Speelgoed vroeger vragen sint

Via: pexels.com | Brett Jordan, CC (L) / germes-online.com (R)

Op 6 december komt de Sint, en dat wist jij als kind heel goed. Al weken van te voren zette jij je schoen, met een wortel en wat water voor het paard, uiteraard. Jij wist dat je weer nieuw speelgoed ging ontvangen!

Het maken van een verlanglijstje

Je schreef een heel mooie brief met je beste vulpen. Daarin vertelde je hoe braaf je was geweest, en wat voor speelgoed je allemaal graag zou krijgen. Sommige dingen kreeg je dan ook echt, anderen bleven een droom. Dit speelgoed vroeg je sowieso als kind aan de Sint!

Sinterklaas paard sint
Via: Wikimedia Commons | R.F. (Roel) Jorna, CC

1. Betty Spaghetti

Barbies stonden al jaren op je verlanglijstje, want daar kreeg je als kind maar geen genoeg van. Tot je plots overal reclame zag voor Betty Spaghetti. Ze is super flexibel en heeft haar dat op spaghetti lijkt. Je kon haar bovendien helemaal uit elkaar halen en zo telkens een nieuwe outfit geven. En ze had inline skates. Hoe cool was dat!

betty spaghetti
Via: ebay.com

2. Plakoorbellen

Je had nog geen gaatjes laten schieten, dus dat was roeien met de riemen die er waren. Plakoorbellen dus. Je kon ze winnen op de kermis, maar zeker ook vragen aan de Sint. Helaas vielen ze altijd snel af, en dan vond je de oorbel niet meer terug. Dat was vervelend, maar daagde je ook uit om crazy combinaties te maken met de overgebleven oorbellen.

Stick on Earrings plakoorbellen vroeger
Via: ebay.com

3. Old school rolschaatsen

Als kind had je nog geen degelijke, dure skates. Je vroeg dan maar deze old school exemplaren aan de Sint. Ze kwamen in alle kleuren voor: roze, groen, blauw, geel, paars. Aaaaah!

Fisher price skates rolschaatsen
Via: ebay.com

4. Twister

Twister was een ontzettend populair gezelschapsspelletje. Je speelde het bij vriendjes en op kinderfeestjes. Lachen, gieren en brullen was het. Het rad bepaalde op welke kleur bol jij je hand of voet moest zetten. Hoe klungelig je er soms ook uitzag, Twister was echt een leuk gezelschapspel. Niet verrassend dus dat jij het ook in je spelletjeskast wilde hebben.

Twister spel vroeger
Via: flickr.com | Jono Winn, CC

5. Polly Pocket

Opgegroeid in de jaren ’90? Dan vroeg je vast Polly Pocket aan de Sint. De kleurrijke doosjes met poppetjes en spulletjes in, waren razend populair. De eerste Polly Pocket-reeks werden uitgegeven in 1898.

Wist je trouwens dat echte verzamelaars vandaag veel geld neerleggen voor bepaalde setjes? Zo staat de ‘Sea and sunsets set and car series 6’ te koop op Ebay voor maar liefst zo’n €8806. Heb je geld nodig en liggen er nog Polly Pocket setjes in de kelder? Ga ervoor!

Via: ebay.com

6. Wie is het?

Is het Bill, met zijn kale hoofd, rode sik en blozende wangetjes? Of misschien de blonde Anita of Claire met haar bril en baret? ‘Wie is het’ is een oud bordspel. Een absolute klassieker, want bijna iedereen had het in zijn kast liggen. Zin om nog eens nostalgisch een potje ‘Wie is het?’ te spelen? Vandaag bestaat het spel ook als app!

Via: flickr.com | Bethany Khan, CC

Je lijstje aan de Sint was nog veel langer. Sowieso heb jij ooit ook een tamagotchi (#8) gevraagd!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

15 gedachten over “18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg”

  1. De Gameboy Color met een vergrootglas en lampje… ik had een dooschijnende lichtpaarse ? zaaalig!
    Of een discman met anti-shock -> telkens de busschauffeur een putje nam begon de schijf gewoon opnieuw ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer