Hoe is het nu met DJ’s Charly Lownoise & Mental Theo?

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

2

Laatste update:

2

Charly Lownoise & Mental Theo Happy Hardcore

In de jaren 90 gingen vele feestgangers los op de muziek van Charly Lownoise en Mental Theo. De Happy Hardcore deuntjes zorgden voor losse heupen op de dansvloer. Hoe gaat het nu eigenlijk met dit tweetal?

Wij zochten het uit!

Charly Lownoise & Mental Theo

Net als er vele bekende cabaret duo’s zijn, kennen we natuurlijk vele bekende muziekduo’s. Denk bijvoorbeeld aan de volledige willekeurig gekozen Simon & Garfunkel, Acda en de Munnik, K-Ci & JoJo, 2 Unlimited of Nick & Simon…

Hét Nederlandse duo dat symbool staat voor Happy Hardcore, maar zeker ook normale Hardcore is Charly Lownoise & Mental Theo.

Charly Lownoise & Mental Theo Stars
Via: Charly Lownoise & Mental Theo – Stars (capture)

Luisterde jij Charly Lownoise & Mental Theo? Hopelijk halen we weer vele mooie herinneringen op aan deze twee energierijke mannen. Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar jouw momenten of favoriete songs…

Deel je herinneringen aan Charly en Theo in een reactie onderin!

Het begin…

De twee DJ’s Ramon Roelofs (Charly Lownoise) en Theo Nabuurs (Mental Theo) ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een feestje in Utrecht. De heren kennen elkaars muziek al en Theo geeft aan graag samen te willen werken.

Van het een komt het ander en binnen twee weken brengt het duo hun eerste single ‘A Wet Summernight’ uit:

Thunderdome

Dit nummer wordt goed ontvangen en de twee werken samen aan Thunderdome compilaties. Dit zijn CD’s gemaakt door het populaire hardcore evenement Thunderdome.

Deze evenementen werden met de opkomst van Hardcore en natuurlijk de gabber in de jaren 90 razendpopulair met gemiddeld zo’n 40.000 bezoekers!

Via: Thunderdome

Wonderful Days

In 1995 brengen onze twee helden de plaat Wonderful Days uit en deze gaat compleet viraal! Deze happy hardcore plaat is gebaseerd op het nummer Help (Het me some help) van Tony Ronald.

Hier het origineel met een duidelijk ander refrein:

Daar hebben Charly Lownoise & Mental Theo toch wel een gave 90’s hit van gemaakt…

Goud!

Deze plaat werd met goud bekroond, dus de toon was gezet en het duo Mental Theo en Charly Lownoise was niet meer weg te denken uit het nachtleven!

Charly Lownoise & Mental Theo - Wonderful Days
Via: Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful Days (cover)

Meer grote hits

De ene na de andere hit kwam uit hun koker midden jaren 90. Ze waren niet weg te denken uit de hitlijsten of grote feesten en evenementen. Zo traden ze in 1995 maar liefst 325 keer op (buiten promotie shows).

Heerlijk herkenbaar met hun blote basten en petjes achterstevoren en vooral veel plezier maken. Dat straalde vanzelf over naar het publiek. Precies dat kun je ook zien en voelen in hun andere grote hit in 1995: Stars!

In 1996 werd nogmaals een plaat van het duo met goud bekroond. Het nummer heette Fantasy World en in de clip is niemand minder dan Kloontje uit het Land van Ooit te zien!

Een nieuwe stijl

Daarna brengt het duo een nummer uit in een wat andere stijl. Ze geloven dat Happy Hardcore over zijn hoogtepunt heen is. De single heet Just Can’t Get Enough en wordt helaas niet zo’n succes als de eerdere nummers.

De Jaren 00: ieder hun eigen weg

Charly Lownoise & Mental Theo gaan vanaf begin jaren 00 meer hun eigen weg. In 2003 komen de twee weer samen om oude nummers een nieuw leven in te blazen.

Het tweetal brengt vervolgens Speedcity Radio Megamix uit. Een nieuwe variant van het in de jaren 90 zo populaire Happy Hardcore, maar helaas blijft groot succes uit.

Theo Nabuurs heeft hierna, naast muziek, nog verschillende zaken gedaan. Zo stond hij op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer verkiezingen (maar werd helaas niet gekozen). Hij gaat als VJ aan de slag bij TMF en verschijnt ook hierna geregeld op televisie en radio.

Via: TMF (capture)

Charly Lownoise houdt een korte pauze en gaat daarna weer ‘ouderwets’ trance en hardhouse draaien, met name in Duitsland. Hij mixt daar Nederlandse en Duitse trance nummers. 

Na een welverdiende sabbatical draaide Ramon Roelofs weer op grote feesten en doet dat sinds 2008 weer samen met z’n maat Theo.

Hoe gaat het nu met ze?

Hoe gaat het nu met dit succesvolle DJ-duo uit de jaren 90? Maken ze nog steeds muziek? Wij zochten het uit!

Charly Lownoise – Ramon Roelofs

Volledige naam: Ramon Roelofs
Bijnaam: Charly Lownoise
Geboortedatum: 17 juni 1968

Social media:

Charly Lownoise oftewel Ramon Roelofs is inmiddels 55 jaar oud en hij is na het succes van Charly Lownoise & Mental Theo een iets andere richting ingeslagen. In 2005 stopte Ramon voor een tijdje met draaien en schreef hij zijn biografie genaamd: ‘Autobiografie van een DJ‘.

1
Autobiografie van een DJ
Hardcover boek, Nederlands
Bekijk hier Bol.com

Dit boek werd in 2007 in Nederland uitgebracht en in 2009 werd de Duitse vertaling uitgebracht. Hij pakte in deze periode het draaien als DJ weer op, met name in Nederland en Duitsland.

Naast zijn carrière als DJ is Ramon sinds 2009 actief als Zen-meditatieleraar. Hij is dus nog steeds te vinden op Spotify, maar nu ook met eigen meditaties.

Ramon is in aanraking gekomen met bewustwording en meditatie na een instorting op het podium en heeft dit daarna verder uitgebouwd. Hij is er dus uiteindelijk een nieuwe carrière mee te gestart, naast het DJ zijn… Held!

Mental Theo – Theo Nabuurs

Volledige naam: Theodorus Josephus Jan Nabuurs
Bijnaam: Mental Theo
Geboortedatum: 14 februari 1965

Social media:

Website: djmentaltheo.com

Na zijn korte politieke avontuur, focuste de inmiddels 58-jarige Theo zich weer volop op het draaien. Daarnaast is hij ook veel te horen en te zien geweest op radio en televisie. Zo presenteerde hij de programma’s ‘The Creepshow’ en ‘Hard Attack!’ op Slam!FM.

Theo trouwde met Maaike Jansen. Maaike is een zangeres en won in 2007 de talentenshow ‘So You Wanne Be a Popstar’.

Ook Theo heeft een biografie uitgebracht. In dit boek beschrijft hij het ‘snelle’ leven van zijn DJ-bestaat: een leven vol drank, seks en snelle auto’s. Maar ook de heftige momenten in zijn leven komen aan bod.

1
Wonderful Days
Paperback boek, Nederlands
Bekijk hier Bol.com

Zo wordt o.a. aan de heftige gebeurtenis tijdens Love Parade in Duisburg (2010), waar vele festivalgangers omkwamen, veel aandacht besteed in de biografie genaamd ‘Wonderful Days’.

Jouw herinneringen aan deze helden

Beide mannen genieten overduidelijk van het leven, dat ze bovendien goed onder controle lijken te hebben. De energie straalt er in ieder geval nog steeds vanaf!

Was jij vroeger (of natuurlijk nu nog) fan van dit duo en ging jij los op Happy Hardcore? Wat is jouw mooiste herinnering aan Charly Lownoise en Mental Theo?

Deel je ervaringen in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

2 gedachten over “Hoe is het nu met DJ’s Charly Lownoise & Mental Theo?”

  1. ik ken ramon en theo al 27 jaar, eigenlijk vanaf de eerste dag dat ze elkaar hebben leren kennen, bij mega music dance expierience in utrecht….heb ze altijd gevolgd, en met name ramon is toch wel een goede vriend geworden. nog 1x knallen in ziggodome 18 april…25000 bezoekers die helemaal uit zn plaat gaan. En daar is deze fan van het eerste uur, natuurlijk ook bij…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...