Quiz | Welk personage uit Bassie & Adriaan ben jij?

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Bassie en Adriaan kerst

Welk personage uit Bassie & Adriaan ben jij? Delen jouw vrienden die mening? Doe de quiz onderin en win voor altijd de discussie…

Bassie & Adriaan = nostalgie!

“Bassie & Adriaan, dat zijn de beste vrienden, die je maar kan vinden…” Kun jij de rest nog meezingen? Bassie was de enige clown die ik niet eng, maar grappig vond en Adriaan was de stoere, slimme van het stel.

Zij waren voor mij echter niet de reden waarom ik keek naar Bassie & Adriaan. Ik vond de schurk ‘de Baron’ altijd de meest coole personage van de show. En wie was jouw favoriet?

Kom erachter wie jij eigenlijk bent in de quiz onderin!

Nog even inkomen met dat nostalgische deuntje:

De personages uit Bassie & Adriaan

Op welk personage uit Bassie & Adriaan lijk jij het meest? Voor je daarachter kunt komen, moet je natuurlijk goed weten welke karaktertrekken zij hadden.

1. Bassie de clown

Mei dit jaar besloot lief clowntje Bassie zijn rode neusje voorgoed af te zetten. Dat mooie kenmerkende neusje, wat eruit zag als een marshmallow, die op vakantie naar de zon is geweest, zat er decennialang dagelijks op.

Het is wel bekend dat Bassie & Adriaan broers waren, maar dat was niet heel duidelijk aan hen te zien. Uitspraken als “Allememaggies” en “Alles is voor Bassie” zullen hopelijk altijd worden gebruikt.

Via: Wikimedia Commons, Sjaakpeppel, CC

Wel bijzonder dat een clown zoveel invloed heeft gehad op de Nederlandse taal. Als hij er patent op heeft, is hij helemaal niet zo dommig als dat hij wel eens overkwam ;-).

Bassie, oftewel Bas van Toor, heeft nu andere zaken aan zijn hoofd. Wat zou hij na een carrière als acrobaten-duo, later artiesten-duo onder de naam Bassie & Adriaan doen tijdens zijn pensioen? I wonder…

2. Adriaan de acrobaat

Verstandige acrobaat Adriaan wist altijd heel veel te vertellen over van alles. Ook kon hij super serieus kijken tijdens het zingen.

Ik kreeg soms wel een klein beetje het gevoel dat Bassie zo prominent aanwezig was dat Adriaan niet aan bod kwam. Maar vergis je niet, ook in het echte leven was Aad van Toor (zo heet hij echt) slim bezig en nam hij bijna de hele regie van de tv-shows op zich.

Acrobaat Adriaan Bassie
Via: Nationaal Archief | Dijk, Hans van / Anefo, CC

Toch wel een bijzonder duo, vind je niet? Maar, klein vraagje waar ik zelf niet uit kom, heeft Adriaan echt acrobatische skills of zijn dat fabels? Ik heb hem nog nooit zelfs een flik flak zien doen namelijk.

3. Robin de robot

Bassie is de maker van Robin. Uit kapotte onderdelen ontstaat zowaar op een mooie dag een schattig robotje, wat gek genoeg gaandeweg de serie leek te groeien. In het circus kan blijkbaar alles. Ook de stem van Robin veranderde een aantal keer.

Hoewel de robot schattig leek, kon het ook een krengetje zijn. Bassie en hij (was het een hij of zij?) hadden regelmatig mot met elkaar omdat Robin weer een ongepast grapje maakte. Zou hij/ zij er daarom uit de serie geschreven zijn?

Via: Bassie en Adriaan (capture)

4. B2 de tweede Boef

B2 de boef, heet ook wel Boef 2. B2 is zijn codenaam. Watzeggie? Ik zei, dat is zijn codenaam! B2 was stokdoof maar vond zelf van niet. Lenig was hij wel, horen was niet zijn sterkste punt.

5. De Baron, de schurk

Er moet altijd een schurk zijn want dan wordt een show echt spannend! De Baron was gemeen, op macht belust en hij haatte Bassie & Adriaan tot op het bot. En schold iedereen voor zak patat, frikandel, bamibal. Iedereen was voor hem een snack.

Drommels, wat kon die snorremans boos kijken en tieren. Wat staat ons te wachten nu Bassie & Adriaan met pensioen zijn?

7. Vlugge Japie

Hij was niet snel van begrip, dus daar sloeg dat vlugge niet op. Hij leek ook altijd de boel op de houden. Herken je hem trouwens? Bas van Toor lijkt er aardig op, of niet? 😉

Vlugge Japie Bassie Adriaan
Via: Bassie en Adriaan (capture)

8. B100 de pechvogel

“ik heb ook altijd pech. Ze moeten altijd mij hebben”. Er ging geen aflevering voorbij of B100, de honderdste boef, a.k.a. B één nul nul, raakte in de knel.

Hij had écht altijd pech!

B100 Bassie & Adriaan
Via: Bassie & Adriaan (capture)

Doe de Quiz!

Heb jij een duistere kant en ben jij één van de schurken of probeer jij altijd goed te doen? Welke van de twee ben jij? Schurk of held? Doe de quiz en kom er snel achter!

We hebben nog één extra karakter verstopt, benieuwd of dat er bij jouw uitkomt! En schaam je niet voor het resultaat, maar gooi het in een reactie onderin! Zijn jouw vrienden het eens met het resultaat? En jij?

Wij zijn benieuwd!

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

 

En als je klaar bent met de Quiz, maar niet met Bassie & Adriaan, lees gerust verder en kom alles te weten over clowntje Bassie


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...