Pussycat Dolls: zo gaat het 19 jaar later met de bandleden

Door

Marije Woudsma

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

In 2003 maakten we kennis met de Amerikaanse damesgroep Pussycat Dolls. Met hun hits Don’t cha, Buttons, en I don’t need a man waren ze bijna dagelijks te zien op TMF. Dit avontuur duurde echter niet lang: 7 jaar later besloot de leadzangeres Nicole Scherzinger de band te verlaten om solo te gaan. Hoe is het nu inmiddels met de dames?

Pussycat Dolls, de Amerikaanse burleske muziekgroep

Zeventien jaar geleden zapten we nog langs TMF, The Music Factory, om de allernieuwste videoclips te spotten of juist keihard mee te zingen (en dansen) met de liedjes die je al kende. Ineens verscheen daar Busta Ryhmes met 6 prachtige dames die we nog niet eerder hadden gezien: de Pussycat Dolls.

De Pussycat Dolls bestonden uit de volgende dansense en zingende vrouwen:

  • Nicole Scherzinger
  • Melody Thornton
  • Carmit Bachar
  • Ashley Roberts
  • Jessica Sutta
  • Kimberly Wyatt.

Met het nummer Don’t ya in samenwerking met Busta Ryhmes braken zij in 2005 door in de VS, Frankrijk en bij ons in Nederland en België.

De dames droegen niets verhullende kleding en hun nummers varieerden van R&B naar popmuziek. Met name de nummers Don’t cha, Buttons, Beep en I don’t need a man waren razend populair bij ons. Meiden stonden met hen mee te dansen in de woonkamer, als de ouders niet aanwezig waren natuurlijk.

cover album PCD
Via: Pussycat Dolls – PCD (cover) via amazon.com

Hun eerste nummers gingen voornamelijk over het verleiden en afstoten van mannen, wat niet echt bestemd was voor jonge meiden. Vervolgens werden de onderwerpen al wat lichter en hun liedjes ook wat vrolijker. Met name I don’t need a man bleef in onze hoofd hangen. Gegarandeerd dat je nu ook weer niet kan stilzitten!

Het avontuur van de Pussycat Dolls heeft uiteindelijk vijf jaar lang geduurd. Ze hebben in totaal twee albums uitgebracht, namelijk PCD en als laatste in 2008 Doll Domination. Ze doken daarna nog de studio in voor een derde album, maar tevergeefs. Hoewel de groep niet meer bij elkaar is, zijn de nummers nog steeds gewild voor danslessen!

Pussycat Dolls band muziek meidengroep
Via: flickr.com | Ruiwen Chua, CC

Wist jij dit al over de Pussycat Dolls?

Het kan zijn dat je in de tijd van Pussycat Dolls nog een jonge meid was die vooral de pasjes stoer vond en de nummers kon meezingen. Het kan zijn dat sommige interessante weetjes je daarom ontgaan zijn over deze popgroep. Daarom zijn hier nog een aantal feiten die je echt moet weten.

  • De Pussycat Dolls is oorspronkelijk een vrouwelijke burleske dansgroep uit LA. De groep werd in 1995 opgericht door een choreografe die in 2003 besloot dat zij ook muziek wilde maken met de dames.
  • Ze begonnen hun PCD World Tour met Rihanna als opening act in Engeland.
  • De meeste nummers zijn geschreven door professionele songwriters, maar Nicole Scherzinger heeft meegeholpen bij de hit I Don’t Need a Man.
  • Na hun laatste album in 2009 en de laatste hit Hush Hush stapte iedereen uit de groep, behalve Nicole Scherzinger. Er komt een nieuwe formatie, maar dat leidt ernaar toe dat ook zij eruit stapt om een solocarrière te bouwen.
Pussycat Dolls: zo gaat het 19 jaar later met de bandleden
Via giphy.com

Voordat we verder gaan naar het heden, hier nog een laatste duik in het verleden:

Pussycat Dolls: hoe gaat het nu met ze?

Na de Pussycat Dolls is er niet meer een soortgelijke dames groep geweest. De band zelf heeft nog menig maal een doorstart proberen te maken, maar tot op heden is dat niet echt gelukt. Ze hebben nog wel een reünie-tour gepland, maar van een complete actieve band is naar onze mening geen sprake. Wat is er inmiddels van de dames terecht gekomen?

Nicole Scherzinger

Leadzangeres Nicole stond in elke videoclip in de spotlights met haar zangkunsten en haar gedans. Ze begon haar zangcarrière met haar deelname aan de Amerikaanse talentenjachtshow Popstars en in 2005 sloot ze zich aan bij de Pussycat Dolls. Na jaren succes te hebben, besloot ze in 2010 haar eigen pad in te slaan en bracht ze de hit Poison uit. Dit leidde tot een album genaamd Killer Love.

Pussycat Dolls: zo gaat het 19 jaar later met de bandleden
Via: flickr.com | mix818 , CC

Nicole is inmiddels 44 jaar en heeft een carrière opgebouwd als actrice en jurylid bij Australia’s Got Talent. Voor wie zich afvraagt waar ze te zien is als actrice: ze vertolkte onder andere de rol van Jessica Glitter in de serie How I Met Your Mother. Ze heeft diverse hits uitgebracht, waaronder in 2010 het nummer Heartbeat met Enrique Iglesias.

Melody Thornton

Melody zag de Pussycat Dolls op MTV en zodra ze hoorde dat er audities voor waren, greep ze de kans. Hoewel ze niet hoefde te dansen, werd ze uitgekozen als nieuwste lid vanwege haar stemgeluid en de kracht in haar stem. Die was vervolgens vaak te horen door de nummers heen. In 2010 nam zij ook het besluit om uit Pussycat Dolls te stappen.

Pussycat Dolls: zo gaat het 19 jaar later met de bandleden
Via: Wikimedia Commons | lukeford.net, CC

Inmiddels is ze 37 jaar oud en heeft ze een carrière voor zichzelf opgebouwd in de televisie- en muziekindustrie. Ze bracht vorig jaar nog het nummer Love Will Return uit. Daarnaast heeft ze aan verschillende televisieprogramma’s meegedaan, zoals Dancing on ice vorig jaar.

Carmit Bachar

Deze dame viel met haar rode haren al op in de videoclips. Zij werd al in 1995 bij de oprichting lid bij de Pussycat Dolls en was al werkzaam als model, zangeres en showgirl. Ze is bij de Pussycat Dolls gebleven tot de groep uit elkaar viel. Vervolgens heeft ze ook een eigen carrière in de muziek opgebouwd.

Pussycat Dolls: zo gaat het 19 jaar later met de bandleden
Via: Wikimedia Commons | Joel Telling, CC

Carmit is nu zangeres bij het electro/pop duo Ladystation. Hier is helaas niet al te veel over te vinden. Wel is ze verloofd en in 2011 beviel ze van een dochter.

Ashley Roberts

Ashley zou zomaar de hoofdrol kunnen spelen in Abba’s hit “Thank you for the music.” Ze begon al met dansen toen ze 3 was en te zingen toen ze 8 was. Haar vader was de drummer bij The Mamas en the Papas, dus ze kreeg al vroeg mee hoe de muziekindustrie was. Na haar school schreef ze zich in bij een modellenbureau, waarnaar ze veel te zien was in reclames en videoclips. Na gedanst te hebben in de videoclip van Counting Crows kwam ze bij de Pussycat Dolls.

Pussycat Dolls: zo gaat het 19 jaar later met de bandleden
Via: youtube.com (capture) | The Pussycat Dolls

Na haar periode bij Pussycat Dolls heeft ze haar zangcarrière voortgezet en is ze doorgegaan met modellenwerk. Als we op haar Facebook kijken, zien we dat ze zich nog steeds met Pussycat Dolls bezighoudt in de vorm van dance tutorials.

Jessica Sutta

Jessica is geboren op 1982 in Miami. Net als Ashley is zij ook al op haar 3e begonnen met danslessen. Ze had hier talent voor en is uiteindelijk zelfs dans gaan studeren. In 2002 verhuisde Jessica naar LA om daar haar geld te verdienen als freelance danser, en daardoor was ze zelfs te zien in videoclips van Gloria Estefan en Craig David.  Vervolgens werd ze gecast voor Pussycat Dolls.

Pussycat Dolls Jessica Sutta band vroeger
Via: The Pussycat Dolls – Santa Baby (capture)

Inmiddels is Jessica 40 jaar en getrouwd. Ze heeft haar carrière als zangeres doorgezet en heeft dit jaar nog een nummer uitgebracht. Haar stem is verder te horen in het nummer White Lies, dat Paul van Dyk in 2007 uitbracht.

Kimberly Wyatt

Kimberly had voor de Pussycat Dolls al een mooie danscarrière opgebouwd. Ze begon te dansen toen ze zeven was en op haar 14e won ze een beurs voor het Joffrey Ballet en het Broadway Dance Center. Toen ze 17 was, vertrok ze naar LA en werd ze aangenomen als danseres op het grootste cruiseschip ter wereld. In 2003 werd Kimberly gevraagd om bij de Pussycat Dolls aan te sluiten.

Pussycat Dolls: zo gaat het 19 jaar later met de bandleden
Via: flickr.com | oklanica, CC-NC

Vandaag de dag is Kimberly 40 jaar oud. Ze vormt samen met Spencer Nezey het muzikale duo Her Majesty and The Wolves. Verder zit ze ook in de jury van het Engelse danstalentenshow Got To Dance.

Jouw herinneringen aan The Pussycat Dolls

Herkende jij sommige van deze dames nog? Was je vroeger zelf fan of juist niet en wat was jouw favoriete nummer? Laat het ons weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren in 1992, opgegroeid met Villa Achterwerk. Als ik de visboer hoor, neurie ik automatisch het intro van 'Mijn Franse Tante Gazeuse'. En ja, ik draag nog steeds zonder schaamte een haarelastiek met een lieveheersbeestje. Duik je met me mee in nostalgische herinneringen?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...