Pokémon kaarten: deze 12 waren onmisbaar in jouw team

Door

Jitse De Graaf

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Pokemon kaarten spel vroeger

De Pokémon wereld heeft in de afgelopen jaren al een rijke geschiedenis opgebouwd. Over de hele wereld spelen zowel kinderen als volwassenen het spelletje. Op jacht naar Pokémon kaarten die ze nog niet in hun team hebben.

Het Pokémon avontuur begint

In totaal zijn er al acht generaties ontwikkeld. De nieuwste generaties zijn niet voor iedereen bekend, maar de oude garde doet het bij elke trainer goed. Elk spel weer moest je een Starter Pokémon kiezen en meestal was dit een van de moeilijkste keuzes in het hele spel.

Nu worden de kaarten ook nog gebruikt om te spelen, maar zijn ze nog vaker een verzamelobject en hebben Pokémon kaarten waarde!

In het avontuur wat volgde, breidde je Pokémon voor Pokémon je team uit. De twaalf Pokémon die elke trainer wel in zijn of haar team wilde hebben staan hieronder opgesomd!

Pokémon kaarten: deze 12 waren onmisbaar in jouw team
Via: flickr.com, Minh Hoang, CC

1. Pikachu

Laten we beginnen met misschien wel de bekendste Pokémon aller tijde: Pikachu. Hét maatje van trainer Ash Ketchum. Om Pikachu te laten evolueren, heb je een ‘dondersteen’ nodig. De meeste trainers laten dit echter achterwegen, omdat ze liever Pikachu hebben in plaats van Raichu.

Pikachu Pokemon
Via: pexels.com | Carolina Castilla Arias, CC

2. Eevee

Het lieve vosje uit de eerste generatie is een must-have voor alle fans. Met Eevee kan je alle kanten op, aangezien het wezentje drie evolutiemogelijkheden heeft. Welke van de drie stenen ga je op hem toepassen: water, donder of toch vuur?

Eevee verandert dan respectievelijk in Vaporeon, Jolteon of Flareon. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je drie Eevees in je team hebt.

Eevee Pokemon kaart
Via: ebay.com

3. Charizard

Het duurt altijd even voordat je Charizard in jouw team hebt. Je begint met Charmander. Na een tussenstop op level 16 waar Charmeleon uitkomt, resulteert het uiteindelijk in Charizard. Een uitstekende toevoeging aan het team.

Pokemon kaart charizard
Via: trollandtoad.com

4. Venusaur

Voor Venusaur geldt hetzelfde verhaal als voor Charizard. Het duurt even, maar het is het wachten waard.

Pokemon Venusaur kaart
Via: ebay.com

5. Totodile

Het ondeugende krokodilletje mag niet ontbreken in deze lijst. Hij vindt het leuk om overal in te bijten, maar dan ook echt in alles. De ondeugendheid wordt per evolutie iets minder, maar ook de laatste evolutie Feraligatr mag er zijn.

Pokemon kaart spel Totodile
Via: amazon.com

6. Sceptile

Een typische gras-Pokémon. Het groene reptiel is door zijn scherpe bladeren een toegevoegde waarde voor het team. Met deze bladeren kan hij veel schade aanrichten bij zijn tegenstander.

Pokemon kaarten onmisbaar Sceptile
Via: Pokémon

7. Machamp

Ook echte krachtpatsers heb je nodig. Machamp is hier een echt voorbeeld van. Met zijn vier armen is hij een echte vechtmachine. Maar is hij ook sterker dan nummer 8?

Pokenmon kaartspel machamp
Via: ebay.com

8. Onix

Een aantal rotsen aan elkaar geplakt met een punt erbovenop. Zo kan je deze Pokémon wel beschrijven. Hij heeft wel veel zwaktes, maar zijn indrukwekkende postuur maakt veel goed.

Pokemon kaart spel Onix
Via: amazon.fr

9. Lucario

Een Pokémon uit de vierde generatie. Lucario is een aparte en mysterieuze verschijning. Het is ook niet makkelijk om deze hondachtige in je team te krijgen, gezien zijn zeldzaamheid.

Pokemon karakter Lucario
Via: Pokemon (capture)

10. Mewtwo

Deze genderneutrale Pokémon is er al bij vanaf de eerste generatie. Met de psychische krachten van Mewtwo is het een gevaar voor veel Pokémons.

Mewtwo Pokemon kaart spel
Via: amazon.com

11. Darkrai

Misschien wel dé Pokémon met de meest angstaanjagende uitstraling. Darkrai zorgt ervoor dat je eindeloze nachtmerries krijgt. In het echte leven wil je hem dus niet graag tegenkomen, maar je wilt hem wel graag in jouw team. Hij speelde ook de hoofdrol in de film: De Opkomst van Darkrai.

Pokemon Darkrai kaart spel
Via: ebay.com

12. Snorlax

Laten we afsluiten met een Pokémon die het meest op de trainer lijkt: Snorlex. Net als de trainer ligt hij het liefst te slapen en komt beweging niet voor in zijn woordenboek. Exact dat doe of deed jij als trainer tijdens een dag Pokémon spelen.

Snorlax Pokémon blij
Via: Pokemon (capture)

Jouw favoriete Pokémon kaarten?

Welke Pokémon mis jij in het lijstje? Laat het ons weten in de reacties onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Pokémon kaarten: deze 12 waren onmisbaar in jouw team”

  1. Ik speel het nog steeds, Mew kan je ook niet vergeten vind ik voor de oude games… en Zubat.

    Wou dat ik mijn kaarten nog had, maar ik heb bijna niks meer van de eerste 20 jaar van mijn leven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...