Het Paard van Sinterklaas: zo gaat het nu met de cast

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

In 2005 verscheen de kinderfilm Het Paard van Sinterklaas. We zochten uit het hoe het nu met de cast van deze leuke Sinterklaas-film gaat!

Het Paard van Sinterklaas

Deze echte feelgood film gaat over het Chinese meisje Winky Wong. Zij is samen met haar vader naar Nederland verhuisd, maar heeft daar moeite om vrienden te maken.

Ze vindt troost bij een paardje wat in een weiland dicht bij school staat. Via dat paardje komt ze in contact met Tante Cor en Oom Siem.

Tante Cor wil haar wel paardrijles geven, maar de ouders van Winky verbieden het. Daarop besluit ze om gewoon een paard aan Sinterklaas te vragen. Wat volgt is een hartverwarmend verhaal over vriendschap en integratie.

Het vervolg…

Twee jaar later volgde een vervolgfilm: Waar is het paard van Sinterklaas?

Het Paard van Sinterklaas cast

Laten we even duiken op de acteurs van Het Paard van Sinterklaas. We zochten hoe het nu gaat met de castleden…

Keek jij deze film? Heb jij vroeger naar Winky Wong in de Het Paard van Sinterklaas gekeken? Wie of welke scene vond jij het leukste?

Deel je herinneringen aan de film in een reactie onderin!

1. Winky Wong – Ebbie Tam

De film draaide natuurlijk niet alleen om het paard. Het 6-jarige Chinese meisje Winky Wong vertederde iedereen met haar wens voor een eigen paard.

het paard van sinterklaas
Via: Het Paard van Sinterklaas (cover)

Ebbie Tam staat officieel nog steeds in de boeken als actrice, maar ze heeft na 2007 niet meer in een film gespeeld. Ze speelde in 2006 nog wel mee in een aflevering van de serie Van Speijk en in 2007 draafde ze nog een keer op als Winky Wong in de vervolgfilm Waar is het paard van Sinterklaas? 

Tegenwoordig geniet de 25-jarige van een leven buiten de schijnwerpers.

Geplaatst door Uilenkatten op Woensdag 28 november 2018

Hier nog een recente afbeelding:

Geplaatst door Ebbie Tam op Zondag 8 januari 2017

2. Samir – Mamoun Elyounoussi

Mamoun Elyounoussi speelde in Het paard van Sinterklaas de rol van Samir, de Marokkaanse koerier die heimelijk verliefd was op buurmeisje Sofie. Samir hielp Winky met het verzorgen van het paard van Sinterklaas.

Samir Mamoun Elyounoussi
Via: Het Paard van Sinterklaas (capture)

Mamoun is nog steeds bezig om zijn carrière als acteur uit te bouwen. Hij speelde in de film Wiplala, hij had een hoofdrol in Pizzamaffia en is bij de jeugd vooral bekend als zichzelf in Sesamstraat.

Onlangs schitterde hij in de BNN serie Thuisfront…

Thuisfront trailer Mamoun Elyounoussi
Via: Thuisfront – Trailer (capture)

Leuk detail: in Pizzamaffia speelde Sallie Harmsen ook mee. Zij was in Het paard van Sinterklaas het vriendinnetje van Samir.

3. Sofie – Sallie Harmsen

Sofie was het buurmeisje van de familie Wong. Zij hielp ook mee in het restaurant.

Het paard van sinterklaas Sofie Sallie Harmsen
Via: Waar is het Paard van Sinterklaas – Trailer (capture)

Sallie verdiende een Gouden Kalf nominatie vanwege haar rol in de film Het echte leven. Die rol speelde ze in een tussenjaar. Door haar nominatie kon ze ineens kiezen tussen een opleiding aan de Amsterdamse Toneelschool en de Toneelacademie Maastricht. Ze koos voor de laatste opleiding, wat haar geen windeieren heeft opgeleverd.

In 2017 speelde ze een korte, bizarre rol in de grote internationale film Blade Runner 2049.

4. Sinterklaas – Jan Decleir

Natuurlijk speelde ook Sinterklaas mee in de film. Winky had tenslotte zijn paard per ongeluk meegenomen.

Sinterklaas het paard van sinterklaas film
Via: Het Paard van Sinterklaas (capture)

Waarschijnlijk is Jan een van de bekendste en zeker een van de belangrijkste acteurs uit België. Van origine is Jan een toneelspeler, maar bij het grote publiek is hij bekender door zijn rollen in De zaak Alzheimer, Antonia, Off Screen, ook Kulderzipken en natuurlijk de twee sinterklaasfilms over Winky Wong.

Hij had ook met een andere Sinterklaas-productie te maken: Dag Sinterklaas op de Vlaamse televisie!

Jan was internationaal ook erg gewild, maar zijn liefde voor het theater bleek toch groter. Daarom weigerde hij niet allen de rol van schurk in de Bond-film The World Is Not Enough, ook zei hij “nee” tegen Stanley Kubrick toen de beste man hem vroeg voor een rol in zijn film Eyes Wide Shut. Dan heb je ballen.

Jan Decleir schittert in Stijn Coninx’ nieuwste film ‘Niet Schieten’ ? Ontdek ‘m nu bij Kinepolis > goo.gl/h85RV9

Geplaatst door Kinepolis Belgium op Maandag 29 oktober 2018

5. Tante Cor – Betty Schuurman

Tante Cor hielp mee op de boerderij. Daar zorgde ze voor de paarden, samen met Oom Siem.

Tante Cor Betty Schuurman
Via: Het Paard van Sinterklaas (capture)

Betty is sinds 2009 verbonden aan het Nationaal Toneel in Den Haag, maar tussendoor speelt ze nog regelmatig in films (In Karakter speelde ze nog een keer naast Jan Decleir) en series. Moordvrouw en Dokter Tinus zijn daarvan het meest bekend.

6. Juf Sigrid – Anneke Blok

De juf van Winky Wong was ook een bekend gezicht in de film!

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

Afbeelding wordt geladen…

Anneke komt – net zoals Jan Declair – uit het theater. Door haar optreden in de korte film Uw mening graag kon ze de overstap maken naar de film. Via rollen in o.a. Het paard van Sinterklaas en het vervolg van die film kwam ze ook in de filmhits Alles is liefde en Soof.

7. Vader van Winky – Aaron Wan

Wie kent hem niet: de vader van Winky. Onder andere erg hulpvol bij het leren fietsen.

Vader Winky Aaron Wan
Via: Het Paard van Sinterklaas (capture)

Aaron is nog steeds erg actief als acteur, veelal in televisie series, zoals Van God Los, Schnitzelparadijs, Flikken Rotterdam en recentelijk zelfs in een bijrol als hulpsinterklaas in het Sinterklaasjournaal.

8. Moeder van Winky – Hanyi Han

Van de moeder van Winky is weinig bekend. In het echt heet zij Hanyi Han. Actrice Hanyi heeft nog wel in het vervolg gespeeld, maar daarna is ze uit de schijnwerpers verdwenen.

moeder winky paard van sinterklaas
Via: Het Paard van Sinterklaas (capture)

Ni Wa Wa: het eindlied van de film

Voor alle fans: het liedje aan het einde van de film is een populair Chinees kinderliedje. Deze Ni Wa Wa gaat over een pop en als je durft, kun je nu meezingen.

Jouw herinneringen…

Wat is jouw leukste herinnering aan ‘Het paard van Sinterklaas’? Wie vond jij het leukste in de film of welk moment is jouw favoriet?

Laat het ons weten in de comments onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...