12 wijze levenslessen uit Friends voor een stressvrij leven

Door

Alka Goos

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Alka Goos

Laatste update:

0

Friends levenslessen serie vroeger

Soms kunnen we ook zaken leren van films of series van vroeger. Zelfs Friends heeft ons wijze levenslessen gebracht, die je helpen om meer stressvrij te leven. We hebben er enkele geanalyseerd…

Friends Levenslessen

Overal kun je van leren, zelfs van ogenschijnlijk onschuldige films of series. Je kunt Timon en Pumba uit De Leeuwenkoning natuurlijk als simpele dieren zien, maar ze brachten ons meer dan je initieel dacht.

Waar een iconische serie als Baywatch of zelfs de vrijgevochten Pippi Langkous ons levenslessen heeft gebracht, geldt dat ook zeker voor de populaire serie Friends.

12 wijze levenslessen uit Friends voor een stressvrij leven
Via: Friends (capture)

Opbranden, stress, keuzes maken. We moeten ontzettend veel tegenwoordig, maar maken we het onszelf niet te moeilijk? Na 10 seizoenen Friends zijn er aardig wat levenslessen langsgekomen die jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken.

Zeker op relatie gebied. Met deze lijst vol liefdes- en vriendschapstips van Friends Joey, Rachel, Ross, Phoebe en Monica wordt jouw leven een stuk minder stressvol (en anders is er nog altijd de Friends adventskalender).

Liefde

Liefde is het mooiste wat er is, maar zeker een grote stressfactor in veel levens. Door de jaren heen zijn er heel wat huwelijken, dates en relaties langsgekomen in Friends. Daarom kunnen liefdestips niet ontbreken.

1. We were on a break!

Na een lange relatie is het bij twijfel vaak moeilijk om ineens de stekker eruit te trekken. Daarom hoor je vaak: ‘We hebben even pauze genomen.’. Rachel en Ross deden dat ook, al was het niet helemaal duidelijk of het nou ‘uit’ was of een ‘pauze’.

Wijze les: spreek goed met elkaar af wat de regels van ‘de pauze’ zijn.

2. How you doin?

Nog nooit iemand mee uitgevraagd? Of al te vaak een slechte openingszin gehoord? Als een iemand de bekendste pick up line ooit heeft dan is het Joey Tribbiani wel. Bekijk iemand heel ‘smooth’ van top tot teen en vraag: “How you doin?”

Als je het mij vraagt, word ik liever zo uitgevraagd dan met een stomme zin als ‘deed het zeer toen je uit de hemel viel’. Bekijk deze compilatie om de techniek goed onder de knie te krijgen.

3. SEVEN!!

De vrouwelijke anatomie zit net iets ingewikkelder in elkaar dan die van de man. Monica weet dit maar al te goed en geeft haar beste vriend Chandler zonder problemen advies over de 7 erogene zones van de vrouw. Want hoe stressvol als het maar niet wil lukken?

Monica wist toen nog niet dat ze er later zelf wat aan zou hebben. Deze wijze woorden van Monica kunnen in ieder geval stress verminderend werken in je seksleven.

4. That’s what they call closure

Na een break-up kan het heerlijk zijn om met een biertje, wijntje of cocktail te ontspannen en bij je vrienden uit te razen over hoe goed het wel niet is dat jullie uit elkaar zijn. Eigenlijk geeft Rachel je hier twee tips.

Wat je alleen echt niet moet doen, is je ex opbellen om hem dit te vertellen. Niemand heeft zich ooit de volgende dag beter gevoeld na een potje ‘drunk dialing’. De tweede tip die Rachel hier geeft is dat je het zeker niet moet doen als je op date bent.

5. I love you

De drie magische woorden in iedere relatie. Voor veel mensen is het een dingetje; de eerste keer dat je ‘ik houd van jou’ tegen iemand zegt. Als je dit doet, doe het dan niet op een moment dat het heel ongemakkelijk kan zijn.

Misschien moet je het sowieso niet plannen, zoals Chandler hier doet. Want wees eerlijk, de meest memorabele ik-houd-van-jou-momenten zijn toch de keren dat het er spontaan uitfloept.

6. Relax

Mannen- en vrouwendingen bestaan niet meer. Chandler dacht in ieder geval dat een bad nemen om te ontspannen een typisch vrouwending was. Tot hij na een lange dag werken in het warme water, met heerlijk geurende olie ging zitten en volledig tot rust kwam.

Maak je je ergens druk om? Ga dan vooral ontspannen in een warm bad vol bubbels. Doe wel de deur dicht, zodat je niet gestoord wordt.

We hebben nog meer levenslessen van Friends voor je hieronder. Na ‘liefde’ is het nu tijd voor vriendschap, waarbij zelf Unagi ons veel wijsheid bracht… (zie 11.)

Vriendschap

Als het in deze serie ergens over gaat, dan is het wel vriendschap (du-uh). Je vrienden kies je in principe zelf uit, maar dat betekent niet dat jullie allemaal dezelfde karakters hebben. Daarom kunnen ook vriendschappen nogal eens stressvol zijn en ga je samen af en toe door een dalletje.

Gelukkig zijn vriendschappen over het algemeen heel zonnig, gezellig en vooral fijn. Met deze tips behoud je je vrienden, zodat ze je uit jouw persoonlijke dalletjes kunnen helpen.

Friends witte hond
Via: Friends (capture)

7. Welcome in the real world

Iedereen heeft weleens een van zijn vrienden met beide benen terug op aarde moeten zetten waarschijnlijk. Mijn vrienden bij mij in ieder geval wel. Aan het begin van Friends doet Monica dit bij Rachel.

Nu Rachel geen rijke vent heeft, geen werk, maar wel veel uitgeeft wordt het hoogtijd om de creditcards door te knippen. Terug naar de realiteit. Gelukkig ging het bij mij niet zover, maar het is altijd fijn als je vrienden je opvangen.

8. I wish I could, but I don’t want to

Waarschijnlijk heb je weleens in een vergelijkbare situatie gezeten. Een vriend vraag of je ergens mee wilt helpen. Eigenlijk heb je er helemaal geen zin in, maar je voelt je verplicht te helpen. Als het aan Phoebe ligt, hoef je dat dus helemaal niet te doen.

Lullig? Dat valt wel mee als je het op haar manier doet. Zeg heel vriendelijk: ‘Oh, I wish I could, but I don’t want to.’

9. Sharing is caring

In de Friends serie delen de vrienden heel veel met elkaar: huizen, liefdes, kleding. Er is één ding dat absoluut niet wordt gedeeld als het aan Joey ligt: eten.

Zelf doe ik dit heel graag als ik met mijn vrienden uit eten ga, maar om je vriendschap te behouden is het wel zo slim vooraf te checken of de ander dat ook een goed idee vindt.

10. Bad advice

Er is niets zo stressvol als advies moeten geven terwijl je weet dat je er niet goed in bent. Daar weet Chandler alles van. Daarom is het fijn om meerdere vrienden om je heen te hebben.

Afhankelijk van wat je nodig hebt, kan je de juiste vriend opzoeken. En als ze aangeven dat ze ergens niet goed in zijn en je beter naar een ander kan gaan, luister dan!

11. Unagi

Het is misschien wel een van de meest bekende Friends scenes: The one with unagi. Leer deze kracht en je zal nooit meer schrikken en onvoorbereid zijn. Pas alleen wel op als je iets nieuws hebt ontdekt en dit met je vrienden deelt.

Doe je dit met volle overtuiging, maar geloven ze er niet in, dan word je genadeloos terug gepakt. Ross weet daar alles van.

12. It’s moo

Met je vrienden bespreek je veel, maar soms net iets te langdradig. Ook ik heb dat weleens gehad. Dat ze je aankijken met een blik van; heb je niet een stapje overgeslagen? Het beste dat je dan kan doen om jezelf tijd te besparen, is Joey’s advies opvolgen.

Begin bij het begin, verzamel de feiten, want anders is het ‘Moo’.

Jouw levenslessen?

De belangrijkste les is toch wel dat vriendschap ontzettend mooi en belangrijk is. Als je vrienden in de stress zitten, welke levensles geef jij ze dan mee? Laat jouw advies achter in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...