Op de basisschool was er altijd wel een trend aanwezig. Zo was er een periode dat iedereen een jojo had, spaarden de jongens Pokémonkaarten en de meisjes waren helemaal gek van Diddl!

Was jij een een Diddl fan?

Deze witte springmuis en zijn vriendjes waren super populair. Met name de vele soorten schriftjes waren de bom! Was jij een echte Diddl-fan? Dan herken je onderstaande dingen sowieso!

1. Het begin

Je weet nog precies het moment dat je in de ban van Diddl raakte. Sindsdien was je verslaafd. Met al het geld dat je kreeg voor bijvoorbeeld je verjaardag, rende je meteen naar de Bruna om nog meer spullen te kopen, bijvoorbeeld een Diddl knuffel!

Diddle fan knuffels
Via: flickr.com | Sonia Fantoli, CC

2. Meer = beter

Ja precies, het maakte niet uit of je al 5 schriftjes had. Hoe meer Diddl-spullen, hoe beter. Je was altijd zo jaloers op dat ene verwende meisje dat meer dan 50 verschillende schriftjes had!

3. Je eerste Diddl schrift…

Je weet nog precies wat je eerste schriftje was. Je kon wel huilen, zo blij was je!

Diddle schriften
Via: marktplaats.nl

4. …Was zeker niet je laatste!

Je zag het al aankomen. Dit was pas het begin van een verzameling!

Via: flickr.com | xelipe, CC

5. Ruilen

Tijdens de pauze was jij altijd te vinden in de ‘Diddl-hoek’. Hier werden de blaadjes met elkaar geruild. Je probeerde goede deals te sluiten.

6. Diddl-map

Deze blaadjes bewaarde je allemaal goed in je speciale map. Even niets te doen? Heerlijk door je Diddl-map bladeren! En trots dat je was!

7. Ongeschreven regel

Het klinkt nu misschien raar, maar je schreef nooit, maar dan ook nooit op het speciaal briefpapier. Je wilde ze allemaal leeg houden. De blaadjes waren om te ruilen, niet om op te schrijven!

Diddl verzamelen vroeger
Via: flickr.com | Ithar, CC

We gaan nog lekker verder op de volgende pagina (ken jij bijvoorbeeld de geurige #8 nog), maar ben je door dit artikel weer op zoek naar Diddl, neem dan vooral hier een kijkje!

Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “13 dingen die je herkent als je vroeger een Diddl fan was”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer