12 wijze levenslessen uit Friends voor een stressvrij leven

Door

Alka Goos

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Alka Goos

Laatste update:

0

Friends levenslessen serie vroeger

Soms kunnen we ook zaken leren van films of series van vroeger. Zelfs Friends heeft ons wijze levenslessen gebracht, die je helpen om meer stressvrij te leven. We hebben er enkele geanalyseerd…

Friends Levenslessen

Overal kun je van leren, zelfs van ogenschijnlijk onschuldige films of series. Je kunt Timon en Pumba uit De Leeuwenkoning natuurlijk als simpele dieren zien, maar ze brachten ons meer dan je initieel dacht.

Waar een iconische serie als Baywatch of zelfs de vrijgevochten Pippi Langkous ons levenslessen heeft gebracht, geldt dat ook zeker voor de populaire serie Friends.

Via: Friends (capture)

Opbranden, stress, keuzes maken. We moeten ontzettend veel tegenwoordig, maar maken we het onszelf niet te moeilijk? Na 10 seizoenen Friends zijn er aardig wat levenslessen langsgekomen die jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken.

Zeker op relatie gebied. Met deze lijst vol liefdes- en vriendschapstips van Friends Joey, Rachel, Ross, Phoebe en Monica wordt jouw leven een stuk minder stressvol (en anders is er nog altijd de Friends adventskalender).

Liefde

Liefde is het mooiste wat er is, maar zeker een grote stressfactor in veel levens. Door de jaren heen zijn er heel wat huwelijken, dates en relaties langsgekomen in Friends. Daarom kunnen liefdestips niet ontbreken.

1. We were on a break!

Na een lange relatie is het bij twijfel vaak moeilijk om ineens de stekker eruit te trekken. Daarom hoor je vaak: ‘We hebben even pauze genomen.’. Rachel en Ross deden dat ook, al was het niet helemaal duidelijk of het nou ‘uit’ was of een ‘pauze’.

Wijze les: spreek goed met elkaar af wat de regels van ‘de pauze’ zijn.

2. How you doin?

Nog nooit iemand mee uitgevraagd? Of al te vaak een slechte openingszin gehoord? Als een iemand de bekendste pick up line ooit heeft dan is het Joey Tribbiani wel. Bekijk iemand heel ‘smooth’ van top tot teen en vraag: “How you doin?”

Als je het mij vraagt, word ik liever zo uitgevraagd dan met een stomme zin als ‘deed het zeer toen je uit de hemel viel’. Bekijk deze compilatie om de techniek goed onder de knie te krijgen.

3. SEVEN!!

De vrouwelijke anatomie zit net iets ingewikkelder in elkaar dan die van de man. Monica weet dit maar al te goed en geeft haar beste vriend Chandler zonder problemen advies over de 7 erogene zones van de vrouw. Want hoe stressvol als het maar niet wil lukken?

Monica wist toen nog niet dat ze er later zelf wat aan zou hebben. Deze wijze woorden van Monica kunnen in ieder geval stress verminderend werken in je seksleven.

4. That’s what they call closure

Na een break-up kan het heerlijk zijn om met een biertje, wijntje of cocktail te ontspannen en bij je vrienden uit te razen over hoe goed het wel niet is dat jullie uit elkaar zijn. Eigenlijk geeft Rachel je hier twee tips.

Wat je alleen echt niet moet doen, is je ex opbellen om hem dit te vertellen. Niemand heeft zich ooit de volgende dag beter gevoeld na een potje ‘drunk dialing’. De tweede tip die Rachel hier geeft is dat je het zeker niet moet doen als je op date bent.

5. I love you

De drie magische woorden in iedere relatie. Voor veel mensen is het een dingetje; de eerste keer dat je ‘ik houd van jou’ tegen iemand zegt. Als je dit doet, doe het dan niet op een moment dat het heel ongemakkelijk kan zijn.

Misschien moet je het sowieso niet plannen, zoals Chandler hier doet. Want wees eerlijk, de meest memorabele ik-houd-van-jou-momenten zijn toch de keren dat het er spontaan uitfloept.

6. Relax

Mannen- en vrouwendingen bestaan niet meer. Chandler dacht in ieder geval dat een bad nemen om te ontspannen een typisch vrouwending was. Tot hij na een lange dag werken in het warme water, met heerlijk geurende olie ging zitten en volledig tot rust kwam.

Maak je je ergens druk om? Ga dan vooral ontspannen in een warm bad vol bubbels. Doe wel de deur dicht, zodat je niet gestoord wordt.

Méér Friends levenslessen…

We hebben nog meer levenslessen van Friends voor je op de volgende pagina. Na ‘liefde’ is het nu tijd voor vriendschap, waarbij zelf Unagi ons veel wijsheid bracht… (zie 11.)

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...