Quiz | Hoe goed ken jij deze boybands en girlbands nog?

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

8

Laatste update:

8

Spice Girls groep concert titel meidengroep

Hoe zouden de Beatles kijken naar de boybands en girlbands uit de jaren ’90? Van de Spice Girls tot Take That. De één bleef wat langer hangen dan de ander, maar ze hadden één ding gemeen, wij waren gek op ze!

Waar kwamen al die boybands en girls bands vandaan?

In het begin van de jaren ’90 waren het met name boybands die het voortouw namen. De meeste kwamen uit de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk en trokken de wereld over om de vele meidenhartjes het ter plekke te laten begeven.

De meeste boybands waren gecast en je moest het maar met elkaar doen. Dat ging vaak fout en leidde tot een breuk van de boyband. Ditzelfde gebeurde in een later stadium met girlbands als de Spice Girls, hoewel dit lange tijd goed leek te gaan.

Quiz | Hoe goed ken jij deze boybands en girlbands nog?

Bij de fans kwam dit altijd als een donder bij heldere hemel. Voor sommige fans, met name meiden, was het een moment van treuren en intens verdriet. Alsof de wereld ophield te bestaan. Zou Nelson Mandela er ook om hebben gegriend? De madness rondom boybands en girlbands ging zo ver dat zelfs er ontmoetingen plaatsvonden tussen staatshoofden en groepjes zangers en zangeressen die eigenlijk gehypet waren:

Een overvloed aan boybands en girlbands

Er waren te veel groepjes jongens en meiden die nauwelijks konden zingen, een paar pasjes deden en toch enorm veel fans hadden. Als je nu luistert naar hun liedjes, hoor je meteen dat het geen nachtegaaltjes waren, met uitzondering van een paar. Hoe konden ze dan toch hit na hit scoren? Wat was zo magisch aan die boybands en girlbands? Was het omdat ze een droomleven leken te leiden? Hoe het ook zij, ze beheersten ons dagelijks leven. Iedere Hitkrant en Joepie stond er vol mee.

Quiz | Hoe goed ken jij deze boybands en girlbands nog?

Doe de boy- en girlband QUIZ!

Jaren verder zijn we ouder en wijzer maar zeg nou eerlijk, als er een oud plaatje van jouw favoriete boyband of girl band wordt gedraaid op de radio moet je toch wel een lachje onderdrukken, of niet? Maar hoeveel weet jij nog uit de periode, dat je die hard fan was van bijvoorbeeld BSB of Take That?

Lette jij toen ook op andere boybands en girl bands? Welke herken jij nog? Doe onze quiz en test je kennis. En uiteraard zijn wij benieuwd naar je score. Have fun!

Goeie score? Daag je vrienden uit!

En… hoe heb jij het ervan afgebracht? Wat kwam er bij jou uit als score? Laat het weten in een reactie onderin en deel dit artikel om ook jouw vrienden uit te dagen!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

8 gedachten over “Quiz | Hoe goed ken jij deze boybands en girlbands nog?”

Plaats een reactie

Share to...