The 90’s: deze 26 redenen maakten de jaren ’90 zo bijzonder!

Naast de beroemde jaren ’80 was het daaropvolgende decennium ook niet zonder belangrijke gebeurtenissen en uitvindingen. Denk aan de het eerste SMSje! En laten we het nog maar niet hebben over… wacht, dat gaan we wel doen. Dus, jaren ’80, schuif eens opzij, want hier komen de jaren ’90.

Ok, er is veel gebeurd in de jaren ’90! Helaas kunnen we niet alles hier bespreken, dus houden we ons tot deze 26 unieke zaken, die de 90’s zo bijzonder maakten! Helaas voor de Flippo’s, Fresh Prince of Bel-Air, Spice Girls of de discman… die komen de volgende keer weer aan bod! Welke van deze 26 zaken kun jij je nog herinneren?

1. GTST (1990)

Arnie Alberts, Jef Alberts, Simon Dekker, Robert Alberts, Ludo Sanders en Martine Hafkamp zijn zomaar een aantal personages uit de dagelijkse soap Goede Tijden, Slechte Tijden. 1 Oktober 1990 werd de eerste uitzending uitgezonden. Niemand kon toen weten dat we nu – 27 jaar later – nog steeds GTST voor onze kiezen krijgen.

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

2. Photoshop (1990)

Voor iedereen die wel eens foto’s bewerkt, is dit programma een must. De hele grafische industrie kan tegenwoordig niet meer zonder. Thomas en John Knoll merkte in de jaren ’80 al dat er geen programma’s waren om foto’s op de computer te bewerken. Dus bedachten ze hun eigen programma. In februari 1990 kwam dankzij een financiele injectie van Adobe Photoshop 1.0 op de markt. We laten een van de makers aan het woord.

3. De browser (1991)

De eerste browser werd geschreven door de uitvinder van het hedendaagse internet: Sir. Tim Berners-Lee. Hij noemde zijn browser WorldWideWeb, wat hij in 1991 demonstreerde bij zijn collega’s van CERN. Niet veel later werd deze browser omgedoopt tot Nexus Browser.

4. Word (1991)

In het begin van de jaren ’90 werd het besturingssysteem DOS vervangen voor Windows. Daarmee kwam ook een einde aan de populariteit van WordPerfect – op dat moment nog de meest gebruikte tekstverwerker, want Windows kwam standaard met Word. Sinds 1991 groeide de populariteit van Word als kool. Toen Windows ’95 op de markt kwam, was het over met de concurrentie.

5. Linux (1991)

Oorspronkelijk bouwde Linus Torvalds zijn nieuwe operating system voor zijn eigen Intel PC, maar tegenwoordig kunnen Google, Facebook en Twitter niet meer zonder het gratis Linux.

6. Nintendo (1991)

In 1991 kwam Nintento met de Super Nintendo oftewel de SNES op de markt. Binnenkort komt er een collectors editie van deze leuke console op de markt.

Deze inhoud wordt niet getoond. Klik hier om al onze content te tonen door onze cookies te accepteren

7. Het eerste mobieltje (1992)

Natuurlijk kennen de meeste mensen het Finse bedrijf Nokia nog. In 1992 kwamen ze met het eerste mobieltje op de markt. Deze Nokia 1011 dus.

Raymond Zachariasse

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   Vroegert
   Logo