Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Laatste update:

0

Brandon, Brenda, Kelly, Dylan, Steve, Donna en David. Als je die namen herkent, dan heb jij vroeger ook gekeken naar Beverly Hills 90210.

Maar als je diehard fan was, zoals ik, dan had je een ware Beverly Hills obsessie en die ging verder dan kijken en moest je natuurlijk ook de merchandise hebben…

Beverly Hills 90210: verslavend!

Als je niet zonder je wekelijkse dosis Beverly Hills-drama kon, als je dagelijks behoefte had aan deze tieners/jongvolwassenen, dan was er nog tastbare meuk! Heel veel Beverly Hills 902010 merchandise, passend bij de popcultuur die toen in opkomst was, kon je toen kopen.

Beverly Hills 90210
Via: Beverly Hill 90210 (capture)

De show was razend populair. Iedereen had het er de volgende dag over. En de Beverly Hills meuk was niet aan te slepen, zelfs hun kleding was (toen) cool…

Jouw 90210 verzameling? Aan welke Beverly Hills 90210 merchandise gaf jij je laatste guldens en franks uit? We hebben 10 nostalgische zaken van vroeger, naast de bekende videobanden, cassettes of Cd’s. Welke herken (of mis) je hier?

Laat het ons weten in een reactie onderin.

De Beverly Hills intro (met gitaar)

We kunnen natuurlijk niet beginnen, zonder die nostalgische coole intro. Kun jij hem nog meezingen?

Beverly Hills 90210 items…

Ok, de DVD kun je dus steeds in huis halen, maar vroeger hadden echte fans meer in huis dan alleen de beelden. We blikken terug naar Beverly Hills 90210 merchandise van toen…

1. De 90210-poppen

Speelgoedmaker Mattel (inderdaad, bekend van de Barbie) bracht in de jaren 90 een serie poppen uit van de serie. Iedere hoofdrolspeler (behalve Steve en David) had een eigen pop die levensecht leek.

Zo was ik zelf trotse eigenaresse van de Dylan Doll. Deze had net als de echte Dylan veel om over na te denken, dus de rimpels op zijn voorhoofd waren prominent aanwezig.

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde
Via: ebay.com

Als je nog een pop in je collectie mist, dan kun je voor een paar tientjes via Ebay alle poppen opkopen. ‘A dream come true’ voor de echte fans?!

2. Beverly Hills Kauwgom

Kauwgum kanen was vroeger een leuke bezigheid. Daar speelden de makers van de serie Beverly Hills 90210 goed op in. Samen met kauwgomfabrikant Amurol, werd kauwgum met stickers van de serie op de markt gebracht en ja hoor, ook die sloegen aan bij het jonge publiek.

Ze waren voor de losse verkoop, wat betekende dat ze eigenlijk ontzettend duur waren. Voor 1 Beverly Hills 902010 kauwgompje betaalde je bijna evenveel als een heel pak Donald Duck kauwgom!

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde
Via: ebay.com

3. Die posters boven je bed

Vroeger hingen alle kinderkamers vol met posters van popidolen. Vaak hing er ook een poster van Beverly Hills 90210 tussen.

Er was een groepsfoto die op bijna alle officiële merchandise en muziekcovers werd gebruikt. Hing deze ook op jouw kamer?.

Beverly Hills 90210 serie vroeger
Via: flickr.com | Jason ScottFollow, CC

4. 90210-dekbed

Slapen voor een echte fan was natuurlijk beter in slaaptextiel van je favoriete serie. Sliep je vroeger onder een Beverly Hills 90210 dekbed?

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde
Via: Etsy / Beverly Hills 90210

5. Beverly Hills kleding

Had je een trui of t-shirt van de serie met het logo of alle hoofdrolspelers erop? Er waren ook veel fake t-shirts bijvoorbeeld. Als je een echte had, doorstond het 1001 wasbeurten zonder vaal te worden, want die wilde je toch wel iedere schooldag aan.

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde
Via: Amazon / Beverly Hills 90210

En als je er nog steeds eentje wilt, je kunt ze nog steeds nieuw en gebruikt online aanschaffen. Misschien leuk voor als je met een groep vrienden van toen een Beverly Hills 90210-marathon maand inlast.

6. Stickerboek met spaarplaatjes

Ieder seizoen kwam er ook een stickerboek van Beverly Hills 90210 uit. Het stickerboek zelf was een soort herhaling van het afgelopen seizoen. Het doel was natuurlijk om al die stickers te verzamelen.

Dat kon op 2 manieren, meteen alle vellen in één keer kopen of losse zakjes waar een paar in zaten. Bij het laatste duurde het natuurlijk langer om de juiste stickers te sparen om een vol boek te krijgen, maar ja kon jij met je zakcentjes alles in één keer kopen? En dat was toch ook niet spannend?!

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde

7. Al je schoolspullen…

Had je dingen voor school nodig, dan waren er altijd artikelen zoals agenda, potlood, schrift en pen van Beverly Hills 90210.

Ik kan mij nog herinneren dat oudere vrienden en vriendinnen een agenda hadden van Beverly Hill 90210 en oh wat was ik jaloers ;). Tassen, bekers, broodbakjes, rugzakken en last but not least: een pennendoos natuurlijk!

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde
Via: Ebay / Beverly Hills 90210

8. Speciale editie ‘Hot Wheels’

In sommige speciale gevallen gaat ook speelgoedfabrikant ‘Hot Wheels’ de samenwerking aan met Hollywood blockbusters en verschijnt er zelfs een speelgoed auto van een film of serie…

Zo kreeg Homer al eens een eigen vierwieler, maar ook Beverly Hills 90210 was populair genoeg om mee samen te werken. Zo bracht Hot Wheels in samenwerking met de makers van de serie een Mustang ’65 Beverly Hills 90210 editie uit.

Fun fact, daar reed hunk Brandon ook in.

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde
Via: ebay.com

9. Parfums, lekkere luchtjes

Iedere artiest brengt tegenwoordig een eigen parfum op de markt. In de tijd van Beverly Hills 90210 was dit nog heel bijzonder, zeker voor een tv-programma.

Beverly HIlls 90210 parfum
Via: bol.com / Beverly Hills 90210

Het luchtje Torand uit 1992 was een grote hit, dus kwam er bijna ieder jaar een nieuwe parfum uit. De één nog viezer dan de andere maar daar ging het ons niet om. Dit luchtje stond naast Miss Sporty!

10. Fan magazine

Als je alle ins en outs over het privé leven van de cast van Beverly Hills 90210 wilde weten, dan kocht je het fan magazine (en de nodige tijdschriften waar een los artikel over een hoofdrolspeler stond met foto die je nog niet had).

.

11. 90210 in stripboeken!

Geloof het of niet maar er waren zelfs stripboeken van Beverly Hills 90210! Moet niet gekker worden!

Beverly Hills 90210: 11 zaken die je vroeger spaarde
Via: mycomicshop.com

10 jaar genieten van Beverly Hills 92010

Hoewel het eerste seizoen geen succes was, besloot Fox toch een tweede serie uit te zenden en daar zijn wij met zijn allen heel blij 10 jaar blij mee geweest.

Wie kende West Beverly High nog niet? Daar wilde toch iedereen op school zitten?! Wil je weten hoe het nu met Brandon, Brenda, Kelly, Steve, Donna en David (en Andrea) gaat?

Jouw 90210-spullen?

Welke van bovenstaande items herken jij nog of zijn we nog iets vergeten? Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...