Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had

Door

Arie Vogelaar

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Jaren 90 zaken 90's kid geboren

Ben jij geboren in de jaren 90? Dan ben je een kind van de informatierevolutie. Je maakte de tijd mee dat de personal computer in de huiskamer kwam en dat je vader zijn eerste PDA kreeg van zijn werk.

Op deze pagina vind je 22 heerlijke herinneringen die elke 90’s kid herkent. Ben jij klaar voor een trip naar je jeugd? Lees dan hieronder verder…

De onvergetelijke jaren 90

De jaren 90, wat een heerlijke tijd was dat toch. Het was de tijd dat Ajax alles won wat er te winnen viel. Dat je elke winter kon schaatsen. En dat je in de zomervakanties met je ouders naar het snikhete Zuid-Frankrijk reed. ????

Back to the 90's terug naar jaren 90
Via: Depositphotos

Social media bestond nog lang niet en van influencers had niemand ooit gehoord. Je muziekinspiratie kwam van TMF’s Jeroen Post en je haalde de laatste showbizz-nieuwtjes uit de Hitkrant.

22 vergeten zaken uit de jaren 90

De 90’s waren een heerlijk decennium om in op te groeien, vind je ook niet? Hieronder vind je 19 gouden herinneringen aan opgroeien in de jaren 90.

Jouw 90’s herinneringen: we zijn natuurlijk ook benieuwd welke van onderstaande jaren 90 zaken jij nog herkent. Heb jij nog leuke aanvullingen? Laat het ons weten in een reactie onderin!

1. Tamagotchi

Mocht je geen huisdier van je ouders? Dan kon je altijd nog vragen om een Tamagotchi. Dit kleine ‘levende’ speelgoed was je kindje en zo verzorgde je hem ook. Hij moest gevoed worden, had speeltijd nodig en kon geen moment zonder je.

En och wee, als het arme ding doodging. Dan zat je huilend op de bank en viel je wereld in duigen…????

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: Wikimedia Commons | Tomasz Sienicki, CC

2. Inbelverbinding

Internetten met een inbelverbinding – je kunt je de bliepjes en geluidjes waarschijnlijk nog goed herinneren. Je mocht maximaal een half uurtje online, want anders kon je moeder niet telefoneren met haar vriendinnen. ????

Op internet was in die tijd nog weinig te doen, maar je wist je prima te vermaken. Je surfte gezellig rond op Ilse.nl en speelde kneuterige games op Spele.nl.

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had

3. Alles van Diddl…

Die schattige witte springmuis. Je verzamelde echt alles van Diddl: van broodtrommels tot schriften. En vooral die schriften of de notitieblaadjes werden een hele verzameling!

diddl-plaatjes
Via: flickr.com | xelipe, CC

4. Muzieksingles

Een bezoekje aan de Music Store was altijd een feest. Daar kon je namelijk de nieuwste singles vinden die je op TMF had gezien.

Je betaalde maar wat graag voor een single van Britney of Christina en zong dan de hele dag mee met de stereo-installatie op je slaapkamer. ????

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: ebay.com

5. Kunst uit Ministeck

Ministecken was gewoon een bezigheid in de jaren 90! Maar wel oppassen dat je niet per ongeluk een Ministeck-stukje verkeerd plaatste… dit kon nl. desastreuze gevolgen hebben!

Ministeck steentjes zetten speelgoed vroeger
Via: Wikimedia Commons | Druyts.t, CC

6. Gehuurde videobanden

Een filmpje kijken met je vrienden op vrijdagavond? Dan huurde je gewoon een videoband bij de videotheek om de hoek. Je koos het liefst een actiefilm met Arnold Schwarzenegger of een romkom met Hugh Grant om bij weg te zwijmelen.

Had je de video gekeken? Dan moest je ‘m netjes terugspoelen voor de volgende huurder. Wat een tijd! ????

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had

7. Rollercoaster Tycoon

Toen Rollercoaster Tycoon uitkwam in de jaren 90 wist je zeker dat er nooit meer zo’n gaaf spel op de markt zou komen.

Je eigen pretpark bouwen, dat was misschien nog wel vetter dan Sim City 2000, waar de stroom altijd uitviel en natuurrampen je pas gebouwde stad vernietigden. ????

Rollercoaster tycoon regen paraplu spel
Via: RCT (capture)

8. Game Boy Color

Je hoorde er pas bij als je een Game Boy Color had. Urenlang zat je op de bank om Super Mario en Pokemon te spelen.

Waren de batterijen op en had je geen nieuwe tot je beschikking? Dan warmde je ze op in je hand, zodat ze weer een kwartiertje mee konden. ????

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: marktplaats.nl

9. Snoepketting

Stijlvol, lekker en onwijs kleurrijk. Zonder snoepketting was je garderobe niet compleet. Je nam deze ketting maar wat graag mee naar school, zodat je tijdens de les stiekem op een snoepje kon knabbelen. Eetbaar speelgoed, wat wilde je nog meer? ????

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: Wikimedia Commons | Evan-Amos, CC

10. Fopspenen hangers

De fopspeen was een regelrechte hit in de jaren 90. Je had ze in alle kleuren van de regenboog en zette daarmee een heuse trend op het schoolplein.

In combinatie met je tattoo-ketting was de fopspeen een onmisbaar stuk sieraad…

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: ebay.com (capture)

11. Nike Air Max

Nike Air Max waren je droomschoenen in de jaren 90. En dan het liefst met van die hippe lichtjes in de zool, zodat je al stampend door de gangen van de school kon lopen. ????

NikeAirMax-vroeger
Via: Wikimedia Commons | RapidAssistant, CC

12. Mouwophouders

De mouwophouders van je moeder waren een favoriet item om mee te spelen. Je kon ze heel ver uittrekken en tot ergernis van je moeder schoot je ze graag weg door de kamer.

En ja, ze waren ook een beetje gevaarlijk, want het deed verrekte veel pijn als de haartjes in je arm ertussen kwamen te zitten. ????

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: ebay.com

13. Macarena

Van de tekst snapte je geen bal, maar het dansje van de Macarena kende je als geen ander. De kans is groot dat dit dansje zelfs nu nog in je DNA zit. Voel jij ook de drang om dit heerlijke nummer aan te zetten en keihard mee te zingen? Wij wel!

Macarena Los del Rio
Via: Macarena (capture)

14. Klaparmbanden

Klaparmbanden waren populair speelgoed in de jaren 90. Dit kleurrijke fashion-item was lekker goedkoop en was goed voor uren speelplezier. Klap, pets!

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: imgur.com

15. Discman

In de 90’s maakte de ooit zo populaire walkman plaats voor de discman. Met de discman in je jaszak maakte je de blits op het schoolplein. Maar je moest niet te veel bewegen, want dan haperde de muziek.

Toen de eerste discman met schokdemper op de markt kwam, was dat een heuse life changer. ????

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had
Via: reddit (L) / Wikimedia Commons | Morn (cropped), CC (R)

16. MSN Messenger

Social media bestond nog niet in de 90’s, maar van MSN Messenger maakte je dagelijks gebruik. Je chatte urenlang met je crush, stuurde irritante nudges naar je vrienden en kon allerlei vette achtergronden kiezen. ????️

Als bio-tekst koos je een melodramatische songtekst en berichten werden getypt in een taaltje waar je ouders geen bal van begrepen.

MSN-nudgen
Via: Microsoft | MSN (capture)

17. Flippo’s

Je Flippo-collectie vormde in de jaren 90 het centrum van je bestaan. Op het schoolplein vonden zinderende competities plaats waarin je de flippo’s in een knikkerputje probeerde te pieken.

Hoe meer flippo’s je in je collectie had, hoe populairder je was. Al kon dit speelgoed ook leiden tot felle jaloezie onder je vrienden… ????

Flippo's
Screenshot Youtube

18. Barbies

Je hele meisjeskamer stond vol met Barbies. En als je een beetje geluk had, kreeg je voor je verjaardag die supergave roze cabrio waar Barbie in rondreed met haar vriendinnen. ????

Natuurlijk was ook Ken onderdeel van je collectie en je hoopte vurig dat je later net zo’n perfecte boyfriend zou vinden als Barbie zelf.

Barbie poppen speelgoed populair
Via: pxhere.com, CC

19. Action Men

Je grote vijand in de 90’s was natuurlijk Dr. X. En die kon je alleen verslaan met een legioen aan Action Men speelgoed.

Elk jaar op je verjaardag breidde je je collectie uit en ging je het gevecht aan met de slechteriken uit het Action Men-universum. ????

ACtion man poppen speelgoed
Via: pxhere.com, CC

20. Verslaafd aan Friends

Je moeder was verzot op Friends en de kans is groot dat ze precies hetzelfde kapsel had als Rachel. Ook jij keek graag mee naar deze comedy. Je moest vreselijk lachen om de onhandigheid van Ross, was vastberaden om net zo bijdehand te worden als Phoebe en je was een beetje verliefd op de altijd grappige Joey.

Friends levenslessen serie vroeger
Via: Friends (capture)

21. Diskettes

Spelletjes pasten in de jaren 90 nog gewoon op diskettes. Je speelde klassiekers zoals Summer en Winter en beleefde urenlang plezier aan Dave en The Blues Brothers.

En had je een vette tekening gemaakt in Paint? Dan zette je die op een floppy disk om te bewaren voor later. ????

floppy
Via: pixabay.com | Pixel_perfect, CC

22. De trollen van Trolls

Misschien wel de fidget spinners van de jaren 90. Onbewust speelde je uren met deze trolls en dan met name door hun haar schots en scheef te ‘stylen’ en vervolgens weer (al dan niet met kammetje) volledig recht te richten…

Geboren in de jaren 90? Grote kans dat je deze 22 zaken had

Jouw herinneringen aan de 90’s

Ben jij geboren in de jaren 90? Dan zijn we heel benieuwd met welk trendy speelgoed jij je tijd verdreef. Deel je herinneringen in de comments hieronder en vertel ons wat jouw jeugd onvergetelijk maakte! ????

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...