Iedere GTST-fan (maar ook de rest van Nederland) kan zich ‘Meta’ waarschijnlijk nog herinneren. De eerste transgender die in een Nederlandse soap meedeed en dat was voor die tijd een revolutie. Inmiddels is dat 23 jaar later, hoog tijd dus om te bekijken hoe het nu met de diva van toen gaat.
Meta van Baak in GTST
GTST is de langstlopende Nederlandse soapserie, dat weten we allemaal. In de afgelopen jaren zijn er veel acteurs doorgebroken dankzij deze serie. Er waren ook momenten dat er iconische karakters voorbij kwamen en daar was Meta van Baak er zeker één van.

In de serie had Meta een relatie met Arthur, die niet wist dat Meta eigenlijk een man was. Ook toen zij hem KO sloeg tijdens een zelfverdedingscursus ging er geen lampje branden. Dit veranderde toen Linda en Suzanne in het paspoort van ‘Meta’ zagen dat hij eigenlijk René heette. Nadat dit bekend wordt, verbreekt Arthur de relatie direct in GTST.
Dit alles speelde zich af in 1997, alweer de nodige jaren geleden.

Meta en Pittige Tijden
Meta was al bekend van GTST, maar door de vertolking van Carlo Boszhard in Pittige Tijden, werd ze alleen maar bekender. Hierin kwam altijd een bekende uitspraak terug: ‘Ik ben Meta, ik ben een man!’. Dit is ook vele jaren later nog vaak herhaald, maar… Wie was die Paul Schotel eigenlijk, die Meta speelde. Hoe gaat de vertolker van één van de eerste bekende transgenders van de Nederlandse televisie nu door het leven? Wij gingen voor je op zoek, maar eerst… herinneringen ophalen!
Herinneringen ophalen
In dit fragment wordt ‘ontdekt’ dat Meta eigenlijk een man is…
En kun je je Pittige Tijden nog herinneren?
En dan werd Meta opeens onthuld door Linda…

Hoe gaat het nu met Meta van Baak?
Wij zijn dus voor je op zoek gegaan hoe het nu gaat met Meta van Baak (Paul Schoten / Paul Benjamin). Lees snel verder op de volgende pagina welke carrièreswitch hij gemaakt heeft en in welke TV-programma’s je hem gezien kunt hebben…
Oke karen
Wat een schande voor de vooruitgang van transgender acceptatie. Zoveel nadruk leggen op “dat meta eigenlijk een man was.”
Al is het fictief. Meta was “geboren als man” of “vroeger een man.” Als je transgender bent ben je niet “eigenlijk een man.” Dat impliceert dat transgender mensen het uiteindelijke doel hebben om mensen te foppen terwijl ze “eigenlijk een man zijn.”
Zover waren we toen nog niet he😉