Waar is Wally boek zoeken

Via: Waar is Wally | Martin Handford

Waar is Wally is een populaire reeks prentenboeken waarbij het de bedoeling is om de ietwat gek uitziende man te vinden. Er is, naast de verstopte en herkenbare Wally, op deze prenten heel erg veel te zien.

Waar is Wally: een populaire boekenserie

Onze rood-wit gestreepte vriend bestaat dit jaar alweer 34 jaar. Wie heeft er in zijn jeugd nou niet keihard naar dit vrolijke figuurtje gezocht? Om te vieren dat Wally 34 jaar bestaat, hebben we wat leuke feitjes op een rij gezet voor je.

Waar is Wally boekenserie
Via: Where’s Waldo (capture)

1. Waar is Wally?

Waar is Wally is een prentenboekenreeks die van oorsprong uit Engeland komt. De tekenaar is Martin Handford, die in totaal zeven prentenboeken tekende. Het eerste boek verscheen in 1987, en daarmee bestaat de reeks alweer 34 jaar!

Via: giphy.com

2. Zie Wally maar te vinden

De uitdaging was om Wally te vinden in een grote tekening vol gekke afbeeldingen en figuurtjes. Wally viel altijd op met zijn wit met rood gestreepte trui, maar waar was hij in hemelsnaam? Later in de reeks moest je niet alleen Wally, maar ook zijn vrienden en andere voorwerpen zoeken.

Waar is Wally vrienden
Via: Waar is Wally | Martin Handford

3. Wally in Amerika

In Amerika kreeg Wally de naam Waldo. Wij kennen hem, net als de Britten als Wally… Toch heeft hij nog meer namen:

Where's Waldo
Via: Where’s Waldo (capture)

4. Where’s Waldo videospel

De game-ontwikkelaar Bethesda heeft een videogame ontwikkeld met Wally. Later maakte dit bedrijf populaire games zoals Fallout. Ook kwam de Nintendo DS met een spel van Wally. De merchandise hield daar echter niet bij op…

Via: Waar is Wally (cover)

5. Tekenfilm

Er bestond ook een tekenfilm met Wally in de hoofdrol!

6. Guiness book of world records

In 2011 kwamen er 3.872 mensen bij elkaar allemaal gekleed als Wally. Hiermee werd er een wereldrecord gebroken.

7. Topless vrouw op het strand

In een van de boeken is een scene getekend met een topless vrouw op het strand. Later werd dit aangepast, omdat dit écht niet kon. Toen droeg ze keurig een bikini.

Waar is Wally strand
Via: Waar is Wally | Martin Handford

8. Nog meer topless

Wally heeft het erg naar zijn zin tussen de zeemeerminnen. Ook zij zijn topless, maar het is wat minder duidelijk zichtbaar dan de dame op het strand.

Via: Waar is Wally | Martin Handford

Er zijn nog meer bijzondere weetjes… ervaar het op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer