseries van Nickelodeon. Zoals vele tekenfilms, is ook deze nagesynchroniseerd en wel door Creative Sounds.

Rocket Power cast

In dit artikel staan we weer eens stil bij die geweldig herkenbare stemmen van onze Rocket Power-figuren. Hierbij een eerste overzicht van de Rocket Power cast met hun stemacteurs:

Otto Rocket – Marlies Somers
Reggie Rocket – Rosanne Thesing
Twister – Anneke Beukman
Sam Dullard – Willem Rebergen
Ray Rocket (Raymundo) – Jeroen Keers
Tito Makani – Finn Poncin

Hieronder gaan we verder in op de Rocket Power personages en de stemmen erachter. Welk karakter was jouw favoriet of welke stem vond jij het mooist? Laat het weten in een reactie onderin!

1. Otto Rocket

Otto Rocket, ook wel Rocketboy genoemd, was een elfjarige jongen in de serie. Super sportief en dan vooral gericht op skaten, (ijs)hockey, biken, snowboarden en natuurlijk surfer…

Otto Rocket Power
Via: Rocket Power (capture)
De stem van: Marlies Somers

In werkelijkheid werd Otto Rocket door Marlies Somers (een vrouw!) ingesproken. Een bekende in de Nederlandse stem-wereld. Kijk zelf maar wat zij allemaal deed.

2. Reggie Rocket

Reggie stond bekend als de zus van Otto én als one of the guys.

Via: Rocket Power (capture)
De stem van: Rosanne Thesing

Rosanne Thesing is de diegene die de stem van Reggie insprak. Ze heeft in het verleden ook nog enkele andere stemmen gedaan, maar is uiteindelijk het bedrijfsleven ingaan.

Geplaatst door Rosanne Thesing op Zondag 13 september 2015

3. Twister

De beste vriend van Otto, maar niet de allerslimste. Twister was ook degene die vaak filmde als zijn vrienden aan het sporten waren.

Via: Rocket Power (capture)
De stem van: Anneke Beukman

De stem van Twister werd ingesproken door Anneke Beukman. We kennen deze ervaren stemactrice waarschijnlijk beter in ‘real-life’. Zo speelde ze Nina in de populaire komedieserie SamSam!

4. Sam Dullard

Sam was echt het brein van de groep. Hij was niet de stoerste van de groep en kon niet zo goed sporten als zijn vrienden, maar hij hoorde er wel helemaal bij.

Via: Rocket Power (capture)
De stem van: Willem Rebergen

Willem Rebergen sprak de stem van Sam in. Willem is een redelijk multi-talent. Hij is tegenwoordig DJ en producer (en heeft ook in z’n eigen muziek gezongen), maar doet nog steeds de stem in Harry Potter. Hier een leuk fragment uit een eerder interview.

We hebben nog twee bijzonder typerende stemmen voor je op de volgende pagina, namelijk die van Raymundo en natuurlijk Tito! Lees dus snel verder…

5. Ray (of Raymundo) Rocket

De coole vader van Otto en Reggie. Samen met Tito runde hij een restaurant aan zee en hij heeft een skatewinkel.

Via: Rocket Power (capture)
De stem van: Jeroen Keers

De stem van Raymundo werd door Jeroen Keers ingesproken. Het kan kloppen, dat deze stem je bekend voorkomt. Jeroen spreekt namelijk vaker stemmen in (o.a. Pokémon, maar ook reclamespots voor bijvoorbeeld banken). Hij kwam laatst persoonlijk in het nieuws door een desastreuze parachuteval, die gelukkig goed afliep…

6. Tito Makani

Dé man die altijd met een gezegde van oude Hawaïanen aan kwam zetten. In elke situatie wist Tito wel raad. Hij was een goede vriend van Ray!

Via: Rocket Power (capture)
De stem van: Finn Poncin

Tito werd ingesproken door Finn Poncin, ook een bekend stemacteur. Zo was hij niet alleen Tito, maar ook Plankton (uit Spongebob). Hier een leuke video over Finn en het stemacteren!

Rocket Power cast: jouw favoriet?

Wie was jouw favoriete karakter uit de cast van Rocket Power? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer