Goede Tijden Slechte Tijden Meta GTST

Via: youtube.com (capture) | GTST / RTL

Iedere GTST-fan (maar ook de rest van Nederland) kan zich ‘Meta’ waarschijnlijk nog herinneren. De eerste transgender die in een Nederlandse soap meedeed en dat was voor die tijd een revolutie. Inmiddels is dat 25 jaar later, hoog tijd dus om te bekijken hoe het nu met de diva van toen gaat.

Meta van Baak in GTST

GTST is de langstlopende Nederlandse soapserie, dat weten we allemaal. In de afgelopen jaren zijn er veel acteurs doorgebroken dankzij deze serie. Er waren ook momenten dat er iconische karakters voorbij kwamen en daar was Meta van Baak er zeker één van.

Via: YouTube (capture)

Relatie met Arthur

In de serie had Meta een relatie met Arthur, die niet wist dat Meta geboren was als man. Ook toen zij hem KO sloeg tijdens een zelfverdedigingscursus ging er geen lampje branden.

Dit veranderde toen Linda en Suzanne in het paspoort van ‘Meta’ zagen dat hij eigenlijk René heette. Nadat dit bekend wordt, verbreekt Arthur de relatie direct in GTST. Dit alles speelde zich af in 1997, alweer de nodige jaren geleden.

Meta GTST Goede Tijden
Via: GTST (capture)

Meta en Pittige Tijden

Meta was al bekend van GTST, maar door de vertolking van Carlo Boszhard in Pittige Tijden, werd ze alleen maar bekender. Hierin kwam altijd een bekende uitspraak terug: ‘Ik ben Meta, ik ben een man!’. Uiteraard alles in de samenhang van een parodie en met grote knipoog

Dit is ook vele jaren later nog vaak herhaald, maar… Wie was die Paul Schotel eigenlijk, die Meta speelde. Hoe gaat de vertolker van één van de eerste bekende transgenders van de Nederlandse televisie nu door het leven? Wij gingen voor je op zoek, maar eerst… herinneringen ophalen!

Via: Pittige Tijden (capture)

Herinneringen ophalen

In dit fragment wordt ‘ontdekt’ dat Meta als man geboren is…

En kun je je Pittige Tijden nog herinneren?

Een hilarisch programma met Irene Moors en Carlo Boszhard. De serie was onderdeel van het kinderprogramma Telekids.

En dan werd Meta opeens ‘onthuld’ door Linda…

Meta GTST Goede Tijden Slechte Tijden onthuld
Via: GTST (capture)

Hoe gaat het nu met Meta van Baak?

Wij zijn dus voor je op zoek gegaan hoe het nu gaat met Meta van Baak (Paul Schoten / Paul Benjamin). Lees snel verder op de volgende pagina welke carrièreswitch hij gemaakt heeft en in welke TV-programma’s je hem gezien kunt hebben…

Foto van auteur
Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

MEER gERELATEERDE NOSTALGIE

5 gedachten over “Hoe is het nu 25 jaar later met iconische ‘Meta van Baak’ uit GTST?”

 1. Wat een schande voor de vooruitgang van transgender acceptatie. Zoveel nadruk leggen op “dat meta eigenlijk een man was.”

  Al is het fictief. Meta was “geboren als man” of “vroeger een man.” Als je transgender bent ben je niet “eigenlijk een man.” Dat impliceert dat transgender mensen het uiteindelijke doel hebben om mensen te foppen terwijl ze “eigenlijk een man zijn.”

  Beantwoorden
   • Kan wel zo zijn dat we zo ver toen nog niet waren maar ik zie hier in dit artikel gebruik van deadname en verkeerde pronouns.

    Godzijdank zijn we nu verder

  • Dank voor je reactie Ellie! Het klopt helemaal en we hebben het dan ook aangepast naar ‘geboren als man’. Nogmaals dank ons hierop te wijzen!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer