De Joepie: 11 redenen waarom je dit persé wilde lezen

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Joepe Magazine tijdschriften

Alle zelf-respecterende Vlaamse tieners lazen vroeger de Joepie. Hoe moest je anders op de hoogte blijven van de laatste mode, roddels, en tips & tricks om je ontluikende seksleven aan te pakken? Instagram was er niet, en praten over seks was nog niet erg ingeburgerd. Wereldvragen werden voor jou netjes beantwoord in dit wekelijkse magazine. Reden genoeg om het te lezen dus! Hier volgen 11 hilarische herinneringen aan de Joepie.

Lang leve de Joepie

Wist je dat de eerste Joepie verscheen in 1973? Jawel! Bijna een halve eeuw hielp het blad jonge meisjes doorheen de puberteit. In 2015 verscheen het slechts maandelijks, om niet veel later volledig uit de rekken te verdwijnen. De Joepie is een stille dood gestorven, maar leeft verder in onze onzekere tienerharten en olifantengeheugens. Klaar om je even terug jong te voelen?

Joepie Magazine
Via: Ebay

1. Woensdag = de Joepie!

Iedere woensdag spaarde jij je schaarse zakgeld bij elkaar om naar het dichtstbijzijnde krantenwinkeltje te sprinten en daar de Joepie te kopen. Hoezee! Tegen het einde van de avond had je hem uit en moest je weer een week wachten op de volgende… Wie geluk had, kreeg een abonnement voor zijn verjaardag.

De Joepie: 11 redenen waarom je dit persé wilde lezen
Via giphy.com

2. Zit er een gadget bij of niet?

De Joepie verwende haar lezers. Vaak zat er een gratis gadget bij het weekblad, zoals gsm herlaadkaart ter waarde van €5. Dat was giga voor jou! Of een hangertje voor je gsm (waar diende die eigenlijk voor?), een zweetband, extra poster, lipgloss, bikini,… Ja, zowat al jouw tiener bezittingen kwamen van de Joepie.

3. Hardop lachen met de volwassene zaken

De eerste rubriek die je las was uiteraard de S*ks & Body. Hier konden jongens en meisjes een vraag stellen aan de redactie. “Ik heb mijn vriend gep**pt, kan ik nu zwanger worden?”, was eentje die vaak terug kwam. Het grappigste was dat deze vragen meestal ondertekend werden met ‘anoniempje’ of ‘onzekere steenbok’. O hilariteit!

4. … maar stiekem ook bijleren

Eerlijkheidshalve was je blij dat mensen vragen stuurden naar de Joepie, zo kreeg jij ook meteen antwoord op jouw prangende vragen.

De Joepie: 11 redenen waarom je dit persé wilde lezen
Via giphy.com

5. Je wist meteen wat aan doen dankzij de rubriek ‘Hot-or-Not’

In deze rubriek werden bekende mensen en hun outfits onder de loep genomen. Wat was er op dat moment hot, en wat echt not? Zo wist jij wanneer streepjes cool waren, en welke schoenen je beter niet kon kopen. Ideaal!

De Joepie: 11 redenen waarom je dit persé wilde lezen
Via giphy.com

Herinner jij je nog de fantastische Lovestory op het einde van iedere Joepie? Lees verder voor meer leuke herinneringen!

6. Heel je kamer hing vol met de posters

Iedere week kreeg je één of twee posters bij de Joepie! Als jij fan was, hing je ze uiteraard op. Bijgevolg hing je kamer al snel vol met Johnny Depp, Tokio Hotel, Christina Aguilera, Shakira, Justin Timberleake, Twilight,,…

60er-jaren
Via: flickr.com | José D…

7. Je wist alles over het leven van Nicole Richie en Paris Hilton

Britney’s breakdown, de eetstoornissen van Mary-Kate en Ashley Olsen, de huwelijksproblemen tussen Brad Pitt en Agelina Jolie,… Jij was van alle roddels op de hoogte!

8. Met je BFF loste je de testjes op

Ben jij een doener, denker of dromer? Ben je klaar voor een echte relatie? Wat voor een zoener ben jij? Allemaal dingen die je dankzij de Joepie over jezelf te weten bent gekomen. Jij en je bFF stelden elkaar de vragen en losten zo de testjes op.

De Joepie: 11 redenen waarom je dit persé wilde lezen
Via giphy.com

9. Je leefde keihard mee met het fotoverhaal op het einde

Op de laatste twee pagina’s was er de Lovestory: een fotoverhaal dat het leven van een aantal Vlaamse tieners volgde. Jij leefde mee met alle break-ups, examens en verjaardagen. Eigenlijk vraag je je nog af hoe het vandaag met hen gaat.

10. Dankzij de Joepie heb je leren flirten!

Artikels zoals ‘Zo versier je een jongen in één week’ kwamen geregeld voor. Gelukkig maar! Voor jou was dat dé handleiding voor het flirten.

Joepe Magazine perfecte eerste date
Via: Joepie Magazine (capture)

11. Je moest altijd zo veel geduld hebben…

Je las jouw Joepie in één ruk uit, en dus moest je daarna altijd nog een week wachten op de volgende…

De Joepie: 11 redenen waarom je dit persé wilde lezen
Via giphy.com

Jouw herinneringen aan de Joepie?

Las jij de Joepie vroeger ook? Helaas verscheen de laatste editie in december 2015, dus we moeten het met herinneringen doen. Kon je je bovenstaande 11 zaken nog voor de geest halen of zijn we nog een belangrijk punt vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “De Joepie: 11 redenen waarom je dit persé wilde lezen”

  1. Belangrijk punt: de songteksten! Die verzamelde ik in een gigamap. Dankzij Joepie ken ik Dirrty van Christina Aguilera nog steeds vanbuiten.

    Daarnaast had je ook een rubriek naar het einde toe met oproepen en weetjes. Ik ‘leerde’ dat, als je met je ogen open niest, je oogballen eruit zouden ‘vallen’. Typische oproepen waren bijvoorbeeld het adres van Britney Spears. Joepie bezorgde je dan het fanclubadres, een beetje teleurstellend was dat wel.

    Last but not least: de rubriek ‘Personal story’ (ik denk dat het zo heette). Daar werden straffe persoonlijke verhalen uit de doeken gedaan. Ik herinner me nog een verhaal van een meisje die een vriendje had, tot ze hem plots in bed met haar moeder. Er was ook een verhaal van een dertienjarig meisje uit Engeland die zwanger was.

    IK MIS JOEPIE

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...