7 geweldige Friends herinneringen die alleen fans waarderen

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Friends bedstee

Monica, Rachel, Phoebe, Ross, Joey en Chandler. Wie kent ze niet. Bijna dagelijks is de serie wel ergens op televisie te zien. De show begon al in 1994 en daarmee zijn er heel wat herinneringen. A trip down memory lane…

Memorabele momenten van Friends

Na tien seizoenen vonden de acteurs het genoeg geweest. In 2004 zagen we dan ook de laatste aflevering. Er zijn meer dan honderd afleveringen van Friends. Er zijn dan ook veel memorabele momenten. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Friends logo

1. “How you doin?”

Joey is de grote vrouwenversierder van de vriendengroep. Hij weet vrouwen met een simpele zin voor zich te winnen. In talloze Friends afleveringen zien we dan hoe hij op een vrouw afstapt en met een glimlach ‘How you doing’ zegt. Zouden de Nederlandse vrouwen ook vallen voor deze charmeur?

2. ‘The first night’…

Ross en Emily (zouden) trouwen in Londen en daar is de rest van de ‘Friends’ natuurlijk ook bij. In het hotel gebeurt er op romantisch vlak ook iets tussen twee anderen in de groep. Hun vriendschap is er wel wat door veranderd…

3. We were on a break!

Ross en Rachel. Het droomstel wat maar geen droomstel leek te worden. Uiteindelijk kwam het op het einde toch nog goed. De jaren daarvoor kwam één zin steeds weer terug. Na een avontuurtje van Ross begon de ellende.

Ross dacht dat Rachel een pauze wilde en vond dat hij dan ook niets verkeerd had gedaan. Telkens als iemand begint over zijn avontuurtje horen we hem dan ook schreeuwen ‘We were on a break!’.

7 geweldige Friends herinneringen die alleen fans waarderen
Via: giphy.com

4. Unagi

Het woord Unagi komt uit het Japans en dit is een soort sushi. Ross associeert het woord met vechtkunst. Unagi is bij hem een complete zelfbewustheid waar de vechtsport niet zonder kan. Dit probeert hij Phoebe en Rachel duidelijk te maken.

De dames oefenen vechtkunst en moeten niets van Ross zijn theorie weten. Ross probeert de dames te laten schrikken om zijn punt te maken. Dit heeft enkele hilarische scenes tot gevolg.

7 geweldige Friends herinneringen die alleen fans waarderen
Via: giphy.com

5. Smelly Cat

Phoebe is de vreemde vogel van het stel. Dit komt ook terug in haar liedjes. Het nummer wat tot de vreemdste liedjes behoort en wat ook het meeste te horen is in de serie is ‘Smelly Cat’.

Dit nummer gaat over een stinkende kat. Het nummer wordt normaal gesproken alleen door Phoebe gezongen. In de video hieronder zie je een uitvoering waarin alle vrienden een stukje meezingen.

6. De vrienden in jongere jaren

De show laat regelmatig terugblikken zien van de vrienden in vroegere jaren. We zien dan Rachel met een enorme neus en Chandler met een fout kapsel. De persoon die het meeste opvalt, is dan Monica.

Zij had als kind behoorlijk wat overgewicht en ze heeft dan ook een behoorlijke transformatie doorgemaakt. De terugblikken geven ook een goed beeld van hoe de vriendengroep is ontstaan en hoe de vrienden in vroegere jaren met elkaar om zijn gegaan.

7 geweldige Friends herinneringen die alleen fans waarderen
Via: giphy.com

7. De bruiloft van Monica en Chandler

Dat van vriendschap soms liefde komt, blijkt wel uit de bruiloft van Monica en Chandler. Het stel is voor elkaar gemaakt, maar daar komen ze pas na vele jaren achter.

Toen Ross met Emily ging trouwen in Londen begon het liefdesverhaal van Monica en Chandler. Het leverde een aantal van de meest romantische scenes in de serie op. Het hoogtepunt is het aanzoek van Monica. Dit was onverwacht en veel kijkers hielden het daarbij niet droog.

Friends is tijdloos…

Friends is een serie die tijdloos is gebleken. Dagelijks kijken er nog velen naar de avonturen van de vriendengroep. Er doen regelmatig geruchten of de vriendengroep nog een keer te zien is. Er zijn ook al lange tijd geruchten over een film. Of het er ooit van gaat komen dat is niet zeker. Wat wel zeker is dat de vrienden bij velen een speciaal plekje in het hart hebben gekregen.

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...