Quiz | Alleen echte GTST-fans kunnen alle vragen beantwoorden

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

15

Door

Ruud Caris

Laatste update:

15

GTST Goede Tijden slechte tijden

GTST is inmiddels een begrip in Nederland en de serie is dan ook al vele tientallen jaren op de buis te zien bij RTL4. Elke werkdag rond de klok van 8 zitten er veel mensen aan de buis gekluisterd. Maar herinner jij je nog alles?

Goede Tijden, Slechte Tijden: in het begin

Goede Tijden Slechte Tijden is één van de langst lopende programma’s op de Nederlandse televisie en inmiddels zijn we duizenden afleveringen verder. Wat veel mensen niet weten is dat de eerste twee seizoenen van GTST gebaseerd waren op een Australische serie met de naam: The Restless Years. Ook de personages die gebruikt zijn in de Nederlandse serie zijn hieruit afgeleid.

Via: youtube.com (capture) | The Restless Years

Het succes van GTST

Maar na het tweede seizoen hebben de schrijvers dit helemaal losgelaten en gingen de inwoners van Meerdijk een eigen leven leiden. De serie werd steeds succesvoller en steeds meer mensen zijn er naar gaan kijken.

Lees ook: ‘Pittige Tijden’ met Carlo en Irene: WIE zei WAT ook alweer?!

Via: youtube.com (capture) | GTST

Intro GTST seizoen 1

Ken jij deze intro nog van GTST?

Succes en dalende kijkcijfers

De afgelopen jaren zijn de kijkcijfers flink op en neer gegaan, maar het programma is nog altijd succesvol genoeg om door te blijven gaan. Een grote leegloop zagen we in de zomer van 2005 toen binnen een aantal maanden verschillende acteurs de serie verlaten.

Dit ging onder andere om Bas Muijs, Fajah Lourens, Elle van Rijn, Inge Ipenburg, Sebastiaan Labrie, Betje Koolhaas en Victoria Koblenko. Zij gingen verder met andere zaken. Het heeft de nodige moeite gekost, maar een tijd later was de serie weer terug op het oude niveau qua kijkcijfers.

GTST 2005
Via: youtube.com (capture) | GTST

Wist je dat…?

Er zijn natuurlijk een hoop feiten te vinden over GTST, maar wist je dit?

 • In 1991, 1992, 1993, 1994 en 1995 werden ze genonimeerd voor een Gouden Televizier-ring maar ze wonnen hem pas in 1995.
 • Het beste seizoen was 2001-2002, toen er gemiddeld 1.898.000 mensen keken.
 • De cliffhanger van 2006 was het populairst met 2.108.000 kijkers.
 • De 2500ste aflevering op 28 maart 2003 was de best bekeken uitzending ooit met 2.710.000 kijkers. Dit was ook de aflevering dat Simon Dekker overleed. Wij hebben ook even voor je uitgezocht hoe het nu met hem gaat, dat lees je hier.

Lees ook: Hoe is het met ‘dokter Simon’ 27 jaar na zijn GTST-entree? (+ foto’s)

Dokter Simon - Rick Engelkes
Via: GTST (capture)

Nu ben jij aan de beurt

We hebben een leuke quiz voor je met een aantal pittige vragen! Laat vooral in de reacties onderin weten hoeveel jij er goed had van deze quiz!

Vertel het maar: ben jij een kenner?

En… wat was jouw score? Ben jij een echte GTST-kenner, of zijn die ouwe rotten al een beetje uit je geheugen verdwenen? Laat weten hoe je hebt gescoord in een reactie onderin en vergeet natuurlijk je vrienden niet uit te dagen, door dit te delen. Natuurlijk bestaat er ook de kans je opnieuw in te lezen:

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

15 gedachten over “Quiz | Alleen echte GTST-fans kunnen alle vragen beantwoorden”

 1. De G T S T over hebben zouden Minder GEKLEVIRGEN,
  op beeldscherm dan kunnen we ook een serie volgen.
  Zoals dit MOVIE / DRAMA, FAMILIE, ACTIE,
  als acteur moet in plaats laten zien dat aan het,
  acteren bent wat ziet je in MOND op MOND aan nix,
  vind woorden meer wat aan dan mensen ook,
  Kunnen genieten van een serie kijken.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...