Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze

Door

Raymond Zachariasse

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Beverly Hills 90210 televisieserie

Beverly Hills, 90210 was in de jaren ’90 een van de bekendste adressen in Amerika. Dat kwam natuurlijk omdat het bij een succesvolle tv-serie hoorde.

Wie kan zich niet Dylan, Brandon, Kelly, Steve, David en Donna meteen voor de geest halen?

Meeleven met Beverly Hills, 90210

De serie draaide om de tweeling Brandon en Brenda Walsh die naar Beverly Hills verhuisden en daar nieuwe vriendschappen maakten. Van 1990 tot 2000 genoot de wereld van deze heuse tienersoap. Aaron Spelling (van o.a. Charmed en The Love Boat) deed de productie.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (cover)

Even terugblikken…

Als je helemaal vergeten bent (of verdrongen hebt) waar de de serie over ging, dan hebben we hier nog een leuke terugblik voor je.

Wist je dat…

  • Het eerste seizoen van de serie was geen succes. Fox wilde de verdere opnames bijna annuleren… Gelukkig deden ze dat toch niet!
  • Dankzij de show werden de namen Dylan en Branden tussen 1992 en 1994 populair in Zweden, terwijl ze daarvoor bijna niet voorkwamen.
  • Uiteindelijk werden er 295 afleveringen van Beverly Hills 90210 gemaakt.
  • Na het einde van de serie kwam er Melrose Place, als een spin-off van Beverly Hills 90210.
Beverly Hills 90210
Via: youtube.com (capture) | Jan Schmelter

BH90210 

Wist je dat Beverly Hills, 90210 een comeback maakte? Ja, echt waar! In 2019 keerde de serie terug met nieuwe afleveringen. 29 jaar na het succes van de serie in de jaren 90. Veel, maar niet alle, originele acteurs deden mee.

Jason Priestley (Brandon), Shannen Doherty (Brenda),Jennie Garth (Kelly), Tori Spelling (Donna), Brian Austin Green (David), Gabrielle Carteris (Andrea) en Ian Ziering (Steve). De serie kwam op Fox, maar werd na één seizoen opnieuw afgeblazen. Dit is de trailer van BH90210!

Zo gaat het vandaag met de acteurs

Allemaal leuk en aardig, maar hoe staat het nu met de cast? Wij zochten het uit. Onze bevindingen lees je hieronder!

Jouw favoriete BH90210 acteur. Wie vond jij de grootste hottie van de show?

Laat het weten in een reactie onderin!

1. Dylan McKay – Luke Perry

Dylan was de super hunk en anti-held van de serie. Zijn karakter was losjes gebaseerd op James Dean. Dus ruige bolster, blanke pit.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Hij werd gespeeld door Luke Perry. Luke scoorde nog enkele rollen in tv-series als OZ en Jeremiah. Ook was hij nog te zien in films als The Fifth Element en Buffy the vampire slayer (niet de serie).

Niet geheel onverdienstelijk leende hij zijn stem aan een aantal getekende series zoals The Simpson (de halfbroer van Krusty de clown), Johnny Bravo en Family Guy, bijna allemaal als zichzelf overigens.

Luke werd in februari 2019 opgenomen in het ziekenhuis na een zwaar herseninfarct. Hij overleed op 52-jarige leeftijd. Een foto uit 2017:

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Wikimedia Commons, Gage Skidmore, CC

2. Brandon Walsh – Jason Priestley

Brandon had samen met zijn zus Brenda de hoofdrol in de serie. Hij had wat met journalistiek en was de juiste persoon voor als je in de problemen zat. Brandon had altijd wel een luisterend oor voor je.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Ook Jason, de acteur, bleef na Beverly Hills, 90210 actief in de tv-wereld. Hij speelde rollen in My name is Earl en Side order of life.

Ook regisseerde hij verschillende afleveringen van de serie Secret Life en zelfs een aflevering van de Beverly Hills, 90210 spinoff 90210. Jason is 53 jaar.

3. Brenda Walsh – Shannen Doherty

Brenda was de tweelingzus van Brandon en verliefd op Dylan.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Shannen Doherty is nog even in het stalletje gebleven van Spelling, want zij speelde ook in de hitserie Charmed. Als Prue Halliwell maakte ze samen met haar zussen het leven van demonen zuur.

Ze speelde ook nog in de film Mallrats. In 2008 keerde ze terug naar Beverly Hlls voor de spin-off 90210. Ook Jennie Garth speelde mee.

In 2016 maakte ze bekend dat ze borstkanker had. Er volgden uitzaaiingen, een verklaring dat ze genezen was. Helaas, in 2020 verklaarde ze dat de kanker terug is en ze terminaal verklaard is. In 2023 scheidde ze ook nog eens van haar ex-man. We leven met haar mee. Shannen is 52 jaar oud.

Sometimes there’s just so much to say that you have nothing to say… ya know?

Geplaatst door Shannen Doherty op Zondag 30 december 2018

4. Kelly Taylor – Jennie Garth

Kelly was de beste vriendin van Brenda. In het begin was ze een verwend nest. Omdat ze verliefd was op Dylan moest ze concurreren met Brenda. Ze bleven echter vrienden.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Jennie was na het stopzetten van de serie ook op zoek naar werk. Er werd overwogen om haar aan te nemen voor de rol die Shannon Doherty achterliet bij Charmed. Uiteindelijk viel de keuze toch op Rose McGowan. In 2007 deed ze nog mee aan Dancing with the stars.

Een jaar later trad ze weer op als Kelly in de Beverly Hills spin-off 90210. Wil je haar danskunsten zien?

Hier een recente foto van Jennie! Ze is nu 51 jaar. Wat ziet ze er goed uit he?

5. Donna Martin – Tori Spelling

Donna was aan het begin van de serie een verlegen meisje. Zoals zoveel meisjes was ze gek op kleding en jongens, maar ze wilde maagd blijven totdat ze ging trouwen.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Tori Spelling is vooral bekend door haar bekende vader en tevens producent van Beverly Hills, 90210. Haar vader, Aaron Spelling produceerde The Love Boat, T.J. Hooker, Hotel en Saved by the Bell. Tori mocht in alle series een rol spelen.

Sinds 2007 is Tori officieel een trouwambtenaar. Ze wil vooral homoseksuele koppels in het echt verbinden en deze huwelijken laten zien in haar reality-soap Love Inn, waarin ze laat zien hoe het is om een hotel uit te baten met haar man. Ze is 50 jaar.

6. Steve Sanders – Ian Ziering

Rijke Steve Zanders worstelde vooral met het feit dat hij geadopteerd was. Later kreeg hij een goede band met zijn ex-vriendin Kelly, waardoor hij toch – mede ook door de ouders van Brandon en Brenda – uiteindelijk een echte familie kreeg.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Ian had na Beverly Hills nog wat gastrolletjes, maar maakte daarmee niet zoveel indruk.

Tegenwoordig heeft hij wel succes met een serie B- (of zelfs C-)films. Deze Sharknado-reeks gaat over haaien die opgezogen worden door een tornado en daarna overal weer terecht komen. Ian is de held die jaagt op de bijtgrage beesten. Ian Ziering is 59.

Zo ziet hij er vandaag uit!

7. David Silver – Brian Austin Green

David was graag het populaire mannetje in Beverly Hills. Hij was de DJ van de school en verliefd op Donna Martin.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Brian is vooral bekend gebleven door zijn huwelijk met de 13-jaar jongere Hollywood babe Megan Fox. Haar kennen we dan weer hoofdzakelijk van Transformers.

Brian speelde wat gastrollen in Sabrina, the teenage witch en Saved by the Bell. Tegenwoordig produceert hij ook muziek. Brian is 49 jaar oud en heeft drie zonen.

8. Andrea Zuckerman – Gabrielle Carteris

Andrea was het verlegen meisje met de bril. Zij werd een goede vriendin van Brandon, mede omdat ze samen aan de schoolkrant werkten. Zij als hoofdredacteur en hij als journalist. Later ontstond er (bijna) een romance tussen Andrea en Brandon.

Beverly Hills 90210 cast: zo gaat nu met ze
Via: Beverly Hills 90210 (capture)

Gabrielle was tijdens de opnames een van de oudste actrices. Toen ze auditie deed voor de rol van Andrea was ze 29. Daar loog ze over, want ze was bang dat ze anders de rol van student niet had gekregen. Nu is ze 62 jaar.

Na Beverly Hills kreeg ze nog een eigen talkshow (Gabrielle) en was ze te bewonderen in series zoals Touched by an Angel, King of the Hill, NYPD Blue, JAG, en Criminal Minds.

Tegenwoordig is ze de president van SAG-AFTRA (Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists). Deze vakbond maakt zich hard voor de rechten van acteurs, journalisten, presentators, muziekartiesten en stemacteurs. Een dame om rekening mee te houden dus.

9. Jim Walsh – James Eckhouse

Vader Jim was, samen met zijn vrouw Cindy, een van de belangrijkste raadgevers in de serie. Iedereen kwam wel bij hem langs voor advies. Jim was accountant voor zijn beroep.

Beverly Hills 90210
Via: youtube.com (capture) | Jan Schmelter

James speelde in 2012 de rol van senator Boynton in The Avengers. Ook heeft hij een aantal afleveringen van Beverly Hills, 90210 en Once and Again geregisseerd. Tegenwoordig geeft hij acteerlessen. Hij is 68 jaar oud.

10. Cindy Walsh – Carol Potter

Cindy Walsh had in de serie ook een duidelijke adviesrol. Daarnaast was ze erg huiselijk – vooral rond de feestdagen – en geloofde ze in de goedheid van de mensen. Als haar kinderen zwervers mee naar huis brachten, was dat geen enkel probleem.

Beverly Hills 90210
Via: youtube.com (capture) | Jan Schmelter

Carol had na Bevery Hills, 90210 verschillende gastrollen in o.a. Providence, NYPD Blue, Crossing Jordan en JAG. Tegenwoordig is ze niet veel meer actief als actrice. Ze is 75 jaar oud.

Jouw herinnering aan Beverly Hills 90210

Wat herinneren jullie je nog van de serie? We lezen het graag terug in de comments hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Raymond Zachariasse is een Nederlandse schrijver van vooral jeugd- en prentenboeken. Geboren en getogen in Woerden sinds 9 September 1969. Veel van zijn verhalen zijn gebaseerd op zijn jeugd en spelen zich af in Woerden en omstreken. Sinds zijn jeugd heeft hij een grote interesse in het fantastische en mystery en daardoor is het geen geheim dat veel van zijn verhalen ook afspelen in verre oorden.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...