As The World Turns ATWT soap televisie serie

Via: CBS / As the World Turns (capture)

Wistt jij nog waar ATWT voor staat? Dan ben je een echte die hard ‘As The World Turns’-fan geweest. Schaam je niet, het was ook een geweldig dramatische soapserie. Intriges, gebroken harten, affaires, verborgen liefdes, moord, ontvoering.ATWT leek een alledaagse soapserie maar er is heel wat gebeurd wat op zijn zachtst, bijzonder, mag worden genoemd. Daarom zochten wij uit hoe het nu met de cast van deze bijzondere serie gaat.

As The World Turns: niet zomaar een soap

De retro soap begon in 1952 op de radio, was zo populair, dus toen de televisie bij iedereen zwart wit beeld gaf, ging ATWT mee met zijn tijd. In de jaren begon de serie echt te lijken op hoe wij het ons herinneren. In 2010 hield de langslopende Amerikaanse soapserie ermee op, 2 jaar erna was dat bij ons het geval. Verlang jij soms ook terug naar Oakdale en haar inwoners? Deze intro’s nemen je even terug.

De familie Hughes uit ATWT

As The World Turns is voor altijd in ons geheugen gegrift. De familie Hughes waarvan, in onze generatie van de jaren ’80/ ’90, Nancy (the Godmother), Kim en Bob de scepter zwaaiden. Het ziekenhuis waar zij werkten stond, naast hun huis, centraal in de serie. Het was duidelijk dat in Oakdale voldoende geld was. Iedereen leek advocaat, rechercheur/ politieagent of arts te zijn. Tom Hughes werkte in het ziekenhuis, Margo Hughes was rechercheur. Bob was hoofd van de afdeling in het ziekenhuis.

.

Een hechte gemeenschap

Het was een welvarende hechte gemeenschap wat vaak werd opgeschud door drama. Dus van werken kwam weinig terecht. Het was duidelijk dat deze familie en hun aanhang een verheven status genoten, of in ieder geval dit dachten. Je moest hen dan ook niet dwarsbomen, hoe lief en respectabel zij ook eruit zagen.

Waarom vonden wij ATWT 54 jaar spannend?

Zeepfabrikant Procter & Gamble, vergelijkbaar met onze Unilever, had veel invloed op de serie, dus niet alles kon en mocht. Zo mocht abortus lange tijd niet in de serie voorkomen, homoseksualiteit kwam niet tot nauwelijks voor en bijna iedereen in de serie was van goede komaf. Echte armoede had je niet. Een verkrachting in de serie is eruit gehaald omdat dit te heftig zou zijn.

Toch was er veel wat wel mocht van de sponsor. Zo mocht moord dan weer wel, ontvoering van kinderen was geen issue, verstoten van kinderen al helemaal niet, alcoholisme kwam ook nog voorbij, maar vreemdgaan was toch wel de meest populaire zonde om te begaan. En wie was dan de vader van het kind? Geen van de kinderen leek te zijn van wie wij dachten. Drama genoeg dus!

Om de spanning erin te houden, werd er van alles verzonnen om het geluk van de familie Hughes te dwarsbomen. Lucinda Walsh was dé persoon die je moest bellen als je de familie Hughes een hak wilde zetten. Zij deed maar al te graag mee. Het maakte haar niet uit welke Hughes ze kwetste. Maar zonder haar had de familie voldoende te verduren.

Lucinda As The World Turns ATWT cast
Via: youtube.com (capture) | CBS

Hoe keurig zij ook leken, ze hadden allemaal een diep, duister geheim. Zelfs Holden en Lily waren niet eerlijk tegen elkaar. En James Stenbeck, de ultieme slechterik, kende al die geheimen en maakte daar handig misbruik van. Oh, wat was hij slecht! Samen waren zij een doorn in het oog van de familie, wat een team of terror!

James As The World Turns ATWT cast
Via: youtube.com (capture) | CBS

Coole weetjes over ATWT

54 jaar drama is natuurlijk heel wat. Gek om te bedenken dat jij maar ook je oma naar deze serie heeft gekeken. Wist jij dat:

 • Alle acteurs uit de originele cast inmiddels overleden zijn?
 • Don Hastings het record houdt van het langst dezelfde televisierol spelen?
 • De rol van Tom Hughes door 13 verschillende acteurs vertolkt is?
 • Lucinda ook in GTST te zien is?
 • John Hensley ook in Beverly Hills 90210 speelde?
 • Collier een expert is in Wing Chun Kung Fu, vandaar die spieren!

De hoofdpersonen van ATWT: hoe is het nu?

In 2012 zou de wereld vergaan dus besloten de makers van de serie in 2010 dat de koek op was. ATWT zou van de buis verdwijnen. Dat viel niet goed bij de fans. Gelukkig is de wereld niet verwoest, maar de serie is helaas echt gestopt. Mis jij de serie en deze hoofdpersonen? Wie van de cast was jouw favoriet maar ook het meest spraakmakend? Hoe zou het daar nu mee gaan? We zochten de hoofdpersonen van As The World Turns op, bekijk ze op de volgende pagina.

Foto van auteur
Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

22 gedachten over “As The World Turns: zo gaat het nu met de cast van ATWT”

 1. Zo heerlijk om de serie te volgen toen…was toen 18 jaar en eerlijk is eerlijk, mis hem nog steeds, ben nu 58 …kon mij er heerlijk in verliezen!

  Beantwoorden
 2. Super fan van..jaaren gekeken zo jammer dat het niet meer op tv komt..
  Ik mis het heel.erg ik keek smorgens smiddags en savonds werd het na een tijd ook nog herhaald.

  Beantwoorden
  • Ik zou hem ook graag willen terug zien en het lijk me helemaal leuk als ze het vanaf het begin laten zien wij zijn in Nederland uiteindelijk veel te laat ingestapt. Mijn grootste dank aan RTL dat wij deze serie hebben mogen zien

   Beantwoorden
 3. Het wad een strijd bij ons. Want je had days of our lives en as the World Turns.

  Atwt was eerst op sky channel en heeft het gewonnen van vele series. Ja ik mis het nog steeds. Smorgens de herhaling dan in de avond het vervolg en als je dat had gemist kon je het nog midden in de nacht bekijken. Wie vond ik geweldig. Lilith en was verliefd op duncan en holden?

  Beantwoorden
 4. Van mij mag de serie wel weer terug komen.
  Was er verslaafd aan.
  Dan kan ik weer kijken.
  Tegenwoordig is er toch niks op tv.

  Beantwoorden
 5. Wat kunnen we doen dat deze serie wordt herhaald op TV. Mis het nog steeds. Wie gaat daarover? Er zijn zoveel mensen die het graag nog eens willen kijken.

  Beantwoorden
 6. Was super verslaafd hieraan.
  Samen met me moeder kijken en later alleen in zelf.Mijn zoon vernoemt naar diego en damian.
  En die dvd box met de laatste aflevering. Meerder keren al eens terug gekeken. Wat een gemis.

  Beantwoorden
 7. Wat zou ik ATWT graag nog in de herhaling zien! Was verslaafd aan deze serie. Wanneer ik het niet kon zien nam ik het op om terug te kijken. Dat werd destijds regelmatig ‘ bingen ‘ .

  Beantwoorden
 8. Zag de acteur die Will Munson speelde bij de serie Chicago PD, en moest terug denken aan de tijd dat de serie draaide, ik keek iedere dag samen met mijn dochter , het was ons moeder- dochter tijd.
  Jammer dat hij niet herhaald wordt.

  Beantwoorden
 9. Was een geweldige soap, jammer dat het niet meer herhaald word, samen met me ma zaten we voor de tv, mijn twee jongens zijn naar Damian en Mike vernoemd

  Beantwoorden
 10. Wat hebben mijn moeder en
  Ik genoten van deze serie , heerlijk genietend van de verhalen van de alle familie’s Vreselijk toen de serie stopte , van mij mag de serie herhaling !!

  Beantwoorden
 11. Het mag van mij terug komen op de televisie was een goede serie mijn kleindochter is naar 1 van de spelers vernoemd en dat is Jennifer

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer