18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

16

Laatste update:

16

Speelgoed vroeger vragen sint

Op 6 december komt de Sint, en dat wist jij als kind heel goed. Al weken van tevoren zette jij je schoen, met een wortel en wat water voor het paard, uiteraard. Jij wist dat je weer nieuw speelgoed ging ontvangen!

Het maken van een verlanglijstje

Je schreef een heel mooie brief met je beste vulpen. Daarin vertelde je hoe braaf je was geweest, en wat voor speelgoed je allemaal graag zou krijgen.

Sommige dingen kreeg je dan ook echt, anderen bleven een droom. Dit speelgoed vroeg je sowieso als kind aan de Sint!

Sinterklaas paard sint
Via: Wikimedia Commons | R.F. (Roel) Jorna, CC

Jouw verlanglijstje vroeger? Welke van deze items vroeg jij aan de Sint in je jongere jaren? Welke speelgoed hebben we hier over het hoofd gezien?

Deel je Sint wensen van vroeger in een reactie onderin!

1. Betty Spaghetti

Barbies stonden al jaren op je verlanglijstje, want daar kreeg je als kind maar geen genoeg van. Tot je plots overal reclame zag voor Betty Spaghetti. Ze is super flexibel en heeft haar dat op spaghetti lijkt.

Je kon haar bovendien helemaal uit elkaar halen en zo telkens een nieuwe outfit geven. En ze had inline skates. Hoe cool was dat!

betty spaghetti
Via: ebay.com

2. Plakoorbellen

Je had nog geen gaatjes laten schieten, dus dat was roeien met de riemen die er waren. Plakoorbellen dus. Je kon ze winnen op de kermis, maar zeker ook vragen aan de Sint.

Helaas vielen ze altijd snel af, en dan vond je de oorbel niet meer terug. Dat was vervelend, maar daagde je ook uit om crazy combinaties te maken met de overgebleven oorbellen.

Stick on Earrings plakoorbellen vroeger
Via: ebay.com

3. Old school rolschaatsen

Als kind had je nog geen degelijke, dure skates. Je vroeg dan maar deze old school exemplaren aan de Sint. Ze kwamen in alle kleuren voor: roze, groen, blauw, geel, paars. Aaaaah!

Fisher price skates rolschaatsen
Via: ebay.com

4. Twister

Twister was een ontzettend populair gezelschapsspelletje. Je speelde het bij vriendjes en op kinderfeestjes. Lachen, gieren en brullen was het. Het rad bepaalde op welke kleur bol jij je hand of voet moest zetten.

Hoe klungelig je er soms ook uitzag, Twister was echt een leuk gezelschapsspel. Niet verrassend dus dat jij het ook in je spelletjeskast wilde hebben.

Twister spel vroeger
Via: flickr.com | Jono Winn, CC

5. Polly Pocket

Opgegroeid in de jaren ’90? Dan vroeg je vast Polly Pocket aan de Sint. De kleurrijke doosjes met poppetjes en spulletjes in, waren razend populair. De eerste Polly Pocket-reeks werden uitgegeven in 1898.

Wist je trouwens dat echte verzamelaars vandaag veel geld neerleggen voor bepaalde setjes? Zo staat de ‘Sea and sunsets set and car series 6’ te koop op Ebay voor maar liefst zo’n €8806. Heb je geld nodig en liggen er nog Polly Pocket setjes in de kelder? Ga ervoor!

18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg
Via: ebay.com

6. Wie is het?

Is het Bill, met zijn kale hoofd, rode sik en blozende wangetjes? Of misschien de blonde Anita of Claire met haar bril en baret? ‘Wie is het’ is een oud bordspel. Een absolute klassieker, want bijna iedereen had het in zijn kast liggen.

Zin om nog eens nostalgisch een potje ‘Wie is het?’ te spelen? Vandaag bestaat het spel ook als app!

18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg
Via: flickr.com | Bethany Khan, CC

7. De Droomtelefoon

Prille tieners in de jaren 90 vroegen ongetwijfeld dit speelgoed aan de Sint. De Droomtelefoon was sensationeel, een ultiem spel om tijdens een sleep over boven te halen.

In een tijd waarin er geen tablets of sociale media bestonden, kon je dankzij de Droomtelefoon toch jongens opbellen, lekker roddelen en ontdekken welke jongen jou leuk vond!

18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg
Via: De Droomtelefoon (cover)

8. Tamagotchi

Je kreeg geen kat of hond van je ouders, maar een Tamagotchi gelukkig wel. Zoals een verantwoordelijk ouder betaamt, nam je die uk overal mee naartoe. Zijn zindelijkheidstraining kostte je veel energie, want die dingen poepten heel de dag door!

Uiteindelijk bouwde je een onbreekbare vriendschapsband met hem op. Wanneer je tamagotchi ziek werd, was jij ook ziek, van de stress natuurlijk.

Tamagotchi
Via: Wikimedia Commons | Tomasz Sienicki, CC

9. Boeken van de Babysittersclub

Was je een boekenwurm? Dan vroeg je geen speelgoed aan de Sint, maar boeken! En liefst die van de Babysittersclub. De populaire boeken werden geschreven door Ann M. Martin. Tussen 1986 en 2000 werden er maar liefst 176 miljoen exemplaren verkocht!

Babysitters club boek vroeger
Via: Babysitters club (cover)

10. Fruitsnoep met zure poeder in

Sinterklaas brengt vooral speculaas, chocolade, marsepein en mandarijntjes. Maar in de jaren ’90 was fruitsnoep met zure poeder in populair. Dus vroeg je naast speelgoed ook dit aan die goede lieve Sint. Mmmm…

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

11. Magisch tekenbord

Je had al heel wat ervaring dankzij Paint. Het magisch tekenbord is eigenlijk een voorloper van Snapchat. Je schreef een boodschap zodat iemand het kon lezen, en wiste het daarna meteen.

Probeerde jij het bord ook eens volledig zwart in te kleuren?

magna doodle
Via: flickr.com | Christa, CC

12. Waterslang

Wat kon je met dit speelgoed doen? Bitter weinig. Maar de glitter en visjes die erin zaten waren erg mooi om te zien.

Water slang knijpen speelgoed
Via: waterslang (cover)

13. Ministeck

Ministeck haalde jouw creatiefste zelf naar boven. Je maakte unieke creaties op je bord. Sommigen waren goed in het namaken van de voorbeelden, terwijl bij anderen hun talent vooral in de zelf verzonnen figuurtjes lag.

Hoe dan ook, met Ministeck was een avond plezier verzekerd.

Ministeck speelgoed vroeger
Via: Wikimedia Commons | Druyts.t, CC

14. Robothond

Je mocht geen echte hond van je ouders, maar de Sint bracht wel een robothond! Joepie! Toegegeven: de technologie stond nog niet zo ver, dus de robothond kon niet bepaald veel. Toch was je liefde voor hem eindeloos.

Robot hond speelgoed vroeger
Via: pexels.com | Brett Jordan, CC

15. Furby

Furby’s waren gekke beestjes. Je kan ze best omschrijven als een kruising tussen een uil en een hamster. Met hun schattige voorkomen en rare geluidjes waren ze immens populair.

Helaas heeft iedereen dit wel eens meegemaakt: je vergeet je Furby een tijdje omdat je ingenomen wordt door een ander speelgoed, en dan plots heeft hij heel veel honger heeft ie het toch een portie zwaar.

18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg
Via: flickr.com | Alberto Alvarez-Perea, CC

16. Kappop

Welk meisje wilde dit speelgoed niet krijgen van de Sint? Een kappop of een pop om op te maken, het gaf je alvast handige life skills mee.

Kappop kapsel speelgoed vroeger
Via: kappop (cover)

17. Mandala designer!

De Mandala Designer van Ravensburg stelde je in staat om de mooiste mandala’s te ontwerpen; deze leken wat op spirografen, maar waren net anders. Met de verschillende sjablonen kon je verschillende tekeningen maken. Daarna ging je ze versieren, inkleuren en met glitters je naam erbij schrijven. Bovendien was de designer zelf paars.

Mandala designer tekenen vormen vroeger
Via: Mandala (cover)

18. Bob it

Bob it liet je voor het eerst kennismaken met het concept ‘stress’. Vooral wanneer je het met meerdere tegelijk speelde, want dan moest je de Bob it doorgeven. En wanneer dan iemand anders het spel verpestte…

Bop it speelgoed vroeger
Via: Wikimedia Commons | Larry D. Moore / Nv8200p, CC

Welk speelgoed herinner jij je nog?

Nu zijn we benieuwd welke van bovenstaande zaken jij vroeger ook had (of gevraagd hebt aan de Sint). Zijn we er misschien nog een leuke vergeten?

Deel jouw Sinterklaas wensen van vroeger. Laat het weten in een reactie onderin!

Mocht je inspiratie hebben gekregen om de Sint een handje te helpen, hebben we nog enkele handige links voor je met aanbiedingen en veilingen…

Alvast een fijne Sinterklaas!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

16 gedachten over “18 x speelgoed dat je als kind ooit aan de Sint vroeg”

  1. De Gameboy Color met een vergrootglas en lampje… ik had een dooschijnende lichtpaarse ? zaaalig!
    Of een discman met anti-shock -> telkens de busschauffeur een putje nam begon de schijf gewoon opnieuw ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...