Madonna’s gekste looks die wij ons nog herinneren

Door

Rosalie Van Hoof

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

Madonna vogue

Madonna weet zichzelf als geen ander telkens weer te transformeren. Zo blijft ze bekend bij alle generaties. Dit zijn Madonna’s gekste looks die wij ons nog herinneren.

Wat vond jij de meest iconische stijl van Madonna vroeger?

Madonna, de Queen of Pop, en haar looks

Weinigen doen het haar na. Madonna, Madge voor de vrienden, startte haar carrière in de jaren ’80 en scoort vandaag nog steeds hitjes. Wie kan tellen berekent een muziekcarrière van bijna veertig jaar! Geen one hit wonder dus.

Madonna-Vogue
Via: Madonna | Vogue (capture)

Op welke muziek danste jij in je jonge jaren vooral? De kans is groot dat daar een nummer van Madonna tussen zit.

Naast haar muziek zijn haar looks minstens zo iconisch. De Queen of Pop is een invloedrijk stijlicoon. Zowat elke look die ze introduceerde, werd opgepikt. En daarbij schuwde ze de controverse nooit…

1. Like a Virgin met wilde krullen

In 1984 werd Madonna bekend met het album Like a Virgin en de gelijknamige hit. Haar uitdagende look toen werd gekenmerkt door véél kettingen en een haarlint in haar dikke bos wilde krullen.

Echte fans herinneren zich wellicht ook haar dikke wenkbrauwen en oogschaduw in alle kleurtjes. Hiermee inspireerde ze een heel leger aan Madonna jaren 80 fans die haar kopieerde.

Ik laad, even geduld a.u.b.!

2. De Marilyn Monroe-fase

In de clip van haar hit Material Girl daagt Madonna een ander stijlicoon uit: Marilyn Monroe. Met een outfit die glinstert diamanten en een Marilyn-kapsel maakt ze de allures waar.

In de jaren 90 zal ze haar nogmaals uitdagen met een jurk die druipt van de diamanten (in totaal ter waarde van 20 miljoen dollar!). Zo betreedt ze de afterparty van de The Academy Awards. Aan de arm van, jawel, niemand minder dan Michael Jackson.

madonna-als-marilyn-monroe
Via: Material Girl / youtube.com (capture) | Madonna

3. De puntige borsten

Wie aan Madonna denkt, denkt aan de puntige bustier die ze eind de jaren ’80 introduceerde. Dit is wellicht de gekste van al haar looks.

Dit roze pakje, ontworpen door Gaultier, droeg ze tijdens de tour ‘Blonde Ambition’. Vanaf nu was er geen ontkomen meer aan: Madonna’s gekste look is legendarisch!

Kijk ook naar dat platina blond jaren 80 kapsel!

Madonna's gekste looks die wij ons nog herinneren
Via: youtube.com (capture) | MsMojo / gifs.com

4. De alternatieve look

In 1998 verschijnt het album Ray of Light en daarbij ook een nieuwe stijl. Het is minder schreeuwerig en meer alternatief. Haar blonde platina blonde lokken worden donkerder blond, een beetje rossig zelfs.

Kenmerkend van de Madonna jaren 90 look zijn de vrolijke vlechtjes.

.

5. Madonna loves Britney

Begin jaren 2000 scoort Britney Spears met haar hitjes. Madonna neemt de uitspraak ‘if you can’t beat them, join them!’ letterlijk en gaat samen met Britney optreden.

De zoen die ze elkaar geven tijdens een optreden voor de MTV Awards in 2003, wordt de meest iconische zoen uit de muziekgeschiedenis.

.

Je zou het bijna vergeten, maar Christina Aguilera stond toen ook bij hen op het podium.

Madonna's gekste looks die wij ons nog herinneren
Via: youtube.com (capture) | BitchVEV0

6. De moderne look

Als een van Madonna’s gekste looks kan deze wel tellen. In 2013 is de zangeres 55 jaar en besluit ze mee te gaan met haar tijd. Ze laat een beugel zetten.

Was het echt nodig, of wilde ze gewoon een statement maken? Geen idee, maar met al dat goud in haar mond zet Madonna weer een van die iconische looks neer.

Madonna's gekste looks
Via: youtube.com (capture) | The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

7. De stoere chic

Tijdens de MDNA Tour wil Madonna bewijzen dat ze nog steeds stoer kan zijn. Het optreden begint ze met een zwart/wit pak aan, maar al snel vliegen de kledingstukken uit en laat ze ons haar strakke lijf zien.

Madonna's gekste looks die wij ons nog herinneren
Via: Wikimedia Commons | chrisweger, CC

8. De vrouw met de cape

Als artiest blijft Madonna zichzelf heruitvinden. Zo slaagt ze er telkens weer in om in de spotlights te komen. In 2015, de beugel is er ondertussen af, betreedt ze het podium van de BRIT Awards met een lange, wijnrode cape.

De bedoeling was dat deze op een bepaald moment zou worden losgetrokken, maar omdat hij net iets te strak zat kwam Maddy op de grond terecht. Natuurlijk herpakt ze zich meteen professioneel.

Madonna's gekste looks die wij ons nog herinneren
Via: gifs.com

9. Madame X: de piratenlook

In juni 2019 laat Madonna haar nieuwste album op de wereld los: Madame X.

Opnieuw slaagt de Queen of Pop erin iedereen te verrassen met haar originele look. Ze lijkt een beetje op een piraat met het ooglapje. Daarnaast draagt ze veel ringen en kettingen, zwart leer en kruissymbolen.

Madonna oogkapje stijlen vroeger
Via: youtube.com (capture) | MTV International

Wat was jouw favoriete look van Madonna vroeger?

Ben jij fan? Welke van Madonna’s gekste looks vond jij de leukste, lelijkste, of meest inspirerende?

Laat het ons weten in een reactie hieronder!

Lees ook:


Volg ons ook op social media:

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Madonna’s gekste looks die wij ons nog herinneren”

Plaats een reactie

Share to...