2 Brothers on the 4th Floor

Via: youtube.com (capture) | Arcade

Keep your dreams alive. Nee, dit is niet alleen een prachtige instelling om te leven. Voor wie opgegroeid is in de jaren 90, zal deze leuze waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. Het was namelijk de nostalgische slagzin van een succesvolle dance-hit in de Nederlandse hitparade.

Dé hitmachine uit Nederland

In 1993 stond het dansnummer ‘Dreams’ mooi te pronken op de nummer één in de hitlijsten. De catchy song klinkt ons nog steeds bekend in de oren. Maar van wie was dit nummer juist? 2 Fabiola, 2 Unlimited… In de Lage Landen werden we verwend met de ene dance-sensatie na de andere. Eén dancegroep die onze harten nog steeds doet vervullen met verlangen naar toen is ‘2 Brothers on the 4th floor’.

2 brothers on the 4th floor screenshot
Via: youtube.com (capture) | Arcade

Succes van 2 Brothers on the 4th Floor

Gestart vanuit hun slaapkamer in de Utrechtse wijk Zuilen, creëerden ze een muzikaal succes over gans Europa én daarbuiten. Hun hits werden bekend in België, Duitsland, Noorwegen, Finland, Israël, De Verenigde Staten en zo verder.

2 brothers on the 4th floor album
Via: 2 Brothers on the 4th Floor (cover)

Het eerste succes

De groep werd destijds opgericht door Bobby en Martin Boer. Na jarenlang experimenteren, genoten ze een eerste succes in 1990 met de single ‘Can’t help myself’, dat een internationale hit werd. Op het podium werden de Brothers toen vertegenwoordigd door rapper ‘Da Smooth Baron MC’ en zangeres Peggy ‘The duchess’.

2 brothers on the 4th floor
Via: youtube.com (capture) | CNR Music

Op weg naar internationaal succes

Hierna volgde nog de opvolger ‘Turn the music up’, maar hierna werd het helaas even stil rond de band. Maar, in 1993 besloten Bobby en Martin de groep nieuw leven in te blazen.

Ze gingen hiervoor de samenwerking aan met zangers Des’Ray en rapper D-Rock, hun buurjongen. Het resultaat is alom gekend. Samen produceerden ze de track ‘Never Alone’, die goud behaalde in Nederland.

2 brothers on the 4th floor
Via: youtube.com (capture) | Arcade

De ene hit na de andere

Ze hielden steeds hun droom in leven en met de volgende single ‘Dreams’ overtroffen ze hun wildste verwachtingen. Daarna brachten ze de ene hit na de andere uit: ‘Let me be free’, ‘Come take my hand’, ‘Fly through the starry night’, ‘Fairytales’,… . Des’Ray en D-Rock waren de bekende sterren van de hitmachine.

Nostalgie van de bovenste plank

De jaren 90 waren de hoogdagen van de band. Maar in 2006 besloot de groep om nog eens samen op te treden en hun hits luid te laten knallen op het uitverkochte ‘I love the 90’s’ in de Ethias Arena in Hasselt.

Ook vandaag worden hun dromerige hits nog steeds gespeeld op de radio. Ook zijn ze te horen op de soundtrack van de films ‘New kids turbo’ en ‘Flodder 3’.

2 brothers on the 4th floor
Via: youtube.com (capture) | bartlimb

And the winner is: Des’Ray

Des’Ray, die door het leven gaat als Désirée Manders, is een Nederlandse zangeres, geboren in Den Haag. Ze werd bekend in 1988 toen ze deelnam aan de talentenjacht ‘De Soundmixshow’ met Henny Huisman.

Ze vertolkte hierin een nummer van Anita Meyer: ‘They don’t play our lovesong anymore.’. Ze wist uiteindelijk de finale te halen, waar ze helaas derde werd. Maar haar naam was wel gemaakt. Later werd ze dan ook de leadzangeres van ‘2 Brothers on the 4th floor’.

des'ray
Via: youtube.com (capture) | Arcade

Des’Ray: Talent blijft bovendrijven

Na de grote succesperiode van de dancegroep werd het ook even stil rond Des’Ray. Dit was althans het geval op muzikaal vlak. In het jaar 2000 mochten we haar terug verwelkomen op het scherm met haar deelname aan ‘Big Brother Vips’.

Later, in 2012, werd ze ook nog deelneemster in de talentenshow ‘The Winner is…’ van John De Mol. Gezien haar zangtalent mag het niet verbazen dat ze ook daar een plaats in de live finale kon bemachtigen.

desray and the winner is
Via: youtube.com (capture) | The Winner Is…

D-Rock: Hip-hop talent uit Aruba

D-Rock, Réne Phillips genaamd, werd geboren in Aruba in 1970. Op zijn 6 jaar verliet hij zijn geboorteland om te emigreren naar Nederland.

Het is in Utrecht dat hij kennismaakte met de 2 brothers Bobby en Martin Boer. Zijn muziekcarrière startte als rapper CMC bij de rapformatie ‘Master Rockers’, later ‘Mellow MC’s’ genaamd. Maar het was pas bij zijn intrede in ‘2 Brothers on the 4th floor’ dat zijn carrière echt in de lift zat.

D-rock
Via: youtube.com (capture) | CNR Music

Het label CMC Records

In 1993 startte hij ook zijn eigen label CMC Records. Onder dit label bracht hij de debuutsingles uit van onder andere ‘E-life’, ‘Postmen’ en ‘Two outta millions’. Gedurende 2 jaar was hij ook een gekend gezicht op de Tv-zender TMF.

Samen met rapper Glaze presenteerde hij de show ‘The Pitch’. Hierin kondigde hij de beste nationale en internationale hip-hop artiesten aan. Na het laatste seizoen gingen Glaze en D-Rock aan de slag als host bij radiozender New Dance Radio. Met veel enthousiasme was hij de speaker van de hip-hop show ‘Tha Bomb.

D-rock
Via: youtube.com (capture) | Arcade

Hoe gaat het nu met 2 Brothers on the 4th Floor?

Zijn de zangers nog doorgegaan met hun muziekcarrière? Of hebben ze een ander pad bewandeld? En hoe gaat het nu met ze? Ontdek het op de volgende pagina!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer