As The World Turns cast: zo gaat het de ATWT acteurs

Door

Zuleikha Meijen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

23

Laatste update:

23

As The World Turns ATWT soap televisie serie

Wist jij nog waar ATWT voor staat? Dan ben je een echte die hard ‘As The World Turns’-fan geweest. Schaam je niet, het was ook een geweldig dramatische soapserie. Intriges, gebroken harten, affaires, verborgen liefdes, moord, ontvoering…

ATWT leek een alledaagse soapserie, maar er is heel wat gebeurd wat op zijn zachtst, bijzonder, mag worden genoemd. Daarom zochten wij uit hoe het nu met de cast van deze bijzondere serie gaat.

As The World Turns: niet zomaar een soap

De retro soap begon in 1952 op de radio, was zo populair, dus toen de televisie bij iedereen zwart wit beeld gaf, ging ATWT mee met zijn tijd. In de jaren begon de serie echt te lijken op hoe wij het ons herinneren. In 2010 hield de langslopende Amerikaanse soapserie ermee op, 2 jaar erna was dat bij ons het geval.

Verlang jij soms ook terug naar Oakdale en haar inwoners? Deze intro’s nemen je even terug.

De familie Hughes uit ATWT

As The World Turns is voor altijd in ons geheugen gegrift. De familie Hughes waarvan, in onze generatie van de jaren ’80/ ’90, Nancy (the Godmother), Kim en Bob de scepter zwaaiden. Het ziekenhuis waar zij werkten stond, naast hun huis, centraal in de serie.

Het was duidelijk dat in Oakdale voldoende geld was. Iedereen leek advocaat, rechercheur/ politieagent of arts te zijn. Tom Hughes werkte in het ziekenhuis, Margo Hughes was rechercheur. Bob was hoofd van de afdeling in het ziekenhuis.

Een hechte gemeenschap

Het was een welvarende hechte gemeenschap wat vaak werd opgeschud door drama. Dus van werken kwam weinig terecht.

Het was duidelijk dat deze familie en hun aanhang een verheven status genoten, of in ieder geval dit dachten. Je moest hen dan ook niet dwarsbomen, hoe lief en respectabel zij ook eruit zagen.

Waarom vonden wij ATWT 54 jaar spannend?

Zeepfabrikant Procter & Gamble, vergelijkbaar met onze Unilever, had veel invloed op de serie, dus niet alles kon en mocht. Zo mocht abortus lange tijd niet in de serie voorkomen, homoseksualiteit kwam nauwelijks voor (af en toe wel – kijk maar naar onderstaand filmpje!) en bijna iedereen in de serie was van goede komaf.

Echte armoede had je niet. Een verkrachting in de serie is eruit gehaald omdat dit te heftig zou zijn…

Moord, alcoholisme en vreemdgaan

Toch was er veel wat wel mocht van de sponsor. Zo mocht moord dan weer wel, ontvoering van kinderen was geen issue, verstoten van kinderen al helemaal niet, alcoholisme kwam ook nog voorbij, maar vreemdgaan was toch wel de meest populaire zonde om te begaan.

En wie was dan de vader van het kind? Geen van de kinderen leek te zijn van wie wij dachten. Drama genoeg dus!

Om de spanning erin te houden, werd er van alles verzonnen om het geluk van de familie Hughes te dwarsbomen. Lucinda Walsh was dé persoon die je moest bellen als je de familie Hughes een hak wilde zetten. Zij deed maar al te graag mee.

Het maakte haar niet uit welke Hughes ze kwetste. Maar zonder haar had de familie voldoende te verduren.

Lucinda As The World Turns ATWT cast
Via: youtube.com (capture) | CBS

Hoe keurig zij ook leken, ze hadden allemaal een diep, duister geheim. Zelfs Holden en Lily waren niet eerlijk tegen elkaar.

En James Stenbeck, de ultieme slechterik, kende al die geheimen en maakte daar handig misbruik van. Oh, wat was hij slecht! Samen waren zij een doorn in het oog van de familie, wat een team of terror!

James As The World Turns ATWT cast
Via: youtube.com (capture) | CBS

Coole weetjes over ATWT

54 jaar drama is natuurlijk heel wat. Gek om te bedenken dat jij maar ook je oma naar deze serie heeft gekeken. Wist jij dat:

 • Alle acteurs uit de originele cast inmiddels overleden zijn?
 • Don Hastings het record houdt van het langst dezelfde televisierol spelen?
 • De rol van Tom Hughes door 13 verschillende acteurs vertolkt is?
 • Lucinda ook in GTST te zien is?
 • John Hensley ook in Beverly Hills 90210 speelde?
 • Collier een expert is in Wing Chun Kung Fu, vandaar die spieren!

As The World Turns cast: hoe is het nu?

In 2012 zou de wereld vergaan dus besloten de makers van de serie in 2010 dat de koek op was. ATWT zou van de buis verdwijnen. Dat viel niet goed bij de fans. Gelukkig is de wereld niet verwoest, maar de serie is helaas echt gestopt.

Hoe zou het nu, 13 jaar na de laatste aflevering gaan? We zochten de hoofdpersonen van As The World Turns op!

As The World Turns: jouw herinneringen. Mis jij de serie en deze hoofdpersonen? Wie van de As The World Turns cast was jouw favoriet maar ook het meest spraakmakend?

Laat het weten in de comments onderin!

1. Nancy Hughes – Helen Wagner

Eerder noemden wij haar al de Godmother en dat was zij ook. Een tijdlang was haar stem ook hoorbaar als vertelster. Zij nam je mee in het verhaal. Zij was de matriarch van de familie Hughes, de lijm die alles bij elkaar hield.

Nancy Hughes McClosky was vanaf de 1e aflevering in 1956 te zien en de rol is altijd door dezelfde actrice vertolkt. Dat is in de showbiz heel uitzonderlijk.

Nancy Hughes As The World Turns ATWT cast
Via: youtube.com (capture) | ackgh73994

Haar dood was een hele schok voor de fans. Ze kreeg uiteindelijk een Lifetime Achievement Award voor haar rol in mei 2004. In 2010 overleed Helen en met haar eigenlijk ook de serie.

2. Kim – Kathryn Hays & Bob – Don Hastings

Nancy en Bob waren naast Nancy de spil van de familie. Hun huis was voor hun kinderen en kleinkinderen een veilige haven, een plek om tot rust te komen van alle hectiek.

In het echte leven speelde de serie ook een grote rol in het leven van alle acteurs. Zo hadden zij eigenlijk geen tijd voor andere rollen en werden zij langzaam één met hun rol en het is moeilijk ze niet te zien als Kim en Bob.

As The World Turns cast: zo gaat het de ATWT acteurs
Via: As The World Turns (capture)

Na de serie hebben zij zich dan ook niet aan veel nieuws gewaagd. Ze waren natuurlijk ook al op leeftijd en hadden voldoende centjes verdiend. Don Hastings is inmiddels 89 jaar.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

Kathryn had een ster gekregen in de Princeton’s Walk of Fame. Dat zegt wel heel wat! Op 25 maart 2022 is Kathryn overleden.

3. Tom – Scott Holmes & Margo – Ellen Dolan

Zij leken het meest stabiele stel uit de serie maar ook zij kregen heel wat te verduren. Advocaat Tom Hughes trouwde met agente Margo Montgomery nadat hij eerst wat met haar tante Maggie had, keep it in the family, zeg maar.

Ondanks hun liefde voor elkaar, was ook hier altijd wat mis. Zo werden ze door Mr. Big ontvoerd, gingen allebei vreemd, kregen een buitenechtelijke relatie en oei, Margo werd toen zwanger. De vader van haar kind, Hal Munson de stoere collega-agent, bleef volharden en ontdekte uiteindelijk de waarheid. En nóg bleef dit stel bij elkaar.

Tom Margo As The World Turns ATWT soap
Via: Wikimedia Commons | As the World Turns, CC

Ellen (67 jaar) is nog steeds actrice maar je ziet haar steeds minder op het witte doek. Haar laatste wapenfeit is een rol in de film Molly’s Game in 2012.

Scott is met pensioen maar geniet van een aantal awards voor Outstanding Supporting Actor voor zijn rol als Tom Hughes. Hij is 71 jaar.

Deze media wordt niet getoond.

Klik op dit blok om ALLE externe media op Vroegert te tonen, door deze cookies te accepteren of bekijk onze voorwaarden onderin.

.

4. Holden – Jon Hensley & Lily – Martha Byrne

Wat een drama was het altijd tussen deze twee. Ze hielden veel van elkaar en kwamen bij elkaar, gingen scheiden en vonden elkaar weer. Maar er stond altijd iets tussen hen.

Damian, de ex van Lily en vader van haar zoon Luke, zorgt voor de nodige zorgen en later gooit Molly ook roet in het eten. Gelukkig eindigt het goed voor deze 2.

593

Jon (57 jaar) is in het echt getrouwd met Emily uit ATWT. Dus de serie heeft ook liefde voortgebracht. Helaas zijn ze in 2015 uit elkaar gegaan. John richt zich tegenwoordig niet meer op film, maar op muziek. In 2021 bracht hij een nummer uit: ‘I see heaven’.

Martha is 53 jaar en zoekt het tegenwoordig op internet. Zij is te zien in de webserie Anacostia. Als één van de weinige ATWT sterren is ze actief op Instagram. Zo zien zij en haar man er nu uit:

5. Lucinda Walsh – Elizabeth Hubbard

Dochter van Lucinda, Lily, had vaak genoeg van haar dominante moeder. Lucinda was beschermend en vaak ging ze daarin veel te ver. Lucinda had wat huwelijken achter de rug. Uit haar eerste huwelijk kreeg ze dochter Sierra die ze jarenlang niet mocht zien. Lily adopteerde zij illegaal, omg!

Deze zakenvrouw ging over lijken en zat zelfs jarenlang achter Craig Montgomery, de man van Sierra, aan. Lijkt wel een uitzending van Jerry Springer! De relatie tussen moeder en dochters was altijd gespannen, ook al bedoelde mams het goed.

As The World Turns cast: zo gaat het de ATWT acteurs
Via: youtube.com (capture) | thmspierson

Ook zij speelde in de serie Anacostia. Daarnaast kun je haar ook bewonderen in Die Hard, The Good Wife en The Blacklist. Op 8 april 2023 is zij overleden op 89jarige leeftijd.

6. Carly – Maura West & Jack – Michael Park

CarJack, dit was echt een onmogelijke liefde. Hield Jack van Carly en andersom? Zo leek het vaak niet. Carly had een slechte reputatie en Jack geloofde vaak als enige in haar, maar toch beschaamde zij keer op keer zijn vertrouwen.

Jack, broertje van Holden, is niet zo gelukkig in de liefde. Toch geven ze elkaar het ja-woord in het laatste seizoen. Eind goed, al goed?! Wat denk jij?

Jack Carly ATWT
Via: ATWT / youtube.com (capture) | WorldTurner

Maura West is 51 jaar oud. Na ATWT speelde ze nog een rol in The Young and the Restless. In 2000 hertrouwde ze met ATWT mede acteur Scott DeFreitas, met wie ze 4 kinderen kreeg. Zo zien zij en haar man er nu uit!

Michael blijkt een theater en musical liefhebber en heeft voor zijn optredens meerdere Grammy’s in ontvangst mogen nemen. Hij speelt mee in enkele nieuwe series zoals The Family en Stranger Things op Netflix. Zijn laatste acteerklus is er eentje voor de Amerikaanse dramaserie Saint X in 2023, te zien op Disney+.

7. Barbara Ryan – Colleen Zenk Pinter

Carly en Barbara hadden een hekel aan elkaar. Barbara leek lief maar wat maakte zij veel mee. Zo werd ze achter elkaar ontvoerd, een aantal keer bijna vermoord, ze trouwende maar liefst 9 keer en ze kon er nooit zelf wat aan doen. Maar niet heus!

En weet jij nog wie achter haar grootste vijand was? Straks meer over hem.

As The World Turns cast: zo gaat het de ATWT acteurs
Via: youtube.com (capture) | Dragonweaver

Colleen is 70 jaar en besteedt haar tijd tegenwoordig aan heel iets anders. Zij zet zich in voor allerlei goede doelen en heeft het acteren opgegeven.

8. Lisa Grimaldi – Eileen Fulton

Lisa Grimaldi, eerst Lisa Hughes, was de biologische moeder van Tom. Bob hertrouwde met Kim maar Lisa bleef altijd de favoriet in de familie. Kim werd wel geaccepteerd maar Nancy Hughes was dikke maatjes met Lisa, dus Kim had weinig in te brengen.

Damian en Lisa hadden een hechte band, ook toen Damian van alles uitspookte om Lily terug te winnen. Ook Eileen was trouw aan de serie.

As The World Turns cast: zo gaat het de ATWT acteurs
Via: youtube.com (capture) | CBS

Kijk eens hoe jong zij was toen zij voor het eerst in de serie verscheen.

Lisa Grimaldi
Via: Wikimedia Commons | Lisa Grimaldi (capture), CC

Deze spraakmakende actrice is reeds 89 lentes jong. Hier zie je haar in een recent interview uit 2021 met The Locher Room.

9. Mike Kasnoff – Mark Collier

Mike werd gespeeld door meerdere acteurs, maar de enige echte was toch wel de hunk Mark Collier. Hij is gek op Rosanna Cabot maar als zij hem afwijst, belandt hij met Carly in bed. Rosanna komt erachter en ondanks Mike zijn goede pogingen om het goed te maken, lukt het hem helaas niet. Vond jij Mike ook de grootste hunk?

Collier is nu 52 jaar en zet zich in voor goede doelen, vooral als het om kinderen gaan. Een mooi lichaam en mooi hart dus! In een interview met The Donna Drake Show vertelt hij uitgebreid over zijn leven…

10. Emily Stewart – Kelley Menighan Hensley

Deze prachtige blondine was sterk, meedogenloos, maar helaas ook alcoholiste. Zij was niet heel duidelijk in wat zij wilde met haar leven en met wie ze die wilde delen. Daarom heette zij Munson, Snyder maar ook Hughes! Misschien wilde zij gewoon een harem?

Emily Stewart As The World Turns atwt
Via: Wikimedia Commons | ATWT (capture), CC

Kelley is op dit moment 56 jaar. Samen met Holden uit de serie kreeg zij 3 kinderen. Zij zijn naast een beetje acteren nu haar grootste passie. Net als haar hondjes…

11. Rose D’Angelo

Lily had een evil twin, Rose (ook gespeel door Kelley). Pas op latere leeftijd kwamen zij erachter dat ze dezelfde moeder deelden en dat zij ergens een diamant had van grote waarde.

Rose was niet zoals Lily opgegroeid en was nogal geniepig en gierig. Zij ging over lijken voor die diamant. En toch had ze ook haar goede kanten.

12. James Stenbeck – Anthony Herrera

In Oakdale was er één bad guy, de Ludo Sanders van de stad. James Stenbeck was een man waar je niet mee moest sollen. Hij was overal en was van alles op de hoogte.

Alle smerige roddels gebruikte hij met maar één doel, wraak. Hij wilde altijd wraak nemen. Vooral Barbara Ryan moest het ontgelden. Maar, hij leefde toch niet meer? Of toch wel? Spannend!

Hererra is reeds in 2011 overleden aan de gevolgen van een jarenlange strijd tegen kanker.

Jouw As The World Turns herinneringen?

Heb je genoten van dit artikel of weet jij meer dan wij? Heb je diepe duistere geheimen over de serie die je graag met ons deelt? Schroom dan niet deel het met ons in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Tegenwoordig leven wij online en ondanks dat ik me daar erg in thuis voel met mijn online marketing bureau zulutions, verlang ik soms heerlijk terug naar de jaren '90. Mijmer jij met me mee?

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

23 gedachten over “As The World Turns cast: zo gaat het de ATWT acteurs”

 1. Net zoals the Bold and the Beautiful the bezinning mag dit ook herhaald worden. Erg goede serie. Gelukkig heb ik de dvd van 20 klassieke afleveringen (totaal van 840 minuten)nog kunnen kopen.

  Beantwoorden
 2. Zo heerlijk om de serie te volgen toen…was toen 18 jaar en eerlijk is eerlijk, mis hem nog steeds, ben nu 58 …kon mij er heerlijk in verliezen!

  Beantwoorden
 3. Super fan van..jaaren gekeken zo jammer dat het niet meer op tv komt..
  Ik mis het heel.erg ik keek smorgens smiddags en savonds werd het na een tijd ook nog herhaald.

  Beantwoorden
  • Ik zou hem ook graag willen terug zien en het lijk me helemaal leuk als ze het vanaf het begin laten zien wij zijn in Nederland uiteindelijk veel te laat ingestapt. Mijn grootste dank aan RTL dat wij deze serie hebben mogen zien

   Beantwoorden
 4. Het wad een strijd bij ons. Want je had days of our lives en as the World Turns.

  Atwt was eerst op sky channel en heeft het gewonnen van vele series. Ja ik mis het nog steeds. Smorgens de herhaling dan in de avond het vervolg en als je dat had gemist kon je het nog midden in de nacht bekijken. Wie vond ik geweldig. Lilith en was verliefd op duncan en holden?

  Beantwoorden
 5. Van mij mag de serie wel weer terug komen.
  Was er verslaafd aan.
  Dan kan ik weer kijken.
  Tegenwoordig is er toch niks op tv.

  Beantwoorden
 6. Wat kunnen we doen dat deze serie wordt herhaald op TV. Mis het nog steeds. Wie gaat daarover? Er zijn zoveel mensen die het graag nog eens willen kijken.

  Beantwoorden
 7. Was super verslaafd hieraan.
  Samen met me moeder kijken en later alleen in zelf.Mijn zoon vernoemt naar diego en damian.
  En die dvd box met de laatste aflevering. Meerder keren al eens terug gekeken. Wat een gemis.

  Beantwoorden
 8. Wat zou ik ATWT graag nog in de herhaling zien! Was verslaafd aan deze serie. Wanneer ik het niet kon zien nam ik het op om terug te kijken. Dat werd destijds regelmatig ‘ bingen ‘ .

  Beantwoorden
 9. Zag de acteur die Will Munson speelde bij de serie Chicago PD, en moest terug denken aan de tijd dat de serie draaide, ik keek iedere dag samen met mijn dochter , het was ons moeder- dochter tijd.
  Jammer dat hij niet herhaald wordt.

  Beantwoorden
 10. Was een geweldige soap, jammer dat het niet meer herhaald word, samen met me ma zaten we voor de tv, mijn twee jongens zijn naar Damian en Mike vernoemd

  Beantwoorden
 11. Wat hebben mijn moeder en
  Ik genoten van deze serie , heerlijk genietend van de verhalen van de alle familie’s Vreselijk toen de serie stopte , van mij mag de serie herhaling !!

  Beantwoorden
 12. Het mag van mij terug komen op de televisie was een goede serie mijn kleindochter is naar 1 van de spelers vernoemd en dat is Jennifer

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...