Podcast: Erik van Muiswinkel over zijn vele 90’s gezichten

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Kind van de jaren 90 podcast Erik van Muiswinkel

Denk je aan de jaren 90, hoort daar ook een bekend gezicht uit de cabaretwereld bij. Erik van Muiswinkel is te gast in de podcast van Kind van de jaren 90 en blikt terug op zijn tijd bij Ook dat nog!, Kopspijkers of het Sinterklaasjournaal…

Voor de podcast zelf even een beknopt overzicht van de prestaties van deze veelzijdige televisie en theaterman!

Hoe vaak zag jij Erik voorbij komen? Erik van Muiswinkel was niet weg te denken in de jaren 90. Waar kende jij hem in die jaren en wat vond jij het leukst aan deze kleinkunstenaar?

Deel jouw herinneringen aan Erik van Muiswinkel in een reactie onderin!

Erik van Muiswinkel: TV-duizendpoot

Vandaag duiken we in het veelzijdige televisieverleden van een van de meest iconische Nederlandse komieken van de jaren 90: Erik van Muiswinkel.

Hij is voor velen een bekend gezicht, dankzij zijn verschijningen in tal van 90’s televisieprogramma’s. Een van zijn meest bekende programma’s is zonder twijfel Kopspijkers, waar hij niet alleen als panellid schitterde, maar ook talloze typetjes tot leven bracht. Zijn scherpe humor en veelzijdigheid maakten elke aflevering tot een feest om naar te kijken.

Harry van Raaij, de voormalig voorzitter van voetbalclub PSV heeft het ook geweten…

Karakters die bleven hangen

Ook buiten Kopspijkers staat Van Muiswinkel bekend om zijn vermogen om uiteenlopende karakters neer te zetten. Wie herinnert zich niet de hilarische imitaties van bekende Nederlanders, vaak alleen al door z’n ijzersterke vocale imitatie.

Elk karakter dat Erik speelde, werd met zoveel overtuiging en humor neergezet dat ze bijna niet van echt te onderscheiden waren, of het nu gaat om Bert van Sesamstraat, Toon Hermans of Herman van Veen.

Van onderstaande geweldige prestatie word je toch meteen vrolijk…

Ook dat nog…

Humor, acteerkunsten en intelligentie kwam samen in het jaren 90 programma Ook dat nog. Ook hier was Erik van Muiswinkel van vaste waarde.

In dit programma kwamen ook zijn talenten als taalkunstenaar goed naar boven. Scherpe en vooral grappige opmerkingen. Erik van Muiswinkel was bijzonder geschikt in dit geweldige programma van toen.

Erik als Piet

Daarnaast zullen heel veel kinderen van de jaren 90 en 00 Erik van Muiswinkel kennen, zonder dat ze het misschien doorhadden. Aart Staartjes was een vaste gast (als presentator) bij het Sinterklaasjournaal, maar ook Van Muiswinkel was er in eind 90’s en zelfs tot 2015 bij.

Waar Bram van der Vlugt, bekend van Medische Centrum West, de rol van Sinterklaas vervulde, was Erik van Muiswinkel vanaf de intocht druk bezig als Hoofdpiet van alle Pieten van Sinterklaas.

Zijn bijdrage aan het Sinterklaasjournaal was op z’n minst smaakmakend.

Erik van Muiswinkel hoofdpiet Sinterklaasjournaal
Via: Sinterklaasjournaal / NPO (capture)

Natuurlijk zijn bovenstaande programma’s, rollen en fragmenten maar de top van de ijsberg. Erik van Muiswinkel is bovenal een succesvolle cabaretier, schrijver en vertaler. Zijn lijst van theatershows is dan ook langer dan radio- en televisieoptredens.

Van het scherm naar de podcast

Na deze nostalgische reis door Erik van Muiswinkels televisiecarrière, is het tijd om het woord aan de man zelf te geven. Korneel Evers en Remco Kraak zijn een nieuwe podcast begonnen: Kind van de jaren ’90 en hebben Van Muiswinkel uitgenodigd.

Beluister de podcast met Erik van Muiswinkel

Erik deelt persoonlijke verhalen, achter-de-schermen momenten en zijn visie op komedie. Dus zet je koptelefoon op, leun achterover en geniet van een diepgaand gesprek met een van de grootste Nederlandse komieken.

Geniet ervan!

Herinneringen aan Erik van Muiswinkel

Heb jij ook nog herinneringen aan de Hoofdpiet van toen, PSV-voorzitter Van Raaij of de vaste gast in Spijkers met Koppen? Wat vond jij het leukste typetje van Erik van Muiswinkel?

Deel je favoriete typetje of mooiste fragmenten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...