Ook dat nog: 15 briljante herinneringen aan dit tv-programma

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Ook dat nog cast

In de jaren 90 scoorde het consumentenprogramma ‘Ook dat nog!’ hoge ogen in de kijkcijfer top tien. Elke zondagavond zat half Nederland voor de buis om te kijken naar domme flaters, eindeloze bureaucratie en gefrustreerde consumenten.

Wat weet jij nog van ‘Ook dat nog?’

Ook dat nog: een terugblik

In ‘Ook dat nog!’ werden typische problemen van consumenten aan het licht gebracht door een vast panel. Met onder anderen Hans Böhm en Gregor Frenkel Frank. Het programma had humor, inhoud en zat gewoon enorm leuk in elkaar.

Het was dé TV hit van de jaren 90. Miljoenen kijkers zaten ’s avonds aandachtig voor de buis. Op het hoogtepunt van het programma waren dat er zelfs 3 miljoen!

Klaar om herinneringen op te halen? We hebben de 15 meest interessante weetjes over ‘Ook dat nog!’ voor je op een rijtje gezet.

Ook-dat-nog-intro
Via: Ook dat nog (capture)

De Ook dat nog cast

Voordat we echt beginnen met terugblikken, eerst nog even de panelleden. Wie waren dat ook alweer?

 • Erik van Muiswinkel (1989-1991)
 • Hans Böhm (1989-1999)
 • Sylvia Millecam (1989-2001)
 • Gregor Frenkel Frank (1989-2003)
 • Bavo Galama (1991-1998)
 • Alfred van den Heuvel (1998-2003)
 • Sjoerd Pleijsier (1999-2002)
 • Sjaak Bral (2001-2004)
 • Daphne Bunskoek (2002-2003)
 • Hans Breetveld (2003-2004)
 • John Jones (2003-2004)
 • Marian Mudder (2003-2004)
 • Karin Bloemen (2003-2004)

Jouw ‘Ook dat nog!’ herinneringen. We zijn erg benieuwd naar jouw favoriete momenten. Wanneer zat jij gierend naar het programma te kijken? Wat vond jij een sterke aflevering?

Laat het weten in de comments onderin!

15 leukste Ook dat nog herinneringen

Dan nu een lijstje met 15 geweldige herinneringen aan ‘Ook dat nog!’. Van de Ook dat nog cast tot de Televizierring in 1990, alles komt voorbij. Nieuwsgierig geworden? Lees gauw verder.

1. 15 jaar ‘Ook dat nog!’

15 jaar lang was dit programma te zien: van 1989 tot 2004. Hier zie je de begintune:

2. 3 miljoen kijkers

Op zijn hoogtepunt scoorde dit programma maar liefst 3 miljoen kijkers op een gemiddelde zondagavond. En op 1 maart 1992 keken maar liefst 4,3 miljoen mensen. Hier zie je één van de laatste afleveringen van het programma, uit 2004:

3. That’s life

We mochten het willen, maar de Nederlanders hebben ‘Ook dat nog!’ niet helemaal zelf bedacht. Het idee was afgeleid van het Britse ‘That’s life.’ Hier hoor je de begintune en zie je het panel van dat programma. Nou, bijna hetzelfde toch?

4. Televizierring

Al in zijn tweede jaar, in 1990, wint ‘Ook dat Nog!’ de Televizierring. En dat snappen we wel, terugkijkend naar de beste momenten van het programma tussen 1984 en 1994.

https://www.youtube.com/watch?v=8tIEM5saci4

5. Langstzittende…

Presentator Aad van den Heuvel en panellid Gregor Frenkel Frank werken het langst aan het programma mee namelijk van 1989 tot 2003. Aad van den Heuvel presenteerde het niet alleen, hij verzorgde ook de eindredactie. Hieronder Gregor Frenkel Frank:

Gregor-Frenkel-Frank Ook dat nog
Via: Ook dat nog (capture)

Helaas zijn zowel Aad van den Heuvel (1935 – 2020) als Gregor Frenkel Frank (1929 – 2011) inmiddels overleden. Gelukkig leeft hun legacy voor altijd voort.

6. De Liedjes

In elke aflevering was in ieder geval één liedje. Daarvan zijn er ook een aantal op CD verschenen. Hier is het liedje ‘Een ambtenaar met carnaval’ gezongen door Sylvia Millecam.

7. En een boek

Er is ook een boek verschenen over ‘Ook dat nog!’ geschreven door Ed van Eeden.

Ook-dat-nog-boek
Via: Ook dat nog (cover)

8. Berucht

Als bedrijf wilde je absoluut niet in ‘Ook dat nog’ verschijnen. Het programma had dan ook veel invloed in het afhandelen van al lang slepende kwesties. Hier wordt een postorderbedrijf op de hak genomen:

9. Sylvia Millecam…

Het vrouwelijk gezicht van ‘Ook dat nog!’ was natuurlijk Sylvia Millecam. Haar tragische dood in 2001 was feitelijk de genadeklap voor het programma. Het kwam haar overlijden letterlijk en figuurlijk niet meer te boven.

Silvia-Millecam
Via: Ook dat nog (capture)

10. Daphne, Karin en Marian

Weet je het nog? Daphne Bunskoek, Karin Bloemen en Marian Mudder probeerden het ontstane gat op te vullen. Maar Sylvia Millecam bleek onvervangbaar. Hier een fragment uit ‘Ook dat nog!’ met een panel uit de zero’s.

11. Ook dat nog cast: de mannen

Bekende gezichten uit de Ook dat nog cast waren natuurlijk ook Erik van Muiswinkel, Hans Böhm, Bavo Galama, Sjoerd Pleijsier en Alfred van den Heuvel. Hieronder een afbeelding van Sjoerd Pleijsier:

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

12. Een schaker en een tekstschrijver

De mannelijke panelleden hadden soms verborgen talenten. Hans Böhm is vooral bekend geworden als schaker waarmee hij in de jaren 70 en 80 diverse records brak.

Bavo Galama schreef ook veel teksten voor ‘Ook dat Nog!’ ook nadat hij als panellid gestopt was. Galama stopte met zijn bijdragen na het overlijden van Sylvia Millecam. Hier zie je Bavo Galama in actie.

13. Typetjes, typetjes, typetjes

Eindeloos veel typetjes en we waren er gek op: de zich strak aan alle regels houdende ambtenaar zonder menselijkheid, de vreselijke baas, de gefrustreerde en verdrietige consument. Ze kwamen in alle vormen voorbij en wij genoten ervan.

Hier zie je er een paar:

14. Herkenbare situaties

De gespeelde situaties waren heel herkenbaar en het was heerlijk dat al die bazen, overheidsinstanties en andere machthebbers nu eens lekker voor paal werden gezet.

15. Wat was het leuk!

Maar uiteindelijk was ‘Ook dat nog!’ gewoon heel erg leuk! Want hoe schrijnend de situaties soms ook waren: er werd vooral heel veel gelachen!

https://www.youtube.com/watch?v=ClQuTWQ36iY

Jouw favoriete herinneringen

Wat vond jij het leukste aan ‘Ook dat nog!’? Laat het ons weten in de comments onderin en vergeet dit artikel niet te delen, als je genoten hebt!

Lees ook:


Word nog vrolijker van nostalgie!

Ontvang meer positieve, leuke en exclusieve herinneringen aan vroeger! Laat je e-mailadres achter en we sturen ze direct (gratis) naar je inbox!

Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Ook dat nog: 15 briljante herinneringen aan dit tv-programma”

Plaats een reactie

Share to...