Boyband Five: zo gaat het 26 jaar later met de bandleden

Door

Suzanne Peters

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

Five – vaak ook geschreven als 5ive – was een populaire Britse boyband in de jaren negentig. Tegenwoordig horen we relatief weinig van de mannen. Hoe gaat het nu met ze? Wat voeren ze de laatste tijd en hoe zien ze eruit?

Wij zochten het voor je uit!

90’s boyband Five

De eerste single van Five verscheen in 1997 en heette Slam Dunk Da Funk. De groep werd opgericht om een 90’s boyband te creëren met een stoerder imago dan de boybands die er op dat moment waren.

Boyband 5ive bestond toen uit de volgende bandleden:

  • Sean Conlon
  • Ritchie Neville
  • Scott Robinson
  • Jason “J” Brown
  • Richard Breen (Abz Love).

Got the feelin’

Hoewel de bandleden vooral bij elkaar werden gezet voor een stoerder imago, scoorden ze met ‘Got the feelin’ wel een lekker vrolijk nummer.

If ya getting down

Five bleef hit na hit scoren. Veel mensen kende het dansje dat bij If ya Getting down hoorde en deden het graag mee.

5ive: samenwerking met Queen

5ive werkte samen met de bandleden van Queen. In de video zie je meerdere leden van Queen voorbij komen en natuurlijk zijn ook de jongens van Five prominent aanwezig.

Five uit elkaar

In 2001 besloot de band uit elkaar te gaan. Er verscheen een speciale ’the greatest hits’-cd en de fans moesten afscheid nemen van Five.

In 2006 besloten ze weer bij elkaar te komen, maar dat werd geen groot succes. Een paar jaar geleden was er nog een reünie concert, maar verder is het toch wat stil rond de band.

Via: Five

Hoe is het nu met Five de (voormalig) bandleden?

Maar hoe is het vandaag met Five en de 5 bandleden uit de populaire 90’s boyband? We zochten uit hoe nu gaat met Sean, Ritchie, Scott, ‘J’, en Abz.

Zoals we al aangekondigd hadden, is het betrekkelijk rustig rond de boyband. Toch bestaat de band nog steeds, al hadden ze de naam beter kunnen veranderen naar ‘Three‘.

Van de vijf initiële bandleden, maken alleen Ritchie, Scott en Sean deel uit van 5ive. In de korte comeback van 2006 was J Brown er nog wel bij (Sean overigens niet), maar hij ontbrak vanaf 2012.

Here we go scotfest!!

Geplaatst door Five op Zaterdag 7 juli 2018

Ruim anderhalf jaar na de laatste ‘herstart’ besloot ook Abz de band te verlaten, waarna er nog drie Fivers zijn. In 2016 hebben ze nog een album uitgebracht, maar het wat roem en optredens betreft iets rustiger dan in de 90’s…

Onlangs, in 2021, heeft de boyband een heuse rebranding beleefd. Het logo is veranderd en er zijn weer nieuwe singles uitgekomen. Begin 2022 zelfs een heel nieuw album, Time genaamd.

1. Hoe is het nu met Sean Conlon?

Na het eerste uiteenvallen van de boyband, is Sean Conlin solo gegaan als soul zanger en pianist. Hij kreeg zelfs een platencontract, maar dit was van korte duur.

Sean was er niet bij, tijdens de onsuccesvolle herstart in 2006.

Five 5ive boyband leden Sean Conlon
Via: Five | Everybody Get Up (capture)

Sean, nog steeds lid van de band, deed in 2012 mee aan ‘The Voice UK’, hoewel hij niet ver geraakte, aangezien hij na zijn auditie niet gekozen werd. Verder is hij nu vader geworden.

Via: youtube.com (capture) | Khánh Hiền

2. Hoe is het nu met Ritchie Neville?

De eerste Richard van het stel, kortte z’n naam af naar Ritchie. Dit blonde bandlid is bij alle ‘delen’ van Five erbij geweest.

Five 5ive boyband leden Ritchie Neville
Via: Five | Everybody Get Up (capture)

Ritchie is na de onsuccesvolle eerste reünie naar Sydney (Australië) en heeft daar ook een restaurant geopend. Dit is helaas failliet gegaan.

In 2014 had hij een relatie met Natasha Hamilton, een van de zangeressen van Atomic Kitten. Hij werd vader, maar in 2016 ging het stel uit elkaar. Ritchie treedt nog steeds op met 5ive!

3. Hoe is het nu met Scott Robinson?

Na het uiteenvallen van de band, besloot Scott bij de radio en televisie aan de slag te gaan. Hij host nog steeds een radioshow.

Five 5ive boyband leden Scott Robinson
Via: Five | Everybody Get Up (capture)

Scott Robinson kreeg in 2001 zijn eerste kind. Later in 2014 kreeg hij een tweeling. Ook Scott is nog een onderdeel van de huidige Five band!

4. Hoe is het nu met Jason “J” Brown?

J was erbij in de jaren 90 en de eerste comeback. Helaas was dit geen succes. Hij was nog wel af en toe op televisie te zien, maar schreef met name voor andere artiesten.

Five 5ive boyband leden Jason J Brown
Via: Five | Everybody Get Up (capture)

Jason verhuisde naar Wales en heeft aangegeven dat hij niet meer het middelpunt van de media-aandacht wil krijgen.

Daarom houdt hij geen interviews meer en is horen we weinig meer van hem. Toch is er een interview van hem over zijn Five-periode, voor de ‘Reunion’-tour (hij nam hier zelf niet aan deel).

Via: youtube.com (capture) | WarringtonWarrior

5. Hoe is het nu met Abz Love?

De tweede Richard van het stel, gebruikte voor het gemak z’n middelste naam Abidin. Afgekort werd dit Abz en zo kennen we hem dan ook het beste…

Five 5ive boyband leden abz love
Via: Five | Everybody Get Up (capture)

Abz Love, ook wel Abs, is tegenwoordig solonummers aan het maken. De muziek die hij tegenwoordig maakt klinkt heel anders dan wat we kenden van Five!

Via: CANDYROCK / youtube.com (capture) | ABZLOVETV

Ook heeft hij eerder dit jaar heel open verteld over zijn drugsproblemen tijdens en na de periode dat hij bij Five zat:

Reünie en actuele band

Je kan alle bandleden weer zien in The Bug Reunion. Hier spreken alle jongens eerlijk over hun eerdere succes en vooral ook de nadelen daaraan.

Zoals aangegeven bestaat Five nog steeds met de drie leden. Ze spelen veelal oude nummers op tours, maar hebben ook onlangs een nieuw album uitgebracht.

Jouw herinneringen aan Five?

We zijn benieuwd naar jouw verhaal! Was je persoonlijk fan van boyband Five of werd je gek van al die CD’s en posters van je zus?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “Boyband Five: zo gaat het 26 jaar later met de bandleden”

Plaats een reactie

Share to...