6 redenen waarom skaters vroeger zo cool waren

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Skater vroeger skaten

Was jij vroeger een skater of kende je er veel? Dan was je ongetwijfeld cool. Net zoals in Rocket Power waren skaters stoere kinderen. Ze hadden lef, waren sportief, en nooit alleen. En dan nog die kleren…

Was jij vroeger skater? Was jij vroeger ook op wieltjes te vinden en/of droeg je echte skate-kleding? Wat vond jij het leukste of coolste aan skaters vroeger?

Deel jouw herinneringen aan skaters in een reactie onderin!

Skatecultuur in de jaren 90

Skaten ontstond in de jaren 70, maar werd vooral mainstream tijdens de jaren 90 en dat kwam niet alleen door Tony Hawk. Het staat voor vrijheid. Je kan je skateboard nemen en gewoon op straat oefenen.

Vandaag wordt er nog steeds veel geskatet. Sterker nog: vandaag kan je er een carrière van maken! Die vrijheid, het sportieve karakter van het skaten, en natuurlijk de kleding, maken het de coolste sport die er is.

Skaters skateboard
Via: flickr.com | FaceMePLS, CC

Laten we dan nu even teruggaan naar vroeger en vooral de skaters van vroeger. Dit is waarom skaters zo cool waren!

1. De stoere kleding

Iedereen had vroeger zijn/haar eigen school-posse, dus kon je skaters ook al gemakkelijk herkennen. De meeste droegen Airwalks schoenen, waarbij ze de veters niet knoopten maar in de schoenen staken. Dat was een belangrijk detail! Daarnaast kozen ze ook vaak sportieve merken, zoals Addidas, Vans, Overzeas,…

Verder was alles wat ze droegen wel een paar maten te groot. Hierdoor kon je ook regelmatig hun onderbroek spotten. Een brede broek en een oversized t-shirt waren onweerlegbare kenmerken van een skater.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

En daarbij droegen ze altijd graag de combinatie van zwart/wit geblokte kleuren. Op hun zweetbandje, t-shirt, schoenen,…

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

2. De ketting

Natuurlijk mogen we de typerende ketting aan de broek niet vergeten. Zo was je portemonnee altijd veilig!

Broekketting ketting portemonnee
Via: Wikimedia Commons | 神奈義忠, CC

3. Skaters waren nooit alleen

Je zag de skater nooit alleen, maar altijd in een groep van vrienden. Dit maakte hen natuurlijk ook cool en intimiderend. Ze hingen meestal uren rond op openbare plaatsen zoals bij het openbaar zwembad, het park, en uiteraard het skatepark.

Skaters vroeger groep
Via: unsplash.com | Parker Gibbons, CC

4. De haircut van Kurt Cobain

Het stoere uiterlijk werd meestal afgewerkt met een kapsel zoals dat van Kurt Cobain. Dit maakte skaters zo cool vroeger.

Skateboarder

5. Stoere skaters luisterden naar ruige muziek

En dat was dan meestal hardcore of punkrock. Skaters in de jaren ’90 waren vooral fan van Nirvana, Korn, Limp Bizkit, The Offspring of Blink 182, die er zelf ook wel vaak uitzagen als echte skaters…

Skate Punk muziek skaters Blink 182
Via: Wikimedia Commons | Rick Devoe, CC

6. Vlogs avant la lettre

Skaters maakten vroeger vaak filmpjes. Terwijl dat toen nog niet eens gebruikelijk was! Ze wilden natuurlijk gewoon graag hun skatekunsten tonen en vastleggen.

Wat vond jij van skaters?

Nu zijn we natuurlijk ook benieuwd wat jij van skaters vond? Was je er misschien zelf een of had je skater-vrienden? Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf tot de gabbers behoorde er niks van moest hebben.

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...