Via: KRO

In de jaren negentig scoorde het consumentenprogramma ‘Ook dat nog!’ hoge ogen in de kijkcijfer top tien. Elke zondagavond zat half Nederland voor de buis om te kijken naar domme flaters, eindeloze bureaucratie en gefrustreerde consumenten. Wat weet jij nog van ‘Ook dat nog?’

1. 15 jaar ‘Ook dat nog!’

15 jaar lang was dit programma te zien: van 1989 tot 2004. Hier zie je de begintune:

2. 3 miljoen kijkers

Op zijn hoogtepunt scoorde dit programma maar liefst 3 miljoen kijkers op een gemiddelde zondagavond. En op 1 maart 1992 keken maar liefst 4,3 miljoen mensen. Aad van den Heuvel en Hans Böhm kijken terug op het waarom van deze populariteit in deze video:

https://www.youtube.com/watch?v=Sh1FnQujzF0

3. That’s life

We mochten het willen, maar de Nederlanders hebben ‘Ook dat nog!’ niet helemaal zelf bedacht. Het idee was afgeleid van het Britse ‘That’s life.’ Hier hoor je de begintune en zie je het panel van dat programma. Nou, bijna hetzelfde toch?

4. Televizierring

Al in zijn tweede jaar, in 1990, wint ‘Ook dat Nog!’ de Televizierring. Oké, het is even een zit, maar hier heb je die hele uitreiking. Leuk om te zien hoe dat toen ook alweer ging en welke sterren er toen in de zaal zaten.

https://www.youtube.com/watch?v=7Mf4EWoc9q8

5. Langstzittende…

Presentator Aad van den Heuvel en panellid Gregor Frenkel Frank werken het langst aan het programma mee namelijk van 1989 tot 2003. Aad van den Heuvel presenteerde het niet alleen, hij verzorgde ook de eindredactie. Hieronder Gregor Frenkel Frank:

6. De Liedjes

In elke aflevering was in ieder geval één liedje. Daarvan zijn er ook een aantal op CD verschenen. Hier is het liedje ‘Een ambtenaar met carnaval’ gezongen door Sylvia Millecam.

7. En een boek

Er is ook een boek verschenen over ‘Ook dat nog!’ geschreven door Ed van Eeden.

8. Berucht

Als bedrijf wilde je absoluut niet in ‘Ook dat nog’ verschijnen. Het programma had dan ook veel invloed in het afhandelen van al lang slepende kwesties. Hier wordt een postorderbedrijf op de hak genomen:

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer