12 bekende personen die verschenen in The Simpsons

Door

Ruud Caris

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

0

Door

Ruud Caris

Laatste update:

0

The Simpsons moeten we waarschijnlijk niet meer aan jullie voorstellen. Met Marge, Homer, Bart, Lisa en Maggie in de hoofdrollen versieren ze al sinds 1989 de beeldbuizen van onze televisies. Maar wist je dat er in die periode ook al heel wat beroemde personen een rol hebben gespeeld in The Simpsons?

We sommen er enkele voor jullie op en we zijn eveneens benieuwd of jullie alle leden van The Rolling Stones zullen herkennen …

1. Donald Trump

Laten we beginnen bij de hype van dit moment. President Donald Trump verscheen in 2000 al in de serie. Meer bepaald op 19 maart van datzelfde jaar in de aflevering ‘Bart to the Future’ waarin Bart Simpson enkele jaren vooruit gekatapulteerd wordt.

Daarin kunnen we zien hoe Lisa Simpson Amerika moet redden van de ondergang na het presidentschap van … Sir Trump. Dit was dus één van de The Simpsons voorspellingen, die je misschien niet snel zou hebben geloofd…

Er gaat ook een video rond, waar Trump in 2015 op PRECIES dezelfde wijze een roltrap afgaat als bij de Simpsons in 2000. Dit is echter fake news! Beide filmpjes komen namelijk uit 2015, waarbij de echte scene is nagespeeld.

2. Barack Obama

Voor Trump over de Verenigde Staten heerste, was er uiteraard de 44ste president van Amerika, namelijk Barack Obama. Wanneer de Simpson familie een black-out hadden vroeg Bart aan Marge of Barack Obama wist dat een DVD energie nodig heeft om te kunnen functioneren.

Daarop volgde dat Marge in training ging bij Drederick Tatum (tattoo artiest) die een tattoo heeft van Obama op zijn borstkas. De artiest daagt Marge uit een boks te geven op Mister Obama.

Ook zijn vrouw Michelle Obama maakt op een bepaald moment haar intrede.

12 bekende personen die verschenen in The Simpsons
Via: youtube.com (capture) | ToDoGratisOnlineBlog

Genoeg over Presidenten en over naar de muziek.

3. Elton John was er ook!

Ook (Sir) Elton John maakte zijn opwachting in de grappige tekenfilmserie. Hij krijgt meteen een mooi onthaal, zoals je kan zien!

4. Katy Perry in “Fight Before Christmass”

In de achtste episode van het twintigste seizoen komt Katy Perry in hoogsteigen persoon naar The Simpsons. De aflevering zag het daglicht op 5 december 2010 en bevat 4 droom scenario’s die plaatsvinden tijdens Kerstmis.

Tijdens één van die scenario’s worden The Simpsons poppetjes in een theater waar Katy Perry de hoofdrol in speelt.

12 bekende personen die verschenen in The Simpsons
Via: youtube.com (capture) | UberAngus2008

5. Chris Martin in “Million Dollar Maybe”

Tijdens de elfde episode van het 21ste seizoen wint Homer 1 miljoen dollar met de loterij. Hoewel Homer aanvankelijk aanwezig moest zijn op een huwelijksreceptie weet hij op een perfecte manier zijn gezin te entertainen door allemaal leuke cadeaus te kopen.

Hij hoopt op die manier Marge te doen vergeten dat hij zich niet aan zijn afspraak had gehouden van de receptie. Kort daarna boekt Homer een concert van Coldplay voor hem alleen in een lege zaal, meezingen met de band ziet hij echter minder zitten ..

Had ik 1 miljoen wat zou jij dan doen? Een feestje bouwen of je geld op doen…

6. The Ramones in “Rosebud”

Als we een beetje meer terugkeren in de tijd dan komen we aan bij de vierde episode van het vijfde seizoen getiteld “Rosebud“. In een eerder verleden wordt verteld hoe Mr. Burns zijn knuffel Bobo verloor in een dramatisch ongeluk.

Omdat het zijn verjaardag is, en Homer zijn baas wil vrijstellen van alle kwaaltjes, besluit de goede gele man om een feestje te organiseren. Uiteraard mogen The Ramones “Hey Ho Let’s Go” hierbij niet ontbreken.

12 bekende personen die verschenen in The Simpsons
Via: youtube.com (capture) | Thomas Thorpe

7. Herken jij ze allemaal?

De tweede episode van het veertiende seizoen moest een bommetje worden. De aflevering werd voor het eerst op 10 november 2002 op ons losgelaten en moest dienen als seizoenspremière maar ‘Threehouse of Horror XIII’ stak daar een stokje voor.

De episode werd danig gepromoot omwille van zijn hoog aantal bekende gastacteurs. Herken jij ze allemaal?

We helpen je graag een handje:

  1. Mick Jagger als zichzelf
  2. Keith Richards als zichzelf
  3. Elvis Costello als zichzelf
  4. Lenny Kravitz als zichzelf
  5. Tom Petty als zichzelf
  6. Brian Setzer als zichzelf

8. Tom Jones wordt ontvoerd

Tijdens de episode van “Marge Gets a job” wordt de zanger ontvoerd door Waylon Smithers en moet hij zingen voor Homer en Marge. Benieuwd naar zijn performance? Je ziet het hier! In een andere episode maakt Tom Jones ook nog eens furore met zijn lied “Sex Bomb”.

12 bekende personen die verschenen in The Simpsons
Via: youtube.com (capture) | Liam Dominic Fanning

9. Michael Jackson in Stark Raving Dad

De eerste episode van het derde seizoen moest direct alle registers opentrekken. Homer wordt gepresenteerd als een vrijgevochten anarchist in zijn wereld en wordt daarom opgesloten in een instelling.

Tijdens zijn opsluiting ontmoet hij een mede psychiatrische patiënt die beweert Michael Jackson te zijn. De vraag is of dit werkelijk zo is …

12 bekende personen die verschenen in The Simpsons
Via: youtube.com (capture) | Dr. Nick

10. Johnny Cash in The Mysterious Voyage of Homer

Homer gaat op spirtuele trip en wie is er dan beter om hem daarin te begeleiden dan ’the one and only’ Johnny Cash? Bekijk zijn trip snel hieronder en laat je zelf meenemen door zijn wonderlijke stem.

11. Madonna…

Ok, we kunnen niet met zekerheid zeggen, dat dit Madonna is, maar we gaan ervan uit dat ze bij de Simpsons NOOIT liegen!

The Simpsons personages Madonna
Via: The Simpsons (capture)

12. en zo zijn er nog een pak

We kunnen nog wel even doorgaan want de lijst is eindeloos. Hieronder een fragment met de meest voorkomende bekende personen in The Simpsons. Heb jij ze allemaal al gezien op het scherm?

Meer Simpsons VIPS?

Ben jij fan van The Simpsons? Dan weet je wellicht dat er wel vaker bekende mensen in verschijnen. Zijn er nog die ontbreken in dit lijstje, laat het ons zeker weten via een reactie onderin!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Als hoofdredactie van Vroegert heeft jeugdsentiment en nostalgie altijd hoog in het vaandel gestaan. Hoe geweldig is het om al die leuke dingen van vroeger terug te zien? Precies dat gevoel wilde we delen met iedereen!

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

Plaats een reactie

Share to...