Verzamelingen van vroeger: deze 10 spullen verzamelde jij

Door

Silke Nissingh

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Je ouders werden er vast gek van. Al die verzamelingen van de meest random spullen die allemaal een plek nodig hadden in jouw kamer.

Jij snapte niet waarom je ouders niet net zo enthousiast als jij waren over je snoeppapiertjes-, kauwgom-, stenen- of kapotte sokkenverzameling.

Verzamelingen van vroeger

Wat er nou precies zo leuk was aan verzamelen is lastig te zeggen, maar als je eindelijk een heel bijzonder exemplaar in jouw verzameling had zitten was jij apetrots. Jouw verzameling zou je nooit, maar dan ook nooit weggooien.

Sleutelhangers verzameling
Via: catawiki.de

We gaan hier in op typische zaken uit de jaren 00 die jij vroeger bij elkaar verzamelde. We zijn al eerder ingegaan op de typische verzamelingen van vroeger, dus Flippo’s, elastieken, postzegels, sleutelhangers of munten vind je daar…

10 Zeroes verzamelingen

Tijd voor die typische jaren 00 verzamelingen. Eerlijk is eerlijk, in de zeroes zagen verzamelingen er nu eenmaal anders uit dan in de jaren 80 of 90.

Jouw verzamelingen van toen? Hopelijk halen we weer wat leuke herinneringen op aan jouw collecties van vroeger. Natuurlijk zijn we benieuwd wat jij verzamelde (ook als het niet in deze lijst staat).

Laat het weten in een reactie onderin!

Liggen de onderstaande gespaarde spullen nog steeds op jouw kamer?

1. Diddl-blaadjes

Eigenlijk waren deze notitieblokken gewoon om op te schrijven, maar dat was wel het laatste wat jij deed. Je probeerde de zeldzame Diddl blaadjes uit jouw ‘blok’ en map te ruilen voor de zeldzaamste exemplaren.

Verzamelingen van vroeger: deze 10 spullen verzamelde jij

2. Fox Kids kaarten

De kaarten kreeg je als je boodschappen deed bij Super de Boer en met een speciale ‘cardviewer’ kon je de afbeeldingen op de kaart goed zien. Op de kaarten stonden verschillende personages van bijvoorbeeld Beugelbekkie, What’s with Andy en Totally Spies.

Verzamelingen van vroeger: deze 10 spullen verzamelde jij

3. Stabilo-pennen

Je leraren waren dolblij met deze trend, want de pennen zagen er niet alleen leuk uit, maar leerden je ook een goede schrijfhouding aan. Naast de normale pennen, waren er ook nog de tekenpennen en markeerstiften die je het liefst in alle kleuren wilde hebben.

Ken je deze reclame nog van de populaire pennen?

4. Winx Club-stickers

Het stickerboek van Winx Club moest je gewoon in een speelgoedwinkel kopen, net zoals de stickers die erbij hoorden. Van je zakgeld kocht je zo vaak mogelijk nieuwe stickers en als je er een dubbel had, probeerde je die te ruilen op school. Zo hoopte je zo snel mogelijk he hele boek vol te krijgen.

In de onderstaande video kan je zien hoe het stickerboek er ook alweer uitzag.

5. Supermarkt acties

Van Wuppies tot Smurfen en dierenplaatjes tot Welpies; jij spaarde het allemaal. Elke keer als je ouders weer boodschappen deden, kon je niet wachten om te zien hoeveel nieuwe exemplaren je weer aan je collectie kon toevoegen.

Welpies
Via: flickr.com | DingetjesVanRobin (embed)

Die smurfen kon je dan verzamelen bij je Happy Meal:

Verzamelingen van vroeger: deze 10 spullen verzamelde jij

6. Starbucks-bekers

In 2007 opende de eerste Starbucks in Nederland. Je wilde aan iedereen laten zien dat ook jij bij Starbucks was geweest, ook al lustte je niet eens koffie en ging je je standaard voor de warme chocolademelk.

De beker die nam je natuurlijk mee en al helemaal als het kerst was, want dan kreeg je een speciale kerst-editie-beker.

Verzamelingen van vroeger: deze 10 spullen verzamelde jij

7. Kneedgum

Misschien was er op jouw school ook wel een ‘kneedgum-verbod’, want iedereen zat hier anders de hele les door mee te spelen. Je wilde zo veel mogelijk kleuren en mixte er soms ook mee. Je was dan alleen wel teleurgesteld als je een viezige bruin/groene kleur als resultaat had.

Wil je weten hoe het ook alweer werkte? Kijk dan deze video:

8. Scoubidou-touwtjes

Toen deze trend net kwam aanwaaien, had je er niks mee. Pas toen je doorkreeg hoe je de touwtjes moest knopen en er echt iets mee kon, vond je het geweldig. Je wilde de scoubidou-touwtjes dan ook zo veel mogelijk kleuren, maar ook de glimmende variant en die met glitters.

Verzamelingen van vroeger: deze 10 spullen verzamelde jij

9. Beyblades

Deze tollen zagen er stoer uit en werden meestal alleen door jongens gebruikt. Elke keer hoopte je dat jouw Beyblade het zou winnen van die van je beste vrienden. Je wilde telkens weer een nieuwe die er nog sterker uitzag, zodat je niet meer zou verliezen en een hele verzameling kreeg.

10. Pokémon-kaarten

De serie vond je waarschijnlijk super leuk en daarom vond je het ook geen probleem om je al je zakgeld uit te geven aan Pokémon-kaarten. Je wilde de aller zeldzaamste en hoopte dat de kinderen uit je klas een hele speciale kaart wilde ruilen voor jouw ongewone exemplaar.

Zag jouw verzameling er net zo uit?

Welke verzamelingen had jij?

Welke van bovenstaande zaken uit de jaren 00 verzamelde jij vroeger ook? Of had jij een zelf een typische verzameling?

Laat het weten in een reactie onderin en kijk vooral op ons eerder artikel over typische items, die je vroeger spaarde…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Verzamelingen van vroeger: deze 10 spullen verzamelde jij”

Plaats een reactie

Share to...