Hoe is het 26 jaar later met de iconische ‘Meta’ uit GTST?

Door

Willem Hamilton

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

5

Laatste update:

5

Goede Tijden Slechte Tijden Meta GTST

Iedere GTST-fan (maar ook de rest van Nederland) kan zich ‘Meta’ waarschijnlijk nog herinneren. De eerste transgender die in een Nederlandse soap meedeed en dat was voor die tijd een revolutie.

Inmiddels is dat 26 jaar later, hoog tijd dus om te bekijken hoe het nu met de diva van toen gaat.

Meta van Baak in GTST

GTST is de langstlopende Nederlandse soapserie, dat weten we allemaal. In de afgelopen jaren zijn er veel acteurs doorgebroken dankzij deze serie. Er waren ook momenten dat er iconische karakters voorbij kwamen en daar was Meta van Baak er zeker één van.

Hoe is het 26 jaar later met de iconische 'Meta' uit GTST?
Via: YouTube (capture)

Relatie met Arthur

In de serie had Meta een relatie met Arthur, die niet wist dat Meta geboren was als man. Ook toen zij hem KO sloeg tijdens een zelfverdedigingscursus ging er geen lampje branden.

Dit veranderde toen Linda en Suzanne in het paspoort van ‘Meta’ zagen dat hij eigenlijk René heette. Nadat dit bekend wordt, verbreekt Arthur de relatie direct in GTST. Dit alles speelde zich af in 1997, alweer de nodige jaren geleden.

Meta GTST Goede Tijden
Via: GTST (capture)

Meta en Pittige Tijden

Meta was al bekend van GTST, maar door de vertolking van Carlo Boszhard in Pittige Tijden, werd ze alleen maar bekender. Hierin kwam altijd een bekende uitspraak terug: ‘Ik ben Meta, ik ben een man!’. Uiteraard alles in de samenhang van een parodie en met grote knipoog

Dit is ook vele jaren later nog vaak herhaald, maar… Wie was die Paul Schotel eigenlijk, die Meta speelde. Hoe gaat de vertolker van één van de eerste bekende transgenders van de Nederlandse televisie nu door het leven?

Wij gingen voor je op zoek, maar eerst… herinneringen ophalen!

Hoe is het 26 jaar later met de iconische 'Meta' uit GTST?
Via: Pittige Tijden (capture)

Herinneringen ophalen

In dit fragment wordt ‘ontdekt’ dat Meta als man geboren is…

En kun je je Pittige Tijden nog herinneren?

Een hilarisch programma met Irene Moors en Carlo Boszhard. De serie was onderdeel van het kinderprogramma Telekids.

En dan werd Meta opeens ‘onthuld’ door Linda…

Meta GTST Goede Tijden Slechte Tijden onthuld
Via: GTST (capture)

Hoe gaat het nu met Meta van Baak?

Wij zijn dus voor je op zoek gegaan hoe het nu gaat met Meta van Baak (Paul Schoten / Paul Benjamin). Lees snel verder welke carrièreswitch hij gemaakt heeft en in welke TV-programma’s je hem gezien kunt hebben…

Paul Schotel (Meta van Baak uit GTST)

Paul Schotel, of Paul Benjamin zoals hij zich noemt, heeft veel gedaan in binnen- en buitenland, maar heeft uiteindelijk zijn roeping gevonden als make-up-artist en de kleding die hij maakt.

Laten we even kijken hoe het nu gaat met de man achter Meta…

Meta GTST Goede Tijden Slechte Tijden
Via: GTST (capture)

Carrière in de televisiewereld

Hij was nog een aantal keren op tv te zien, onder andere met zijn make-up-skills en hij heeft zelfs een aantal bekende Nederlands gekleed.

Denk bijvoorbeeld eens aan de Vengaboys, maar hij was ook te zien in Holland’s Next Topmodel. Ook in programma’s zoals Miljoenenjacht en The Voice was hij aanwezig achter de schermen.

Goede Tijden Slechte Tijden Meta GTST vroeger
Via: youtube.com (capture) | GTST / RTL

‘Meta’ 26 jaar later

Maar je bent natuurlijk vooral nieuwsgierig hoe Meta er 26 jaar later uitziet… Dat ga je nu zien en we kunnen alvast verklappen, dat hij er als man ook net zo goed uitziet als hij dat als Meta deed! Kortom, een bijzonder knap mens dus!

Op deze eerste foto zie je hem links (rechts is zijn vriend).

En hier nog eens een (inmiddels gouwe ouwe) met zijn liefde:

Herinner jij je Meta nog?

Ben jij al lang een echte GTST-fan? Grote kans, dat je je deze diva nog herinnert. Wat vond jij van haar?

Laat het weten in een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Geboren begin jaren 80 en opgegroeid in de iconische jaren 90. Jeugdsentiment en nostalgie in de vorm van oude series, computerspelletjes, muziek (en nog veel meer) hebben me altijd al gefascineerd en opgevrolijkt. Precies dat mooie gevoel wilde ik nog beter toegankelijk maken voor iedereen en heb daarom Vroegert opgericht en voer hier vanaf het begin de hoofdredactie!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

5 gedachten over “Hoe is het 26 jaar later met de iconische ‘Meta’ uit GTST?”

 1. Wat een schande voor de vooruitgang van transgender acceptatie. Zoveel nadruk leggen op “dat meta eigenlijk een man was.”

  Al is het fictief. Meta was “geboren als man” of “vroeger een man.” Als je transgender bent ben je niet “eigenlijk een man.” Dat impliceert dat transgender mensen het uiteindelijke doel hebben om mensen te foppen terwijl ze “eigenlijk een man zijn.”

  Beantwoorden
   • Kan wel zo zijn dat we zo ver toen nog niet waren maar ik zie hier in dit artikel gebruik van deadname en verkeerde pronouns.

    Godzijdank zijn we nu verder

  • Dank voor je reactie Ellie! Het klopt helemaal en we hebben het dan ook aangepast naar ‘geboren als man’. Nogmaals dank ons hierop te wijzen!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...