2 Brothers on the 4th Floor: zo gaat het Des’ray & D-Rock

Door

Sam Daemen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Sam Daemen

Laatste update:

0

2 Brothers on the 4th Floor

Keep your dreams alive. Nee, dit is niet alleen een prachtige instelling om te leven.

Voor wie opgegroeid is in de jaren 90, zal deze leuze waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. Het was namelijk de nostalgische slagzin van een succesvolle dance-hit in de Nederlandse hitparade…

Dé hitmachine uit Nederland

In 1993 stond het dansnummer ‘Dreams’ mooi te pronken op de nummer één in de hitlijsten. De catchy song klinkt ons nog steeds bekend in de oren. Maar van wie was dit nummer juist?

2 Fabiola, 2 Unlimited… In de Lage Landen werden we verwend met de ene dance-sensatie na de andere. Eén dancegroep die onze harten nog steeds doet vervullen met verlangen naar toen is ‘2 Brothers on the 4th floor‘.

2 brothers on the 4th floor screenshot
Via: youtube.com (capture) | Arcade

Succes van 2 Brothers on the 4th Floor

Gestart vanuit hun slaapkamer in de Utrechtse wijk Zuilen, creëerden ze een muzikaal succes over gans Europa én daarbuiten. Hun hits werden bekend in België, Duitsland, Noorwegen, Finland, Israël, De Verenigde Staten en zo verder.

2 brothers on the 4th floor album
Via: 2 Brothers on the 4th Floor (cover)

Ouderwets los gaan. Krijg je zin om weer eens te raven op de hitjes van dit iconische duo?

Haal dan nu de 2 Brothers on the 4th Floor terug in huis!

Het eerste succes

De groep werd destijds opgericht door Bobby en Martin Boer. Na jarenlang experimenteren, genoten ze een eerste succes in 1990 met de single ‘Can’t help myself’, dat een internationale hit werd.

Op het podium werden de Brothers toen vertegenwoordigd door rapper ‘Da Smooth Baron MC’ en zangeres Peggy ‘The duchess’.

2 brothers on the 4th floor
Via: youtube.com (capture) | CNR Music

Op weg naar internationaal succes

Hierna volgde nog de opvolger ‘Turn the music up’, maar hierna werd het helaas even stil rond de band. Maar, in 1993 besloten Bobby en Martin de groep nieuw leven in te blazen.

Ze gingen hiervoor de samenwerking aan met zangers Des’Ray en rapper D-Rock, hun buurjongen. Het resultaat is alom gekend. Samen produceerden ze de track ‘Never Alone’, die goud behaalde in Nederland.

2 brothers on the 4th floor
Via: youtube.com (capture) | Arcade

De ene hit na de andere

Ze hielden steeds hun droom in leven en met de volgende single ‘Dreams’ overtroffen ze hun wildste verwachtingen.

Daarna brachten ze de ene hit na de andere uit: ‘Let me be free’, ‘Come take my hand’, ‘Fly through the starry night’, ‘Fairytales’,… . Des’Ray en D-Rock waren de bekende sterren van de hitmachine.

Nostalgie van de bovenste plank

De jaren 90 waren de hoogdagen van de band. Maar in 2006 besloot de groep om nog eens samen op te treden en hun hits luid te laten knallen op het uitverkochte ‘I love the 90’s’ in de Ethias Arena in Hasselt.

Ook vandaag worden hun dromerige hits nog steeds gespeeld op de radio. Ook zijn ze te horen op de soundtrack van de films ‘New kids turbo’ en ‘Flodder 3’.

2 brothers on the 4th floor
Via: youtube.com (capture) | bartlimb

And the winner is: Des’Ray

Des’Ray, die door het leven gaat als Désirée Manders, is een Nederlandse zangeres, geboren in Den Haag. Ze werd bekend in 1988 toen ze deelnam aan de talentenjacht ‘De Soundmixshow’ met Henny Huisman.

Ze vertolkte hierin een nummer van Anita Meyer: ‘They don’t play our lovesong anymore.’. Ze wist uiteindelijk de finale te halen, waar ze helaas derde werd. Maar haar naam was wel gemaakt. Later werd ze dan ook de leadzangeres van ‘2 Brothers on the 4th floor’.

des'ray
Via: youtube.com (capture) | Arcade

Des’Ray: Talent blijft bovendrijven

Na de grote succesperiode van de dancegroep werd het ook even stil rond Des’Ray. Dit was althans het geval op muzikaal vlak. In het jaar 2000 mochten we haar terug verwelkomen op het scherm met haar deelname aan ‘Big Brother Vips’.

Later, in 2012, werd ze ook nog deelneemster in de talentenshow ‘The Winner is…’ van John De Mol. Gezien haar zangtalent mag het niet verbazen dat ze ook daar een plaats in de live finale kon bemachtigen.

desray and the winner is
Via: youtube.com (capture) | The Winner Is…

D-Rock: Hip-hop talent uit Aruba

D-Rock, Réne Phillips genaamd, werd geboren in Aruba in 1970. Op zijn 6 jaar verliet hij zijn geboorteland om te emigreren naar Nederland.

Het is in Utrecht dat hij kennismaakte met de 2 brothers Bobby en Martin Boer. Zijn muziekcarrière startte als rapper CMC bij de rapformatie ‘Master Rockers’, later ‘Mellow MC’s’ genaamd. Maar het was pas bij zijn intrede in ‘2 Brothers on the 4th floor’ dat zijn carrière echt in de lift zat.

D-rock
Via: youtube.com (capture) | CNR Music

Het label CMC Records

In 1993 startte hij ook zijn eigen label CMC Records. Onder dit label bracht hij de debuutsingles uit van onder andere ‘E-life’, ‘Postmen’ en ‘Two outta millions’. Gedurende 2 jaar was hij ook een gekend gezicht op de Tv-zender TMF.

Samen met rapper Glaze presenteerde hij de show ‘The Pitch’. Hierin kondigde hij de beste nationale en internationale hip-hop artiesten aan. Na het laatste seizoen gingen Glaze en D-Rock aan de slag als host bij radiozender New Dance Radio. Met veel enthousiasme was hij de speaker van de hip-hop show ‘Tha Bomb.

D-rock
Via: youtube.com (capture) | Arcade

Hoe gaat het nu met 2 Brothers on the 4th Floor?

Zijn de zangers nog doorgegaan met hun muziekcarrière? Of hebben ze een ander pad bewandeld? En hoe gaat het nu met ze? Ontdek het hieronder!

1. Des’Ray

Na haar zangcarrière bij 2 Brothers on the 4th floor werd Désirée, nu 53 jaar, ook één van de frontvrouwen van de muziekgroep ‘Diva’s of dance’. Dit was een samenwerkingsproject met 2 andere powervrouwen. Samen met Anitha Doth van ‘2 Unlimited’ en Linda Estelle van ‘T-Spoon’, vormde ze het gezicht van dit muzikale trio.

Des'ray
Via: youtube.com (capture) | Hanss1234

Het project ontstond oorspronkelijk als een gelegenheidsoptreden voor het goede doel. De zangeressen waren allen ambassadrice van de stichting ‘Doe een wens’. Maar het werd de start van een sensationele act van 3 internationale toppers met fantastische shows. Het trio zingt dance- en discohits uit de jaren 80 en 90, aangevuld met hun eigen grote hits.

En zoals het hoort voor een topvrouw, werd ze ook te gast uitgenodigd in de Amsterdam Arena tijdens een spetterend concert van de Nederlandse supergroep ‘De Toppers’.

desray divas of dance
Via: youtube.com (capture) | Anita Doth

Des’ray: hoe gaat het op persoonlijk vlak?

Maar hoe gaat het privé met het gekende zangtalent? In 2009 huwde ze met haar vriend, met wie ze al sinds 1991 samen was. Helaas, besloten zij en haar man Jeroen Molenaar in 2016 uit elkaar te gaan.

Het jaar 2020 werd het jaar van het slechte nieuws. Als een donderslag bij heldere hemel ontving Désirée de onheilspellende diagnose: borstkanker. De zangeres ging echter het gevecht aan. Om haar verhaal een positieve noot te geven bracht ze hierover ook een kerstsingle uit: ‘Home for Christmas’.

Desiree Manders
Via: youtube.com (capture) | State of Mind Network

Desray lijkt genezen van de kanker. Wat een opluchting! Nu er een nieuwe tijd voor haar aanbreekt, heeft ze besloten een boek te schrijven over haar leven. Dit boek komt naar verwachting in oktober 2023 uit. Ook heeft ze een nieuw album ‘Dreams of Magic’ uitgebracht. Wat zijn we trots op haar!

2. D-Rock

De jaren na de grote succesperiode van 2 Brothers on the 4th floor, focuste hij zich op zijn solocarrière. Hij bracht hiervoor nog enkele singles uit onder de naam Mr. Phillips. Hij is 53 jaar.

D-Rock
Via: youtube.com (capture) | Hanss1234

Vandaag is hij nog steeds de officiële rapper van 2 Brothers on the 4th floor. Maar ondertussen maakt hij ook deel uit van de gekende muziekband ‘Sweet Coffee’. De Belgische band is gekend voor het brengen van een leuke mix van soul, jazz en pop. Ze scoorden meerdere hits waaronder ‘Zanna’ en ‘U-turn’.

D-Rock en Desiree Manders
Via: youtube.com (capture) | 2Bros4thfloor

De droom blijft levend

Ook al behaalde D-Rock nooit de faam van een Dwayne ‘The Rock’ Johnson, mag hij toch terugblikken op een zeer mooie carrière. Ook Des’Ray kon nooit het succes evenaren van haar periode bij de 2 Brothers.

Toch kunnen we blijven genieten van haar prachtige zangtalent. Bovenal wensen we haar een goede gezondheid toe.

Herinneringen aan 2 Brothers on the 4th Floor

Beide muzikale idolen zullen echter voor altijd in ons geheugen gegrift staan voor hun feestelijke en muzikale bijdrage aan onze jeugd…

Want geef toe. Zonder 2 Brothers on the 4th floor, zou het feest nooit hetzelfde zijn geweest. Laat hieronder in een reactie jouw herinnering aan 2 Brothers on the 4th Floor weten!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...