Verzamelde jij postzegels, Flippo’s, knikkers, postelastieken of vulpenballetjes? Deze 20 verzamelbare items herken je zeker uit je schooltijd!

Verzamelingen van vroeger

Als volwassene kun je een serieuze verzameling hebben, maar vroeger konden we er ook wat van! Tijdelijke verzamelingen die bij een rage hoorde, zoals de populaire Flippo’s die bij de chips zaten. Of verzamelingen die van alle tijden waren, zoals postzegels en sleutelhangers.

In je schooltijd werden de meest nutteloze objecten ineens heel erg gewild.

Jouw verzamelingen? Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar wat jij vroeger verzamelde. Staat jouw (hobby)verzameling hierbij of hebben we nog iets leuks over het hoofd gezien? Laat het weten in een reactie onderin!

20 zaken die je verzamelde

Geniet mee van deze 20 verzameling! Staat jouw verzameling ertussen of hebben we jouw typerende verzameling over het hoofd gezien? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Stickers

Kleine stickers, grote stickers… als een plaatje plakte, dan verzamelde jij het! Zelfs stickers van fruit konden op een bepaald moment ‘hot’ zijn!

Sticker boek verzamelingen vroeger
Via: flickr.com | atie Hannan, CC

2. Knikkers

Die verzamelde je natuurlijk het beste door ze te winnen van je klasgenootjes.

Knikkers
Via: pxhere.com, PD

3. Flippo’s

En dat je daarvoor zakken met chips moest leegeten was een bijkomend voordeel!

4. Vulpenballetjes

Hoe meer je schreef, hoe eerder je vulling leeg was en je het balletje er uit kon halen. Ergens in je bureaulaatje zat een potje vol met van die balletjes…

entoen-school-etui-vroeger-vulling-vulpen
Via: Marktplaats

5. Post-elastieken

“Meneer? Mag ik een paar postelastieken?” Iedere postbode in het dorp moest er aan geloven, tot je er genoeg had om een grote bal te maken.

Elastic
Via: flickr.com | KatjaLinders (embed)

6. Proefmonsters

Die vroeg je gewoon met je liefste glimlach bij de drogist. En als je ouders een weekendje weg waren geweest brachten ze ook de shampooflesjes uit het hotel mee voor bij je verzameling.

Verzameling proefmonsters parfum verzorgingsproducten
Via: marktplaats.nl

7. Postzegels

Daar kon je speciale setjes van kopen bij het postkantoor. Maar de postzegels van zelf ontvangen brieven waren natuurlijk het aller-leukst! Dan moest je ze zelf losweken en laten drogen voor ze bij je verzameling konden.

Via: pixabay.com | Zoltan Matuska, CC

8. Telefoonkaarten

Je weet wel, van toen we elkaar nog vanuit een telefooncel konden bellen…

Te Koop telefoonkaarten (1)
Via: flickr.com | Bliksem Mc Queen (embed)

9. Sleutelhangers

Hele bossen voor aan je fietssleutel en huissleutel. Die sleutel raakte je niet meer kwijt 😉

Sleutelhangers verzameling
Via: catawiki.de

10. Speentjes

Speentjes en andere baby-gerelateerde items in miniatuur van hard plastic. Later werden ze verboden, maar voor die tijd hadden we kettingen vol!

.

Wat verzamelde je eigenlijk veel vroeger! Toch hebben we nog een heel aantal verzamelingen, die je wellicht nog bekend voorkomen!

Lees verder op de volgende pagina! Jongens stonden in de rij voor #17!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

2 gedachten over “Jouw collectie: deze 20 dingen verzamelde jij vroeger ook”

  1. Ik spaarde siergummen zoals dat toen heette, daar moest je soms goed voor zoeken en ik ging er stad en land voor af om ze te kopen. Ik heb er ongeveer 200. Op een gegeven moment mee gestopt en ga nu weer beginnen. Ook spaarde ik alles van Madonna als grote fan vanaf mijn 12de. Ik spaarde postzegels en kaarten van The A-team die je bij de Postkantoor kon kopen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer