Intro's programma's vroeger

Via: GTST, Goudkust, Vrouwenvleugel (capture)

Weet jij nog hoe het oude deuntjes van GTST, Looney Tunes, Onderweg naar morgen of Vrouwenvleugel gaan? Kijk en geniet van deze nostalgische intro’s!

Nostalgische intro’s van vroeger…

Wat hebben we vroeger wat televisie afgekeken: heerlijks nostalgische series met alle typerende acteurs, maar vooral ook die geniale intro’s! Waarschijnlijk krijg je, net als ik, meteen kippenvel als je ze weer hoort.

Sterker nog, de meeste kun je van begin tot eind mee neuriën of zingen (als er tekst bij zat). De intro’s van films waren wat dat betreft wel herkenbaar, maar minder spectaculair…

MGM film intro leeuw
Via: MGM (capture)

Waarom we intro’s niet meer zien

Om de zoveel tijd wordt een intro compleet vernieuwd. “Met de tijd meegaan”, heet dat dan. Het komt natuurlijk ook voor dat een serie er gewoon niet meer is. Juist voor deze twee gevallen is het mooi dat we internet hebben en we weer gewoon kunnen genieten van die oude intro’s of ‘leaders‘…

GTST Goede Tijden slechte tijden
Via: Goede Tijden, Slechte Tijden (capture)

Herinner jij je deze 13 nostalgische intro’s?

We hebben hier een eerste selectie gemaakt van 13 nostalgische intro’s van vroeger! Welke kun jij nog meezingen?

1. Medisch Centrum West

Wat een heerlijke serie en wat was de intro van Medisch Centrum West toch ongelooflijk gaaf… Je zat meteen weer in de ziekenhuis sfeer!

2. Merrie Melodies & Looney Tunes

Deze deuntjes van Warner Brothers en de Looney Tunes blijven hangen, of je nu in de jaren 80, 90 of 00 televisie hebt gekeken…

3. Goede Tijden, Slechte tijden

Waarschijnlijk kun je deze intro van GTST nog helemaal meezingen. Al is de intro natuurlijk veranderd in de loop der jaren; zelfde inhoud, ander jasje!

4. Onderweg naar morgen

De grote tegenhanger van GTST, maar de intro van Onderweg Naar Morgen was minstens even pakkend!

5. Big Brother 1

De eerste in zijn soort, wat een succes was het toen! Big Brother 1 was uniek en de intro was net zo cool als het programma!

6. Married… With Children

“Love and marriage”…. Je wist meteen wat er kwam, als je die woorden hoorde! Married with Children is waarschijnlijk vaak op je televisie verschenen, gezien het aantal herhalingen, dus met je kennis van de leader-song zal het ook wel goed zitten!

7. The Flying Doctors

Van de intro van The Flying Doctors werd je meteen vrolijk… wat een geweldige serie met krachtige leader!

Ken je Beverly Hills 90210 of Vrouwenvleugel nog? Kijk dan snel verder op de volgende pagina!

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

1 gedachte over “13 nostalgische intro’s van bekende tv-programma’s vroeger”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer