Bloempotkapsel coupe vroeger dumb dumber

Via: Dumb And Dumber / youtube.com (capture) | Wilson

Het bloempotkapsel is het mooiste, gaafste, meest oenige kapsel ooit. Vandaar mijn ode aan het (toch wel nostalgische) bloempotkapsel.

Het bloempotkapsel: een ode waard!

Had jij vroeger een bloempotkapsel? Ongetwijfeld kende je ook wel iemand die met dat fantastische kapsel rondliep. Hoewel het bloempotkapsel verleden tijd lijkt, is niets minder waar. Tegenwoordig wagen beroemdheden zich er zelfs weer aan! En als celebs dit kapsel weer een dikke duim omhoog geven, durf ik ervoor uit te komen. Het bloempotkapsel is het mooiste, gaafste, meest oenige kapsel ooit. Vandaar mijn ode aan het bloempotkapsel.

.

Wat is een bloempotkapsel nou eigenlijk?

Je pakt een ouderwetse bloempot en schaar. Vervolgens plaats je de bloempot op zijn kop op jouw hoofd. Wel een beetje in het midden en gebruik wel het juiste formaat bloempot. Vervolgens ga je voor de spiegel staan en knip en scheer je alles weg wat onder de omgekeerde bloempot uitsteekt. Verwijder de bloempot en aanschouw het wonder! Dat is nou een bloempotkapsel.

Via: Wikimedia Commons, Audun Gjerdi, CC

Wat maakt het bloempotkapsel nou zo bijzonder?

Eigenlijk weten wij allemaal wel wat een bloempotkapsel is. Zelfs deze generatie leert ermee leven, wat een zware opgave is natuurlijk ;). Ik zie ze toch geregeld langslopen en dan wil ik bijna een gietertje erbij pakken om de plantjes water te geven. Maar wat wil je als zelfs Rihanna zich eraan waagt. Hoe kan het dat dit kapsel zo lang blijft hangen?

1. Het is een DIY (do it yourself) kapsel

Je kunt het allemaal lekker zelf doen zonder ervoor naar de kapper te hoeven. Dit scheelt geld en kon modieus blijven met bijvoorbeeld een scheiding:

Via: Wikimedia Commons, W1RE12XU, CC

2. Het bloempotkapsel lukt altijd

De kans op mislukken is minimaal en het is snel gedaan. Dat vond ook Nick Carter blijkbaar.

Ik laad, even geduld a.u.b.!

3. Je hebt er weinig werk aan

Het zit zo in model. Geen uren voor de spiegel meer staan.

Bloempotkapsel coupe vroeger dumb dumber
Via: Dumb And Dumber / youtube.com (capture) | Wilson

4. Het is helemaal niet zo bijzonder

Hier wordt er lacherig om gedaan, maar voor de meeste culturen is dit een doodnormaal kapsel.

Via: pixabay.com

5. Al ver voor de jaren ’90 was dit een populair kapsel

Denk bijvoorbeeld aan de Beatles, maar ook Spock hield ervan en ook de enge Damien uit The Omen deed mee met de trend.

Via: imgur.com

6. Zoek de verschillen!

We gaan een paar eeuwen terug en aanschouw het hippe kapsel. Het is gewoon een tijdloos kapsel!

.

Vergelijk het maar:

Via: imgur.com

7. De gloriejaren ’90

Ken je Lloyd Christmas nog? Dankzij hem zijn we massaal weer gaan houden van het gekke kapsel. Dankzij Dumb and Dumber kan men spreken over een ware opleving en ja hoor, daarom liepen wij er dus mee.

Via: tublr.com

Gewoon een heerlijk fout kapsel

Geef maar toe, het blijft een leuk maar oh zo ontzettend fout kapsel. Vaak wilden wij zulke foute kapsels niet eens zelf maar waren het onze moeders die het ons aandeden. Hoe zo een kapsel het overleeft, is mij een raadsel. Je zou toch denken dat niemand ermee wil lopen. Maar stel dat jij die oude tijden wilt herleven, volg dan gewoon bovenstaande instructies en deel het resultaat in de reacties hieronder. Maak jij deze kerst de blits met je hippe bloempotje? 😉

Via: tumblr.com

Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je emailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons op Facebook

We hebben verschillende pagina’s, met een eigen focus! Vergeet dus vooral niet onze pagina’s te liken…

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer