Herkenbaar speelgoed: 12 speeltjes die jou jeugdsentiment bezorgen

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Crash Test Dummies speelgoed vroeger

Toen kinderen nog niet allemaal aan het gamen waren en een smartphone hadden, speelden zij met heus speelgoed. Niets virtueels of in de cloud. Je moest elkaar ontmoeten om met elkaar te kunnen praten en spelen. We bespreken 12 nostalgische speelgoed-items van vroeger!

Nostalgisch ‘echt’ speelgoed…

Als je vroeger bij een vriendje of -dinnetje ging spelen, dan nam je altijd wat mee; gewoon echt speelgoed! Vooral na de feestdagen was dit een hoogtepunt voor ieder kind; Pronken met het speelgoed wat jij had gekregen voor Kerst. Welk speelgoed staat jou het meest bij? Met welk kerstcadeau was jij als kind in je nopjes?

Matchbox auto nostalgisch speelgoed
Via: flickr.com, Joe Haupt, CC

Unisex speelgoed: voor ieder kind

Je hebt zogenaamd unisex speelgoed waar je als jongen en meisje mee kon spelen. Ik had niet alleen vriendinnen maar ook vriendjes en heel veel neven. Als ik met hen speelde, nam ik natuurlijk geen Barbie mee. Daar had ik mijn unisex speelgoed voor.

Het was voor ieder kind herkenbaar omdat er in die tijd gewoonweg minder soorten speelgoed beschikbaar waren. Je had een aantal bekende merken of items en als je zo een stuk speelgoed had gekregen voor Kerst of verjaardag, dan was je ‘aan’. Je was mega gaaf.

12 x speelgoed van vroeger

We hebben een lijstje gemaakt van 12 herkenbare speelgoed-items van vroeger. Heb jij ook uren lol beleefd met dit speelgoed?

1. Magna Doodle

Tekenen en wissen, opnieuw beginnen met een tekening, weer wissen, nogmaals tekenen en dat urenlang. Wij gebruikten de Magna Doodle om Pictionary te spelen.

2. Tyco Rebound

Hoewel dit een auto was en de marketing gericht was op jongens, bleek de Tyco Rebound ook populair bij meiden. Ik wilde er ook eentje omdat ik nooit mocht spelen met de auto van anderen. Helaas kreeg ik er geen maar wel een Barbie droomhuis. Kon ik wel mee leven.

3. Waar is Wally

In 1987 raakte Wally zoek en die moest je natuurlijk weer vinden. Wat een zoektocht om samen Wally op te sporen. Als je eenmaal wist waar hij was, ging de lol er wel af.

Herkenbaar speelgoed: 12 speeltjes die jou jeugdsentiment bezorgen
Via: Waar is Wally | Martin Handford

4. K’nex

Nog steeds immens populair dat K’nex maar in onze tijd moest mijn zusje echt erom zeuren. Het was niet goedkoop en op de één of andere manier had ze altijd onderdelen en batterijen tekort.

k'nex-speelgoed knex
Via: marktplaats.nl

5. Creepy Crawlers klei

Iets minder bekend zijn de Creepy Crawlers maar niet minder leuk als je er wél mee speelde. Klei bakken in de vorm van een vies kriebelbeestje. Hoe leuk was dat? Kleien was niet langer alleen maar voor meiden. Wie heb jij met jouw enge spin de stuipen op het lijf gejaagd?

Herkenbaar speelgoed: 12 speeltjes die jou jeugdsentiment bezorgen
Via: reddit.com | verpakking

6. Beanie Babies

De allereerste internet (toch een beetje virtueel) waren de Beanie Babies. Zij veroverden binnen een mum van tijd de harten van jong en oud. Ik zag er weinig in maar iedereen om mij heen leek ze te sparen. Zelfs de grote fastfoodketens deden mee aan de rage. Heb jij ze nog? Misschien zijn ze wel veel geld waard ;).

Méér speelgoed van vroeger…

We hebben nog 6 speelgoed-items op de volgende pagina! Wat dacht je van het water schieten met die vreemd uitziende ‘pistolen’… (zie 7.)

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Herkenbaar speelgoed: 12 speeltjes die jou jeugdsentiment bezorgen”

  1. Ik had de Pokémon kaarten , tamagotchi mocht ik niet? maar ook veel met flippo,s gespeeld en knikkers enzovoort . Wat dat betreft nooit iets echt gemist ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...