Charly Lownoise & Mental Theo Happy Hardcore

In de jaren 90 gingen vele feestgangers los op de muziek van Charly Lownoise en Mental Theo. De Happy Hardcore deuntjes zorgden voor losse heupen op de dansvloer. Hoe gaat het nu eigenlijk met dit tweetal? Wij zochten het uit!

Het begin

Ramon Roelofs (Charly Lownoise) en Theo Nabuurs (Mental Theo) ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een feestje in Utrecht. De heren kennen elkaars muziek al en Theo geeft aan graag samen te willen werken. Van het een komt het ander en binnen twee weken brengt het duo hun eerste single ‘A Wet Summernight’ uit:

Thunderdome

Dit nummer wordt goed ontvangen en de twee werken samen aan de Thunderdome-compilaties. Dit zijn CD’s gemaakt door het populaire hardcore evenement Thunderdome. Deze evenementen werden in de jaren 90 razendpopulair met gemiddeld zo’n 40.000 bezoekers!

Charly Lownoise en Mental Theo

In 1995 brengen de twee de plaat Wonderful Days uit en deze gaat compleet viraal! Deze happyhardcore plaat is gebaseerd op het nummer Help (Het me some help) van Tony Ronald.

Tony Ronald – Help

Ok, het refrein is wel wat anders:

Charly Lownoise & Mental Theo – Wonderful Days

Herken je het terug! 😉

Goud!

Deze plaat werd met goud bekroond en in dat zelfde jaar (1995) trad het duo maar liefst 320 keer op! De toon was gezet en het duo Mental Theo en Charly Lownoise was niet meer weg te denken uit het nachtleven!

Fantasy World

In 1996 werd nogmaals een plaat van het duo met goud bekroond. Het nummer heette Fantasy World en in de clip is niemand minder dan Kloontje uit het Land van Ooit te zien!

Nieuwe stijl

Daarna brengt het duo een nummer uit in een wat andere stijl. Ze vinden dat Happy Hardcore over zijn hoogtepunt heen is. De single heet I Just Can’t Get Enough en wordt helaas niet zo’n succes als de eerdere nummers.

https://www.youtube.com/watch?v=RQ50kkPsZSs

Jaren ’00

In 2003 komen de twee weer samen om oude nummers een nieuw leven in te blazen. Het tweetal brengt vervolgens Speedcity Radio Megamix uit. Een nieuwe variant van het in de jaren 90 zo populaire Happy Hardcore:

Ieder hun eigen weg

Vanaf 2003 gaan de heren ieder hun eigen weg. Theo wilt graag de politiek in. Hij stond op de kandidatenlijst van de Partij van de Toekomst, maar wordt niet gekozen. Mental Theo gaat als VJ aan de slag bij TMF. Dit deed hij van 2003 tot 2005 en zijn programma was redelijk populair.

Mental Theo als VJ bij TMF

Charly Lownoise houdt een korte pauze en gaat daarna weer draaien, met name in Duitsland. Hij mixt daar Nederlandse en Duitse trance nummers. In 2005 besluit Charly Lownoise voor onbepaalde tijd te stoppen met draaien.

Hoe gaat het nu?

Hoe gaat het nu met dit succesvolle DJ-duo uit de jaren 90? Maken ze nog steeds muziek? Wij zochten het uit!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form
Foto van auteur
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van Tipify

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “Hoe is het NU met DJ’s Charly Lownoise en Mental Theo?”

  1. ik ken ramon en theo al 27 jaar, eigenlijk vanaf de eerste dag dat ze elkaar hebben leren kennen, bij mega music dance expierience in utrecht….heb ze altijd gevolgd, en met name ramon is toch wel een goede vriend geworden. nog 1x knallen in ziggodome 18 april…25000 bezoekers die helemaal uit zn plaat gaan. En daar is deze fan van het eerste uur, natuurlijk ook bij…

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer