Via: The Pussycat Dolls - Buttons ft. Snoop Dogg / youtube.com (capture) | The Pussycat Dolls

In 2003 maakten we kennis met de Amerikaanse damesgroep Pussycat Dolls. Met hun hits Don’t cha, Buttons, en I don’t need a man waren ze bijna dagelijks te zien op TMF. Dit avontuur duurde echter niet lang: 7 jaar later besloot de leadzangeres Nicole Scherzinger de band te verlaten om solo te gaan. Hoe is het nu inmiddels met de dames?

Pussycat Dolls, de Amerikaanse burleske muziekgroep

Zeventien jaar geleden zapten we nog langs TMF, The Music Factory, om de allernieuwste videoclips te spotten of juist keihard mee te zingen (en dansen) met de liedjes die je al kende. Ineens verscheen daar Busta Ryhmes met 6 prachtige dames die we nog niet eerder hadden gezien: de Pussycat Dolls.

De Pussycat Dolls bestonden uit de volgende dansense en zingende vrouwen:

Nicole Scherzinger
Melody Thornton
Carmit Bachar
Ashley Roberts
Jessica Sutta
Kimberly Wyatt.

Met het nummer Don’t ya in samenwerking met Busta Ryhmes braken zij in 2005 door in de VS, Frankrijk en bij ons in Nederland en België.

De dames droegen niets verhullende kleding en hun nummers varieerden van R&B naar popmuziek. Met name de nummers Don’t cha, Buttons, Beep en I don’t need a man waren razend populair bij ons. Meiden stonden met hen mee te dansen in de woonkamer, als de ouders niet aanwezig waren natuurlijk.

cover album PCD
Via: Pussycat Dolls – PCD (cover) via amazon.com

Hun eerste nummers gingen voornamelijk over het verleiden en afstoten van mannen, wat niet echt bestemd was voor jonge meiden. Vervolgens werden de onderwerpen al wat lichter en hun liedjes ook wat vrolijker. Met name I don’t need a man bleef in onze hoofd hangen. Gegarandeerd dat je nu ook weer niet kan stilzitten!

Het avontuur van de Pussycat Dolls heeft uiteindelijk vijf jaar lang geduurd. Ze hebben in totaal twee albums uitgebracht, namelijk PCD en als laatste in 2008 Doll Domination. Ze doken daarna nog de studio in voor een derde album, maar tevergeefs. Hoewel de groep niet meer bij elkaar is, zijn de nummers nog steeds gewild voor danslessen!

Pussycat Dolls band muziek meidengroep
Via: flickr.com | Ruiwen Chua, CC

Wist jij dit al over de Pussycat Dolls?

Het kan zijn dat je in de tijd van Pussycat Dolls nog een jonge meid was die vooral de pasjes stoer vond en de nummers kon meezingen. Het kan zijn dat sommige interessante weetjes je daarom ontgaan zijn over deze popgroep. Daarom zijn hier nog een aantal feiten die je echt moet weten.

De Pussycat Dolls is oorspronkelijk een vrouwelijke burleske dansgroep uit LA. De groep werd in 1995 opgericht door een choreografe die in 2003 besloot dat zij ook muziek wilde maken met de dames.
Ze begonnen hun PCD World Tour met Rihanna als opening act in Engeland.
De meeste nummers zijn geschreven door professionele songwriters, maar Nicole Scherzinger heeft meegeholpen bij de hit I Don’t Need a Man.
Na hun laatste album in 2009 en de laatste hit Hush Hush stapte iedereen uit de groep, behalve Nicole Scherzinger. Er komt een nieuwe formatie, maar dat leidt ernaar toe dat ook zij eruit stapt om een solocarrière te bouwen.
Via giphy.com

Voordat we verder gaan naar het heden, hier nog een laatste duik in het verleden:

Zo gaat het nu met ze…

Benieuwd hoe het vandaag met de bandleden van de Pussycat Dolls gaat? Dat lees je op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer