Diddl, wie kent deze muis niet! Er waren veel kinderen die helemaal weg waren van dit kleine beestje en er was dan ook flink wat merchandise beschikbaar.

Diddl geschiedenis

Diddl is ‘geboren’ op 24 augustus 1990, toen kwam de eerste tekening van dit figuurtje naar buiten. Diddl is een springmuis, maar dat was op de eerste tekening nog niet het geval. Hier was Diddl een kangoeroe, maar dit werd later aangepast. De reden hiervoor was dat de kangoeroe niet knuffelig genoeg was. Diddl wordt getekend door de Duitser Thomas Goletz.

diddl
Via: marktplaats.nl

De naam Diddl is verzonnen, maar het moest een eenvoudig klank zijn die vooral lief, knuffelig en een beetje brutaal klonk. In de jaren daarna werd het bijzonder populair.

Natuurlijk een mooie reden om herinneringen op te halen. Wat deed Diddl allemaal? Wie waren zijn vrienden ook alweer en weet jij nog wat zijn favoriete drankje was? Wij hebben 10 herinneringen aan Diddl op een rij gezet voor je!

1. Diddl woont in…

Diddl woont in Kaaskoekjesland in zijn kaasholletje onder de zolderboom aan de oever van de Maanschijnvonkelmeer. Ja echt!

.

2. Diddl luistert naar…

Als hij geen avonturen beleeft, dan luistert Diddl naar knuffelige Diddl-rock!

.

3. Diddl is verliefd op…

Diddlina! Ze houdt erg van bloemen, zomerkleren, haarstrikjes en romatische cadeau’s van Diddl!

Via: marktplaats.nl

4. Diddl drinkt…

Gaatjesberger Kaaslimonade! Want dat is nu eenmaal zijn favoriete drankje!

Via: marktplaats.nl

5. Diddl eet….

Sokkenlandse Grootgatige Superstinker! Ook al klinkt het niet lekker, Diddl is er dol op!

.

6. Diddl had alles…

Boeken, pennen, schriften, knuffels, wasmanden, sleutelhangers, hartjes, mokken, kussen en natuurlijk nog veel meer merchandise!

Via: marktplaats.nl

7. In Diddl waren er ook nog…

Heel veel andere figuren zoals: Pimboli, Ackaturbo, Mimihopps, Vanillivi, Wollywell Galupy, Merksmir, Hampdiddl Bogart, Professor Blubberpeng, Bibombl, Milimits,Tiplitaps, Simsaly, Dimmdann, Lanunaly en Lolli Love Bear.

.

8. Diddl en zijn vijanden…

Diddl had ook vijanden! De Frog brothers maakte hem het leven af en toe flink zuur! Ze broers hadden ook namen in de serie: Fritt, Fratt en Friedl. Fritt was de baas, Fratt dik en Friedl erg lui.

.

Diddl Quiz

Zo, nu ben je weer een beetje op de hoogte! Maar hoeveel weet je eigenlijk van Diddl? Wij hebben een QUIZ gemaakt! Doe snel mee en test je kennis op de volgende pagina!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer