Zo gaat het nu met de baby op Nirvana’s Nevermind cover

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Nirvana Nevermind cover

Het is alweer een lange tijd geleden. Maar liefst in 1991 kwam de grunge band Nirvana met hun Nevermind-album. De cover van deze wereldberoemde CD werd voorzien van een baby in een zwembad. Waarschijnlijk kan iedere tiener rond die tijd deze baby nog zien zwemmen. We zochten uit hoe het nu met hem gaat…

Nevermind: een groot Nirvana-succes

Laten we beginnen bij het begin. Want zonder het succes van Nirvana was deze baby niet in de picture gekomen. De grunge band was een ongekend succes eind jaren ’80 en in de jaren ’90. Met boegbeeld Kurt Cobain heeft de band de complete wereld veroverd, en niet alleen maar onder de skaters

Kurt Cobain Nirvana Nevermind optreden unplugged
Via: youtube.com (capture) | Nirvana

Het derde album van Nirvana, Nevermind, betekende meteen de grote doorbraak. Het nummer Smells Like Teen Spirit, geschreven door Cobain/Nirvana, was een kaskraker en veranderde de voorheen underground band in een commerciële topact. In totaal zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht.

Smells Like Teen Spirit
Via: Nirvana (cover)

Met natuurlijk de topper van het album:

De hoes van Nevermind

Één van opvallende zaken van het Nirvana-album Nevermind was de cover. Hierop is een zwemmende naakte baby te zien, die ogenschijnlijk zwemt naar een dollarbiljet aan een vishaak. Deze vishaak is later digitaal toegevoegd, maar het geheel symboliseert de teloorgang van jeugdige onschuld.

Nirvana Nevermind cover CD vroeger
Via: Nevermind / Nirvana (cover)

Weetjes over coverbaby: Spencer Elden

De baby op de hoes van Nevermind is ene Spencer Elden. Gezien het succes en de bekendheid van het album is het achteraf best grappig om de kleine details rondom de cover te achterhalen. Enkele leuke weetjes:

Natuurlijk heeft een naakt lief baby’tje op een wereldwijd verspreide cover geleid tot opzet. Zo was er de vraag of het pielemuisje van Spencer wel zo getoond mocht worden. In Saoedi-Arabië werd er netjes met zwarte stift overheen geklad.

Nevermind CD Nirvana
Via: flickr.com | Dave Nakayama, CC

Hoe is het nu met de Nevermind-baby?

Gelukkig heeft Spencer Elden nog van zich laten horen, dus lees op de volgende pagina verder hoe het nu gaat met de Nevermind-baby (+ foto’s)…

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...