Hakuna Matata! Deze 12 levenslessen leerde je van Timon en Pumba

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

De Leeuwenkoning (of Lion King) is niet voor niets een klassieker! Een geweldige film met o.a. die gekke Timon en Pumba. Maar zij brachten je meer wijsheid dan alleen Hakuna Matata! We hebben 12 levenslessen, die deze vrienden je leerden…

Timon en Pumba

We waren altijd al fan van De Leeuwenkoning! Geweldige verhaallijn, authentieke karakters en natuurlijk die twee gekke vrienden: Timon en Pumba!

Het ietwat arrogante stokstaartje en zijn vriend, het naïeve knobbelzwijn uit De Leeuwenkoning, beuren je binnen één minuut op door hun enthousiasme en vrolijkheid. Je kent ze natuurlijk van hun lijfspreuk: “Hakuna Matata“, maar toch hebben ze je meer geboden, dan je in eerste instantie dacht…

Simba Pumba Timon leeuwenkoning.png
Via: De Leeuwenkoning / Disney (capture)

Meer levenslessen naast Hakuna Matata

Zonder het meteen zelf door te hebben, boden Timon en Pumba je belangrijke lessen voor het leven. We zeggen niet dat deze lessen bij voorbaat goed zijn, maar tonen ze je wel graag! Doe er zelf je voordeel mee en kies de beste uit…

1. Hakuna Matata: geen zorgen!

De Swahili uitdrukking, die letterlijk betekent “er zijn geen problemen”, is vrij vertaald naar “geen zorgen”. Maak je dus niet teveel zorgen, maar LEEF… Hakuna Matata! Luister nog maar eens goed:

2. Vrienden komen in alles soorten en maten

Klein stokstaartje en dik knobbelzwijn! Tja, misschien kunnen we dit gewoon het beste uitleggen met een mooie profielfoto…

Timon en Pumba leeuwenkoning vrienden.png
Via: De Leeuwenkoning / Disney (capture)

3. Gewoon scheetjes laten

Scheten zijn helemaal niet slecht en je moet ze niet ophouden! Ze kunnen zelfs genot voor andere brengen en Pumba bewijst dat:

4. Je kunt wonen waar je wil…

Niks vaste plek, je kan wonen waar je wil, net als Timon en Pumba! “Welkom in onze nederige woning!”

Timon Pumbaa leeuwenkoning jungle
Via: De Leeuwenkoning / Disney (capture)

5. Soms moet je je als lokaas opdienen

Kom je niet uit een bepaalde moeilijke situatie, kun je je beter even als lokaas opdienen. Let er hierbij wel altijd op dat je niet ‘gevangen’ wordt en je hard ‘wegrent’!

6. Mannen kunnen ook rokjes dragen!

Deze video brengt ons meteen op het dragen van rokjes door mannen… Het kan gewoon!

Timon leeuwenkoning jurk
Timon Pumbaa leeuwenkoning jungle

Méér Timon en Pumba levenslessen…

Wat waren het toch wijze dieren, die twee uit de Leeuwenkoning. We zijn er nog niet en hebben nog 6 levenslessen op de volgende pagina! Wat dacht je van een? (zie #12)

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Hakuna Matata! Deze 12 levenslessen leerde je van Timon en Pumba”

Plaats een reactie

Share to...