A-Team

Via: The A-Team (capture)

“I love it when a plan comes together”, “Shut up, fool”, “Suckers”. Zomaar wat uitspraken uit de hitserie The A-Team. Deze actieserie uit de jaren ’80 laat zelfs nu nog z’n sporen achter. Alhoewel veel mensen deze geweldige actieserie waarschijnlijk gezien hebben, zal niet iedereen deze 15 feitjes van The A-team weten…

Nostalgie met The A-team

Maar waar ging het eigenlijk over? Het A-Team werd in 1972 naar Vietnam gezonden om daar de Bank van Hanoi te beroven. Door het stelen van het goud aldaar hoopten ze zo de oorlog in Vietnam te beëindigen.

Het verhaal van The A-Team

Ze slaagden wonderwel in hun geheime opdracht, maar toen bleek dat hun baas vermoord was door verraders en zij hun eigen onschuld niet konden bewijzen, werden ze gezien als criminelen. Iedereen kwam achter hen aan. The A-Team dook onder en kwam alleen nog in actie als er vooral dames in nood waren.

1. Remake?

Er gaan al een aantal jaren geruchten de ronde dat er een remake van de serie zou komen. Dit bericht werd tot op heden nog niet officieel bevestigd. Wij hopen althans van wel!

Via: giphy.com

2. The A-team in Nederland

In 1984 kwam bijna het voltallige A-Team naar Nederland. Bijna dus, want George Peppard was er niet bij. Hannibal dacht dat hij als enige uitgenodigd was om naar Nederland te komen. Toen hij hoorde dat – natuurlijk – het hele team werd verwacht, besloot hij om toch niet aan het hele circus mee te doen. Hij voelde zich namelijk de enige echte ster van de serie en wilde liever alle 15.000 fans voor zichzelf houden.

3. Net zo populair als The Beatles

Zoals de video boven al toont, was The A-Team mateloos populair in Nederland. 15.000 kinderen stonden de sterren op te wachten toen ze in Nederland aankwamen. De acteurs waren zelfs te zien in de TV-show van Ivo Niehe.

4. You fools!

Nu we het toch over sterren hebben, die echte ster van de serie was natuurlijk de sterke Mr. T. Hij zette deze B.A. Barracas briljant neer in de serie. Natuurlijk deed hij precies hetzelfde in Rocky III, maar met zijn bling, bling viel hij zo op, dat hij meteen horden fans verzamelde.

5. Bad Attitude

B.A., waar staat dat eigenlijk voor? Veel mensen denken meteen aan Bad Attitude, zoals ook verschillende keren in de serie uitgelegd wordt, maar eigenlijk staat B.A. voor Bosco Albert (volgens de fans) Baracus. In Spanje werd zijn naam vertaald als MA (Mala Actitud) en in Italië PE (Pessimo Elemento).

6. Bling, bling

Het goud wat Mr. T. als B.A. in de serie droeg woog tussen de 15 en 18 kilo. Je zou voor minder zo gespierd worden!

Via: giphy.com

7. Zo gek als een deur

Mr. T. was natuurlijk niet het enige populaire personage in de serie. H.M. Murdock werd al snel de nummer twee. Toch scheelde het niet veel of we moesten het zonder die gekke gast moeten doen, want het televisiestation vond hem in het begin toch niet zo’n succes.

Ze hadden het idee dat Murdock iets te overdreven werd neergezet door acteur Dwight Schultz. Gelukkig vond het testpubliek hem zo leuk dat ze ‘m er toch maar in lieten.

Nog meer The A-Team feitjes…

Benieuwd naar de enige echte pilot aflevering van The A-Team? Lees vooral verder op de volgende pagina!

Foto van auteur
Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

10 gedachten over “The A-Team: 15 explosieve feiten die je nog niet wist”

 1. BA was mijne favoriet de andere ook maar hij sprong er uit… van kleins af altijd mee naar gekeken samen met meter … zalige tijden!!! Leuk om nog is terug te zien op tv!!!!

  Beantwoorden
  • De titel A-Team is een verwijzing naar de standaardbenaming voor de kleinste legereenheid van de Green Berets (Commando’s). In hun tijd in Vietnam waren de vier hoofdpersonages uit de serie lid van zo’n A-Team.

   Beantwoorden
 2. ik heb het geluk gehad Dirk Benedict en Dwight Schultz te ontmoeten een paar jaar geleden en veel tijd met hen door te brengen. Ze zijn in het echt nog veel hilarischer. Maar uiteraard ook serieuze gesprekken gevoerd en ik heb een heleboel kunnen vragen. Geweldig om mee te maken, gelukkig heb ik nog foto’s en filmpjes ter herinnering anders zou ik het niet geloven zelf. Mijn favoriet? Heb ik niet, de dynamiek van alle vier maakte het A Team wat het was en is: geweldig!

  Beantwoorden
 3. Het volledige kwartet. Maar, als ik er toch eentje moet kiezen, dan toch H.M. Murdock. Af en toe iets té gek, maar wel altijd de vrolijke noot in het team.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer