8 goede redenen om Zeg ‘ns Aaa nog eens te kijken

Door

Linda Groen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

3

Laatste update:

3

Mien Dobbelsteen

Zeg ‘ns Aaa was dé hit serie van de jaren 80 in Nederland. Iedereen die in die tijd jong of minder jong was, weet nog wel wie Mien Dobbelsteen en haar man Koos waren!

Zeg ‘ns Aaa was een populaire serie

Families zaten verzameld voor de buis iedere week om de levens van Mien en Koos, Lydie en Hans maar ook Lydie’s dochter Nancy en zoon Gert-Jan met zijn vriendin en later vrouw Pien te volgen. Herinner jij je deze intro nog van seizoen 1?

8 redenen om Zeg ‘ns Aaa nog eens te bekijken

Verveel jij je een beetje en heb je geen idee wat je moet doen? Een tip: gebruik deze tijd om heerlijk oude series terug te kijken. Een groot voordeel is dat je niet steeds een week hoeft te wachten om te weten hoe het verder gaat. En waarom dan niet “Zeg ‘ns Aaa” nog eens bekijken! We hebben daar in ieder geval redenen genoeg voor.

Zeg ns aaa serie seizoen 1
Via: Zeg ‘ns AAA (cover)

1. Om Carry Tefsen (Mien Dobbelsteen) nog eens de telefoon te horen opnemen

Waarschijnlijk één van de bekendste uitspraken van Zeg ‘ns Aaa door de voortreffelijke Carrie Tefsen. Alles wat zij zei was op zijn minst een grote glimlach waard, maar hoe zij de telefoon opnam weten we 30 jaar later nog precies. Met de assistente van dokter van de Ploooeeeg!

2. Omdat de intro zo’n heerlijk meezingnummer is

Als je een aflevering gaat bekijken op YouTube begint die natuurlijk met de intro van de serie. Het is nu al weer een tijdje geleden dat we die elke week hoorden, maar je zult zien, hij komt zo weer bij je terug en dan kun je hem lekker hard zetten en meezingen!

Is er soms iets met mijn nieren?
Zijn het schild- of andere klieren?
Dokter, kijk eens naar mijn buik!
Heb ik soms iets aan mijn longen?
Is die ader soms gesprongen?
En ik ruik de laatste tijd niets als ik ruik.

Zeg ‘ns Aaa

3. Omdat Zeg ‘ns Aaa toevallig wel een Televizier Ring heeft gehad!

In 1981 was Zeg ‘ns Aaa genomineerd, in 1984 was het dan zo ver, de Gouden Televizier Ring werd gewonnen! Met zo’n ring heb je echt een plaats in de Nederlandse televisiehistorie! Dat is toch wel een teken dat de serie gewoon ontzettend goed was.

Zeg ns aaa gouden televizier ring
Via: Zeg ‘ns AAA (capture)

4. Om Sjoukje Hooymaayer en Manfred de Graaf terug te zien

Zij die van 1981 t/m 1993 resp. Lydie van der Ploeg en haar vriend Hans Lansberg speelden waren geweldige acteurs. Helaas beiden overleden in 2018, het is fantastisch om ze terug te zien in hun rollen van toen!

bruiloft Lidy Hans Zeg 'ns Aaa
Via: Zeg ‘ns AAA (capture)

5. Om jezelf helemaal in de jaren 80 sfeer te dompelen

Het is zo lekker op de ouderwetse keuken weer terug te zien. Of de bekende bloemetjesbank. Oké, de serie is enigszins gedateerd, maar dat is nou juist hele leuke ervan!

bloemetjesbank Zeg 'ns Aaa
Via: Zeg ‘ns AAA (capture)

6. Om aan de jongeren van nu te laten zien wat nou eigenlijk een telefoon is

“De jeugd van tegenwoordig” weet niet eens hoe de telefoon van dokter Van de Ploeg werkt.

8 goede redenen om Zeg ‘ns Aaa nog eens te kijken
Via: Wikimedia Commons | Zutje, CC

Zulke dingen zijn ontzettend leuk om met jongeren van nu te bekijken! Het is ook vast leuk om met ze over de onderwerpen die toen heel nieuwerwets waren te kletsen, veel van deze onderwerpen zijn nu heel gewoon, of zelfs al ouderwets! Zoals in de allereerste aflevering waar Lydie een Bombaby ter wereld helpt brengen!

7. Omdat Zeg ‘ns Aaa gewoon heerlijk tolerant was

Lydie zelf was voor ze met dokter Lansing trouwde een alleenstaande werkende moeder. Dat was helemaal niet zo voor de hand liggend, toendertijd!

Andere voorbeelden zijn natuurlijk de ideale schoonzoon in de serie, die Surinamer was, een lesbisch stel dat volwaardig deel uitmaakt van de serie, Zeg ‘ns Aaa was de tijd vooruit in tolerantie. En met alles wat er in de wereld gebeurt, is dat ook wel eens leuk voor de verandering.

John Wijntak surinamer zeg ns aaa
Via: Zeg ‘ns AAA (capture)

8. Omdat een vleugje ouderwetse humor precies is wat we nodig hebben

Het is niet altijd makkelijk om de dag glimlachend door te brengen, maar een kleine (of grote) kuur van Zeg ‘ns Aaa bingewatching brengt zeker te weten een lach op je gezicht.En begin dan met Episode 1 van Seizoen 1, link hierboven onder nummer 6. Zo kom je zeker de zomer weer door, op een veilige manier waar je nog vrolijk van wordt ook!

Zeg ns aaa dvd
Via: Zeg ‘ns AAA (cover)

Jouw herinnering aan de serie

En heb jij vroeger de serie gezien? Laat ons hieronder in een reactie weten wat volgens jou de televisieserie zo fantastisch maakte!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

3 gedachten over “8 goede redenen om Zeg ‘ns Aaa nog eens te kijken”

Plaats een reactie

Share to...