Podcast: DJ Jean over de beat en grillen van de jaren 90

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

DJ Jean The Launch Podcast Kind van de jaren 90

Bespreek de muziek van de jaren 90 en DJ Jean komt ongetwijfeld ter ore. Met enkele hele grote hits, was de DJ met zijn petje een ware icoon voor de 90’s. Hij was te gast in de podcast van Kind van de jaren ’90 en doet een boekje open over deze geweldige tijd…

Voor dat je de briljantste verhalen van hem kan horen, eerst nog even een terugblik naar deze iconische DJ…

Jouw DJ Jean herinneringen? Welke briljante zaken uit de podcast onderin wist jij al of wat zijn jouw leukste herinneringen aan DJ Jean?

Laat het weten in een reactie onderin!

DJ Jean: een legende

Welke muziek je zelf ook mooi vond of volgde in de jaren, je bent zeker in aanraking gekomen met enkele hits van ‘DJ Jean’. Hij was tegen het eind van 90’s niet weg te denken uit de charts, maar was daarvoor al doorgebroken in de house-scene.

Voor velen zal zijn dan ook herinneringen oproepen aan de grote nachtclubs in Amsterdam en omstreken.

De Jean jaren 90
Via: Dj Jean – Love Come Home (capture)

De start van een muzikale reis

In de jaren 90, toen housemuziek en elektronische beats de muziekwereld stormenderhand veroverden, stond er een naam in Nederland op de voorgrond: DJ Jean.

Geboren als Jan Engelaar, begon hij zijn muzikale reis in de late jaren 80, maar het was in de 90’s dat zijn carrière echt tot bloei kwam en hij ook bij het mainstream publiek doorbrak.

Eerste beats in Amsterdam

Een leuk triviaal weetje: DJ Jean begon zijn carrière in de iconische Amsterdamse club iT. Deze club stond bekend om zijn extravagante feesten en was een broeinest voor housemuziek. Hier kon DJ Jean zijn unieke stijl tot uiting brengen, die hem later nog beroemder zou maken.

In de podcast onderin vertelt hij ook hoe hij daar aan het draaien is gekomen. Een bijzonder gelukje misschien wel!

Magie van ‘The Launch’

Een van de meest typerende momenten in de carrière van DJ Jean is ongetwijfeld de release van zijn hit ‘The Launch’ in 1999. Dit nummer werd niet alleen een gigantische hit in Nederland, maar vond ook zijn weg naar de internationale dansvloeren.

Met zijn energieke beats en herkenbare melodie werd The Launch een icoon van de late jaren 90. “Get ready for the launch…”

Een legacy die voortduurt

De jaren 90 mogen dan voorbij zijn, maar de invloed van DJ Jean op de muziekwereld is dat zeker niet. Zijn tracks worden nog steeds gedraaid, en zijn stijl blijft een inspiratiebron voor velen in de wereld van elektronische muziek.

Ook bij andere artiesten hoor je zijn nummers terugkomen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Schudden’ van Def Rhymz? Grote kans dat je deze hit van DJ Jean daar mee associeert…

DJ Jean’s naam blijft synoniem staan voor een tijdperk waarin elektronische muziek een nieuwe dimensie kreeg. Zijn muziek en nalatenschap zullen nog lang in de herinnering blijven van iedereen die de jaren 90 heeft meegemaakt.

Podcast met DJ Jean

Onze populaire 90’s DJ was te gast in de podcast van Korneel Evers en Remco Kraak: Kind van de jaren ’90. Hierin blikken ze steeds terug naar de jaren 90 met een icoon van deze tijd!

DJ Jean kan daarbij natuurlijk niet missen en het belooft een geweldige podcast te zijn…

Beluister de podcast met DJ Jean

Maak je klaar voor een podcast met bizarre verhalen met vrouwen en Russische maffia, maar ook opvallende feitjes over bv. het produceren van z’n eigen tracks. Een erg boeiende podcast dus…

Jouw DJ Jean momenten?

Heb je ook zo genoten van de podcast hierboven en kwamen er weer vele leuke herinneringen aan die goeie 90’s naar boven? We zijn benieuwd naar jouw typerende herinneringen aan (de muziek van) DJ Jean!

Deel ze in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...