Podcast: Peter Lusse over Vrienden voor het leven in de 90’s

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kind van de jaren 90 podcast Peter Lusse Vrienden voor het leven

Als je denkt aan Nederlandse televisie in de jaren, denk je ook meteen aan Vrienden voor het leven. We nemen we een duik in de wereld van Peter Lusse, bekend van deze iconische sitcom en wel in de rol van Eddie Veenstra.

Peter Lusse was te gast in de podcast van Kind van de jaren ’90, waarin hij zelf vertelt over zijn ervaringen en herinneringen uit die tijd.

Zegt Eddie Veenstra jou nog iets? Zag je Peter Lusse ook regelmatig voorbij komen op televisie of ken je hem juist als cabaretier of toneelacteur? Wat is jou het meeste bijgebleven aan deze veelzijdige kleinkunstenaar?

Deel je herinneringen aan Peter Lusse in een reactie onderin!

Peter Lusse: veel meer dan TV…

Als je in de jaren 90 de televisie aanzette, was de kans groot dat je Peter Lusse voorbij zag komen. Hij werd een huishoudnaam dankzij zijn rol in Vrienden voor het Leven, maar zijn talent strekte zich uit tot meer dan alleen deze sitcom.

Lusse verscheen eerder al in series als ‘Nieuw Buren’, ‘Mag het iets meer zijn?’ of zelfs in films als Flodder, maar daarna ook in series als ‘Schiet mij maar lek’ en zelfs Het Sinterklaasjournaal, waar hij zijn veelzijdigheid als acteur bewees.

En wellicht herkennen de jaren 80 kenners hem ook nog van de Smiths Crispy Chips reclame.

Rasechte cabaretier

Maar deze veelzijdigheid strijkt verder dan alleen televisie. Zo speelde hij in diverse musicals en andere theatervoorstellingen. Last but not least is hij eigenlijk een rasechte cabaretier en heeft hij meerdere cabaretshows gehad.

Juist die komedie van zijn eigen shows hebben hem tot acteren op televisie gebracht en Peter Lusse bekend gemaakt bij het grote publiek.

Cabaret en theater is iets wat hij nog steeds actief bedrijft en ook daarin blikt hij terug naar vroeger…

De onvergetelijke Eddie Veenstra

In ‘Vrienden voor het Leven’ speelde Peter Lusse de rol van Eddie Veenstra, een personage dat net zo geliefd als herkenbaar was.

Eddie’s onhandige charme, zijn hilarische oneliners en zijn hartverwarmende interacties met zijn vrouw Ellen (gespeeld door Mary-Lou van Steenis), maakten elke aflevering tot een feest.

Vrienden voor het leven Eddie Veenstra cast aflevering Oud Zeer
Via: Vrienden voor het Leven – Oud zeer (capture)

Wie herinnert zich niet de scènes, waarin Eddie pogingen deed om romantisch te zijn en die vaak op komische wijze mislukten? Of Eddie die in militaire dienst zou gaan…

Podcast met Peter Lusse

En nu, als kers op de taart, de podcast met Peter Lusse zelf. Korneel Evers en Remco Kraak hebben de vertolker van Eddie uitgenodigd in hun podcast Kind van de jaren ’90.

Beluister de podcast

Dus pak een kop koffie, ga lekker zitten en geniet van deze bijzondere duik in het verleden met een van de meest geliefde figuren van de Nederlandse televisie uit de jaren 90.

herinneringen aan Peter Lusse

We hopen dat je genoten hebt van deze nostalgische reis met Peter Lusse. Deel je eigen herinneringen en gedachten in de reacties hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...