Zo gaat het nu met deze 13 rocksterren uit de jaren 80

Door

Thom Van Mil

·

Publicatie:

·

Laatste update:

·

1

Laatste update:

1

rocksterren jaren 80

Dat de 80’s bekend stonden om het aantal rocksterren en rockbands mag duidelijk zijn. Nog steeds luisteren we dagelijks naar de geweldige platen. Maar hoe gaat het nu met al deze rocksterren uit de jaren 80?

Rocksterren uit de 80’s

Wat je had je vroeger toch een stel coole rocksterren. Dan hebben we het even niet over The Kelly Family, maar wat te denken van Guns ’n Roses of bijvoorbeeld Aerosmith? Waar de ene band door het leven ging als eendagsvlieg, zijn er band die nog steeds actief zijn. In dit artikel vertellen we je meer over deze bands en hoe het nu gaat met de rocksterren uit de jaren 80.

https://www.youtube.com/watch?v=0itn4kek6OQ

The 80’s

De 80’s zijn inmiddels alweer rond de veertig jaar geleden. Dit houdt natuurlijk in, dat de koppies, die toentertijd op onze cassettebandjes stonden, aardig veranderd zijn. Kijk maar eens naar je ouders. De jaren 80 waren hoe dan ook bijzonder.

Beatrix werd koningin, de eerste autotelefoons werden ontwikkeld en Bill Gates werd met zijn uitvinding Microsoft de rijkste man op aarde. Kortom de jaren 80 stonden vol spektakel. Hieronder volgen de verhalen van de 13 grootste rocksterren uit de jaren 80. 

1. Guns ’n Roses

We beginnen deze lijst van rocksterren met Guns ’n Roses. Deze Amerikaanse rockband werd opgericht in 1985, waarna het succes al snel begon. De band was opgezet door zanger Axl Rose, gitaristen Tracii Guns en Izzy Stradlin, bassist Duff McKagan en drummer Robbie Gardner. Vooral de nummers ‘Sweet Child O’Mine’ en ‘Knocking on Heavens Door’ waren echte kaskrakers en maakten de band wereldberoemd.

guns n roses rocksterren
Via: Guns ’n Roses (capture)

Guns ’n Roses rockt nog steeds lekker door. Zo stonden ze in 2017 nog in de Gelredome te knallen. Afgelopen 5 oktober hebben zelfs weer een nieuw tour aangekondigd. De mannen weten werkelijk waar niet van ophouden.

2. Bon Jovi

De volgende legende in de lijst is Bon Jovi. Deze Amerikaanse band verkocht wereldwijd meer dan 140 miljoen albums en speelde op alle grote plekken die je kunt bedenken. Met hits als ‘It’s my live’, ‘Always’ en ‘Livin’ on a Prayer’ stond hij meerdere malen op een en werd hij een van de grootste rocksterren ter wereld.

Bon Jovi rocksterren
Via: Bon Jovi (capture)

In 2016 kwam Bon Jovi met het laatste album. Dit betekent dat de heren al ruim 30 jaar aan het touren zijn en miljoenen mensen op de wereld blij hebben gemaakt. Ze zijn natuurlijk wat ouder geworden, maar meer dan respect voor deze levende rocksterren. 

 

3. AC/DC

Over rockbands gesproken. AC/DC is een van de bekendste band ter wereld. De Australische rockband werd al in 1973 opgericht door broers Angus en Malcolm Young. Deze band wordt vaak gezien als pionier voor de rockmuziek. Zelf hebben ze zichzelf altijd meer gezien als rock-and-roll band. In 2004 werd deze band gekozen als 72e in een lijst met beste band ooit van muziektijdschrift Rolling Stone.

De band AC/DC bestaat nog steeds. Helaas is oprichter Malcolm Young in 2014 gestopt bij de band, wegens dementie. Niet heel veel later is hij helaas overleden. Meerde bandleden zijn inmiddels vervangen, maar de band gaat nog steeds als een malle. Zo hebben ze in 2020 aangekondigd met een nieuw album te komen.

 

4. Iron Maiden

Iron Maiden is een metalband die werd opgericht in Engeland. De groep wordt gezien als een van de meest kenmerkende en invloedrijke bands wat betreft heavy metal. Wereldwijd heeft de band meer dan 100 miljoen albums verkocht.

Teksten gaan veelal over de oorlog. De leider van de groep is Steve Harris en samen met Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers en Nicko McBrain spelen ze nog steeds. Steve Harris is echter wel de enige die er vanaf het begin bij is.

Iron Maiden 80's
Via: Iron Maiden (capture)

Dat de band nog steeds lekker doorgaat blijkt wel uit het feit dat ze vorig jaar met een nieuw nummer zijn gekomen. Dit nummer heet The Writing on the Wall. Ze toeren nog steeds over de wereld, waarbij de mensen ultiem genieten van de spectaculaire shows. 

5. Aerosmith

Aerosmith is een Amerikaanse rockband die is uitgegroeid tot een van de grootste band ooit. In deze band speelt voornamelijk Steven Tyler een bijzondere rol. Met zijn karakteristieke hoofd en waanzinnige stem werden zijn wereldwijd beroemd met nummers als bijvoorbeeld ‘Dream on’. 

Aerosmith
Via: Aerosmith (capture)

Het laatste album van Aerosmith dateert alweer uit 2012. Zanger Steven Tyler is later nog toegevoegd aan de jury van American Idol. Maar oh oh, deze band gaan we nooit vergeten.

 

6. Europe

It’s the final countdown! Wie kent deze legendarische woorden niet? Deze rockband uit Zweden ramde er lekker op los in de 80’s. Met het bekende nummer, dat in 1986 werd uitgebracht, toerden ze de hele wereld over.

Zelfs in Nederland stond dit nummer wekenlang op 1. In 1992 besloten de heren van Europe te stoppen met de band, waarna ze in 1999 de instrumenten weer oppakten.

Europe 80's
Via: Europe (capture)

De band is momenteel nog steeds actief. De mannen spelen nog steeds, onder leiding van zanger Joey Tempest. Het laatste album werd uitgebracht in 2015. Of er ooit een nieuw album komt is de vraag. Al weten wij zeker dat veel mensen hier hard voor zouden juichen.

Ben jij benieuwd hoe het gaat met bands als de Red Hot Chili Peppers (nr. 7) of Metallica (nr. 12)? Kijk dan snel verder op de volgende pagina.

Foutje gezien? Mail mij! Dat zou ik enorm waarderen.

Feedback form

1 gedachte over “Zo gaat het nu met deze 13 rocksterren uit de jaren 80”

Plaats een reactie

Share to...