Scoubidou touwtjes knopen: hoe ging dat ook alweer?

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Scoubidou touwtjes knopen

Met de name de meisjes waren er verzot op: Scoubidou touwtjes! Uren was je ermee bezig, maar hoe deed je dat ook alweer? Bekijk het hier!

Knutselen op de basisschool

Scoubidou touwtjes, ze waren mega populair. Je wilde erbij horen en zeurde dan ook maar bij je ouders voor deze kleurrijke draadjes.

Bovendien maakte je wel wat meer in deze periode van je leven. Knutselen was namelijk een top activiteit voor kinderen. Denk maar aan strijkparels, vriendschapsbandjes, stempelstiften,… Wat een heerlijke tijden!

Had jij Scoubidou touwtjes? Hopelijk halen we leuke herinneringen op aan dit creatieve speelgoed, waar je coole bandjes mee kon maken. Speelde jij er ook mee en wat maakte jij?

Laat het weten in een reactie onderin!

Scoubidou touwtjes knopen

In 2004 begon de rage; hele schoolpleinen stroomden vol met Scoubidou touwtjes! Je kon er super leuke dingen mee maken; denk bijvoorbeeld aan de sleutelhangers of vriendschapsbandjes en natuurlijk kwamen er wedstrijden voor het langste touwtje, waar het al snel over kilometers ging!

Er zijn overigens NOG meer zaken die je kon/kan maken (onvoorstelbaar eigenlijk 😉 ):

Scoubidou touwtjes knopen: hoe ging dat ook alweer?
Via: bol.com

Het concept was vrij gemakkelijk: knoop minstens twee soepele, plastic touwtjes aan elkaar en maak een zo mooi mogelijk patroon van kleuren! De vraag blijft natuurlijk, hoe knoop je die Scoubidou-touwtjes ook alweer?

We hebben het antwoord voor je in de 3 belangrijkste stappen:

1. Het ‘algemeen’ knopen

2. Het begin van de vierkante knoop

3. Het vierkant Scoubidou knopen

Het kan nog steeds…

Je kan de Scoubidou-touwtjes nog steeds krijgen. Wellicht leuk als cadeautje voor je kinderen, neefjes/nichtjes etc. (of gewoon voor jezelf)!

Scoubidou touwtjes knopen: hoe ging dat ook alweer?
Via elpalaciodehierro.com

Jij vroeger met Scoubidou gespeeld?

Natuurlijk zijn we benieuwd naar jouw Scoubidou-herinneringen. Heb jij er vroeger mee gespeeld? Wat heb je allemaal gemaakt of ben jij overtuigd om weer aan het scoubidou’en te gaan?

Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Scoubidou touwtjes knopen: hoe ging dat ook alweer?”

Plaats een reactie

Share to...