Hoe gaat het 22 jaar later met Pietje Bell? (+ foto’s)

Door

Silke Nissingh

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Het eerste boek kwam al in 1914 uit en de verhalen waren zó populair dat er zelfs een film verscheen. De Film ‘Pietje Bell’ kwam in 2002 uit. Maar hoe gaat het nu eigenlijk 22 jaar later met de acteur, Quinten Schram, die Pietje speelde?

Pietje Bell…

Het eerste boek dat geschreven werd door Chris van Abkoude, werd geschreven in 1914 en kreeg de titel: ‘Pietje Bell, of de lotgevallen van een ondeugenden jongen’.

Hoe gaat het 22 jaar later met Pietje Bell? (+ foto's)
Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Het boek was populair, maar werd niet echt gewaardeerd door de oudere generaties. Dit kwam omdat er volgens hen niet genoeg ontzag was voor ouderen in de boeken.

Toen deze ideeën jaren later waren bijgesteld, kreeg het boek wel waardering van het publiek.

Pietje Bell in filmvorm

Pietje Bell gaat over een jongen die samen met zijn vrienden kattenkwaad uithaalt en allerlei grappige en spannende avonturen beleeft.

Een mooi recept voor een Nederlandse film, dus het is misschien niet gek dat in 2002 een verfilming van het boek plaatsvond met in de hoofdrol: Quiten Schram (als Pietje Bell)!

Hoe gaat het 22 jaar later met Pietje Bell? (+ foto's)
Haal nostalgie terug -> click op plaatje!

Wil je nog meer opgefrist worden? Kijk dan de trailer:

Quinten Schram is Pietje Bell

Toen de film werd opgenomen was Quinten tien jaar oud. Dat hij terecht kwam in de filmwereld is niet geheel verrassend. Zijn moeder, Maria Peters, is filmproducente, regisseuse en scenarioschrijfster.

Daarnaast is de vader van Quinten, Dave Schram, filmproducent en regisseur. Ze werkten samen in veel grote Nederlandse films zoals: Sonny Boy, Kruimeltje, Afblijven én Pietje Bell.

Wist je trouwens dat Quinten ook zat in de film Kruimeltje? Hierin speelde hij het broertje van Keesie.

Hoe gaat het nu met Pietje Bell?

We zijn op zoek gegaan naar hoe het nu met Pietje Bell (Quiten Schram) gaat. Inmiddels is de Quinten Schram 30 en doet hij iets heel anders dan acteren.

Quinten Schram na Pietje Bell

Nadat de eerste Pietje Bell-film gemaakt was, kwam er nog een tweede deel uit, waar Quinten Schram ook de hoofdrol vertolkte: ‘De Jacht op de Tsarenkroon’.

In deel twee belandt Pietje in de gevangenis. Hier ontmoet hij een aantal boeven, die een plan hebben waarvan Pietje vindt dat het tegengehouden moet worden.

Na deze succesvolle films stopte Quinten niet met acteren. Hij was onder andere te zien in: Afblijven, Timboektoe, Lover of Loser en De Brief Voor De Koning.

Hoe gaat het 22 jaar later met Pietje Bell? (+ foto's)
Haal nostalgie terug ? click op plaatje!

Ook was Quinten te horen in een aantal films te horen als stemacteur. Inmiddels acteert hij niet meer. Quinten studeerde filmmuziek en componeert nu muziek voor films. Dit deed hij onder andere voor: Pijnstillers en Kappen!.

‘Pietje Bell’ vele jaren later…

Quinten Schram achter de schermen als geluidstechnicus

Kruimeltje meets Pietje Bell:

Waar #Kruimeltje en #PietjeBel elkaar weer zien. Vandaag fotoshoot 'kindsterren' #grotemannen @ruudfeltkamp #QuintenSchram voor #Veronica #Magazine #film #DaveSchram #MariaPeters

Geplaatst door BITS Agency op Maandag 24 april 2017

En last but not least: Quinten Schram meets Pietje Bell…

Herinner jij je Pietje Bell nog?

Heb jij vroeger de film gezien? Grote kans dat je je Quinten herinnert! Wat vond jij van hem? Laat het weten in een reactie onderin! Wij waren in ieder geval fan en hopen nog veel moois van hem te horen…

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Hoe gaat het 22 jaar later met Pietje Bell? (+ foto’s)”

 1. Beste Silke,

  Ik ben bevriend met een oom van Quinten Schram. Vandaag heb ik toevallig een recente film gezien waarin ik zijn naam in de aftiteling zag, als boom operator. Ik was verbaasd (dacht dat hij naast acteren nu vooral werkte als producer).
  Al surfend las ik wat info over Quintens werk op (film)muziekgebied en als geluidstechnicus. Van “Vroegert” had ik nog nooit gehoord, maar de inhoud vond ik leuk; dank!
  Een kleinigheid: ik zag dat in een paar gevallen “Quiten” in plaats van “Quinten” in de tekst stond; dat zou veranderd kunnen worden. Weing mensen zien zulke dingen denk ik, maar zelfs als pensionado heb ik nog perfectionistische neigingen. (Waarschijnlijk zie ik zo een paar tikfouten van mezelf…)

  Veel succes en groet, Leo

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...