fort hut bouwen

Via: Wikimedia Commons | SirFlemeingtonz, CC

Als kind had je natuurlijk zeeën van tijd en daarom vele verschillende hobby’s. Wij tonen je de 12 meest typerende hobby’s van vroeger! Welke had jij?

Jouw favoriete hobby als kind

Heerlijk was dat, weer eens beginnen met een nieuwe hobby… gewoon iets wat je leuk vond, want: je had toch tijd zat als kind! Niet voor niks kwamen daar vele leuke activiteiten of verzamelingen uit, want je… een tablet had je vroeger nog niet! Met welke van deze 12 hobby’s was je vroeger zelf bezig of welke mis je juist heel erg in deze lijst?

Kikkervisjes vangen buiten spelen vroeger woensdagmiddag
Via: flickr.com | Roel Wijnants, CC

1. Met de poppen spelen

Veelal de meisjes (maar er waren uitzonderingen) speelden met Barbie of voor het eerst ‘moedertje’. Uiteindelijk konden die nieuwe poppen (zoals ‘Baby Born’) zelfs eten/drinken en… jawel! Net echt!

Kind pop mama spelen vroeger volwassen
Via: pixabay.com | SeaReeds, CC

2. Het winkeltje!

Altijd spannend als je een klant had… en mocht AFREKENEN met je Fisher-Price kassa dat ‘echte’ nep-geld! “Anders nog iets?”

Via: flickr.com | Jeroen, CC

3. Een fort van kussens en banken

Dekens, stoelen lakens, kussens en hoofdingrediënt de bank zelf die werd omgedraaid! Iedereen z’n eigen kamertje en er moest natuurlijk ook iemand op wacht om vreemden (lees: je ouders) buiten het fort te houden!

hobby's
Via: Wikimedia Commons | SirFlemeingtonz, CC

4. De postzegel collectie

Wat waren die kleine stukje papier toch interessant toen! Eerst moest je ze natuurlijk van iemand krijgen, daarna weken en tot slot in je ALBUM! De dubbele kon je weer ruilen voor eentje die je niet had! Hoe verder ze vandaan kwamen, hoe beter…

Via: pixabay.com | Zoltan Matuska, CC

5. Stickers verzamelen

Stickers in alle soorten en maten… Ze gingen dan in je stickerboek of grote doos en de ALLER mooiste mochten op je kast! Het verkrijgen? Soms gewoon bij de supermarkt! 😉

Sticker boek verzamelingen vroeger
Via: flickr.com | atie Hannan, CC

We zijn er nog niet! Kijk snel op de volgende pagina voor nog 7 typerende hobby’s uit je kindertijd!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer