Via: flickr.com | Kim Siever, CC

Super zenuwachtig was jij elk jaar. Vanaf het moment dat Sinterklaas in het land was, had jij je lijstje al klaarliggen en kon jij niet wachten tot het pakjesavond was. Onderstaande punten herken jij vast en zeker van vroeger.

Sinterklaas zoals je het zelf vierde…

Toen jij klein was en Sinterklaas voor jou écht Sinterklaas was, vond jij deze tijd van het jaar de allerleukste. Op school maakte je knutselwerkjes voor Sinterklaas, thuis bakte je kruidnoten en je stak super veel tijd in het maken van jouw verlanglijstje. Waarschijnlijk is het al een tijd geleden dat jij nog in Sinterklaas en Piet geloofde, dus komen de onderstaande punten je nog bekend voor?

Stafpiet sinterklaas staf piet sint
Via: depositphotos.com | Buurserstraat38

1. Het lijstje (a.k.a. het speelboek)

Wanneer de sinterklaasperiode aanbrak, lagen de speelgoedboeken van de Bart Smit en Intertoys al bij jullie op de deurmat. Je bladerde het boek net zo lang door tot het bijna uit elkaar viel en koos allerlei dingen uit die op jouw lijstje zouden belanden. Nu maar hopen dat je alles ook echt zou krijgen!

2. De intocht van de Sint

Dolblij was je als de sint eindelijk naar Nederland kwam. Je moest wel zorgen dat je op tijd bij de intocht was, anders stond je achteraan en kon je niks zien. Samen met je ouders stond je dan bibberend in de kou te wachten en sinterklaasliedjes te zingen.

Via: depositphotos.com | Buurserstraat38

3. Het Sinterklaasjournaal

Waar men in België vooral keek naar Dag Sinterklaas, was het in Nederland ‘Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok’. Deze zin én de begintune heb jij honderden keren gehoord. Elke dag zat jij klaar om te volgen wat er allemaal gebeurde met Sinterklaas en zijn pieten. Bij elk probleem dat er ontstond was jij doodsbang dat jouw cadeautjes dit jaar niet zouden aankomen.

4. Schoen zetten en liedjes zingen

Een wortel voor Amerigo en een brief voor de Sint legde jij voor de schoorsteen. Je zong wel twintig liedjes voordat je naar bed ging en wanneer je de volgende ochtend beneden kwam, kon je je ogen niet geloven als er kruidnoten en een brief van Sinterklaas bij je schoen lagen.

Zinger-sinterklaasliedjes-vroeger
Via: Wikimedia Commons | Rozemarijn vanL, CC

5. Cadeaus!

Dé avond waar het allemaal om draaide: pakjesavond. De hele avond zat jij al in spanning en wanneer je hard geklop hoorde, rende je zo snel als je kon naar de deur om te kijken hoeveel cadeautjes er lagen. Meteen zocht jij uit of de grote cadeaus voor jou waren, want dat wilde je natuurlijk het allerliefst.

Sinterklaas zak cadeaus vroeger
Via: depositphotos.com | twixx

6. Zo blij!!

Als jij het cadeau kreeg dat op nummer één stond op jouw verlanglijstje was je zó blij. De Playmobil- of Lego-set waar je al weken naar hebt gekeken, stond nu eindelijk voor je neus. Je kon dan ook niet wachten om de doos open te maken en het meteen in elkaar te zetten.

Via giphy.com

7. ‘Maar dit wilde ik helemaal niet!’

In plaats van Sinterklaas bedanken voor het cadeau, zei je meteen dat je het cadeau dat je had gekregen helemaal niet op je lijstje had staan. Hoe lief het ook bedoeld was, dit wilde je gewoon niet. Hetzelfde geldt voor wanneer je vond dat je te weinig cadeaus had gekregen. Achteraf gezien best ondankbaar, maar toen kon je de teleurstelling niet zo goed verbergen.

Via: flickr.com | Joris Leermakers, CC

8. Op school de dag na je schoen zetten…

Natuurlijk wilde je in de avond meteen met al je nieuwe speelgoed spelen, maar vaak moest je al snel naar bed. Als je een beetje geluk had, organiseerde je school op de dag na pakjesavond, een speelmiddag waarbij je je nieuwe speelgoed mee mocht nemen om mee te spelen en aan iedereen kon laten zien natuurlijk. Misschien deed je ook wel Sinterklaas-surprise op school.

Via giphy.com

Jouw leukste Sinterklaas-herinneringen?

Waar denk jij meteen aan als je terugdenkt aan vroeger? Welke Sinterklaas-herinneringen leven bij jou nog het meest? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Zo vierde jij Sinterklaas: 8 typerende herinneringen”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer