Hoe is nu met de Von Trapp-kinderen uit The Sound of Music?

Door

Jaro Broeklander

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Wie heeft The Sound of Music nu niet gezien? Deze gouden klassieker uit 1965 is nog steeds razend populair. Ook de muziek van deze film kan iedereen zonder problemen meebrullen. Hoe is het nu, 57 jaar later, met de kinderen van de familie Von Trapp? We kunnen alvast verklappen dat de kinderen opgegroeid en dus wat veranderd zijn!

The Sound of Music

The Sound of Music is een geweldige film uit 1965; met recht een filmklassieker te noemen. In 2001 werd deze film zelfs opgenomen in het National Film Registry! De film speelt zich af in de oorlog en focust zich op de Familie Von Trapp. Een familie die probeert Oostenrijk te ontvluchten. Bekijk de trailer hieronder:

De Von Trapp-kinderen

We zochten uit hoe het nu met de kinderen van ‘The family Von Trapp’ gaat. Dit waren de 7 kinderen van Captain Georg von Trapp, waar Maria uiteindelijk deel kwam maken in het huishouden en het vulde met muziek.

Je kan je voorstellen, dat de kinderen na 57 jaar inmiddels wat veranderd zijn. We zochten op hoe het nu met ze gaat en we beginnen daarbij met treurig nieuws…

1. Liesl von Trapp (Charmain Carr – R.I.P.)

Charmian Carr, de actrice die Liesl Von Trapp speelde, is nog beperkt op de televisie te zien geweest. Ze hield zich met name bezig met het ontwerpen van interieur en schrijven van boeken. Carr overleed helaas in 2016 aan de gevolgen van dementie. Ze werd 73 jaar oud.

Liesl von Trapp sound of music
Via: The Sound of Music (capture)

2. Louisa Von Trapp (Heather Menzies – R.I.P.)

Heather speelde na het succes van de film nog enkele rolletjes in TV-series en reclames. Ook verscheen de beeldschone Heather in de playboy! In 2002 verloor ze haar man aan de gevolgen van kanker.

De actrice heeft o.a. hierdoor veel gedaan voor de inzameling van gelden voor kankeronderzoek. Zelf heeft het noodlot ook toegeslagen; in 2017 overleed zij aan de gevolgen van een hersentumor.

louisa sound of music
Via: The Sound of Music (capture)

Hoe gaat het met de rest?

De rest van de ‘Von Trapp-kinderen’ is nog wel in leven. Wij zochten uit hoe het nu met ze gaat!

Hoe is nu met de Von Trapp-kinderen uit The Sound of Music?
Via: youtube.com (capture) | The Sound of Music

3. Friedrich Von Trapp (Nicholas Hammond)

Nicholas Hammond speelde Friedrich, de oudste zoon van de Von Trapp familie.

friedrich sound of music
Via: The Sound of Music (capture)

Hammond heeft na het succes van The Sound of Music nog in vele films en series gespeeld. Momenteel woont de 71-jarige Nicholas in Sydney, waar hij werkzaam is als scenarist en regisseur.

Hoe is nu met de Von Trapp-kinderen uit The Sound of Music?
Via: Wikimedia Commons | Glenn Francis, www.PacificProDigital.com, CC

Nog meer castleden…

Er waren meer Von Trap-kids, kijk snel op de volgende pagina! Ken je die kleine Gretl nog? Ze is niet zo klein meer… (zie #7)

Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Hoe is nu met de Von Trapp-kinderen uit The Sound of Music?”

Plaats een reactie

Share to...