Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?

Door

Lilian Van Engelen

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

6

Laatste update:

6

Begin jaren ’90 zaten we allemaal aan de buis gekluisterd voor Tour of Duty. Dankzij de spannende verhalen, de fantastische soundtrack en de geweldige cast zaten we iedere week op het puntje van onze stoel!

Dit doen de acteurs uit Tour of Duty nu

In dramaserie Tour of Duty volgden we het leven van een peloton Amerikaanse soldaten tijdens de Vietnam Oorlog eind jaren ‘60.

De serie over Bravo company’s second platoon, geleid door Second Lieutenant Goldman en Sergeant Zeke Anderson, werd gefilmd tussen 1987 en 1991. In Nederland werd Tour of Duty uitgezonden door Veronica.

De serie was niet alleen zo populair vanwege de spannende verhaallijnen (soms gebaseerd op ware gebeurtenissen) en controversiële onderwerpen, maar ook dankzij de geweldige muziek.

Tour of Duty muziek

Er werden 7 Tour of Duty CD’s uitgebracht in Nederland. Het intro met ‘Paint it, Black’ van The Rolling Stones kennen we allemaal nog wel. Het nummer kwam dankzij de serie in mei 1990 weer op nummer 1 in de Top 40.

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (cover)

Dit intro was natuurlijk iconisch!

Tour of Duty cast

Er waren heel wat vaste castleden. Herinner jij je onderstaande acteurs nog?

CastRol
Stephen Caffrey1Lt. Myron Goldman
Terence KnoxSgt. 1st-class. Clayton Ezekiel Anderson
Ramón FrancoSpec.4 Alberto Ruiz
Miguel A. Núñez Jr.Sgt. Marcus Taylor
Tony BeckerSpec.4 Daniel ‘Danny’ Percell
Stan FosterSgt. Marvin Johnson
Dan Gauthier1Lt. John McKay
Eric BruskotterSpec.4 Scott Baker
Joshua D. MaurerSpec.4 Roger Horn
John DyePfc. Francis ‘Doc Hoc’ Hockenbury
Kim DelaneyAlex Devlin
tour of duty serie
Via: Tour of Duty (capture)

Wist je dat…

Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?
Via: Tour of Duty (cover)

Hoe is het nu met de helden uit Tour of Duty?

Maar hoe is het nu met de acteurs van toen? Wat deden ze na Tour of Duty? We zochten het uit! Je leest onze bevindingen op de volgende pagina.

Geboren eind jaren 70, lagere school in de 80's en puber in de 90's. Gek op vintage spullen, pub quizzen en vooral op muziek. Verzamelt vazen uit de jaren '70 en kan geen platenzaak voorbijlopen. Tekstschrijver bij Piccalilly Connects.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

6 gedachten over “Tour of Duty: hoe gaat het nu met de helden?”

 1. Never had the courage to see how they are all doing, so very happy that their all okay, alive and well❣️absolutely love the serie still!!!

  Beantwoorden
 2. Vond het een erg gave serie maar die zal helaas nooit meer op tv komen ,omdat de rechten(vanwege de goede muziek) onbetaalbaar zijn geworden. Alleen bij de versie die door Veronica werd uit gezonden was al die mooie muziek van de stones en ccr enzo in de originele versie was er andere muziek en die is ook als dvd box te krijgen.

  Beantwoorden
  • Ik keek als kind naar deze serie, wist dat ik altijd even moest wachten voordat het op tv kwam Savona, maar wil heel graag weten in welk jaar dit was

   Beantwoorden
 3. Ik keek elke week trouw naar de serie, vond sergeant Zeke Anderson helemaal te gek, de personages waren geweldig en uiteraard de muziek. Van mij mag het weer uitgezonden worden op tv.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Share to...